Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ella ella 26

Do kiedy butelka? Czy jest jakiś wiek w którym dziecko nie powinno pić z butelki

Polecane posty

Gość ella ella 26

jw

nie wiem, ale moja ciotka dawała swojemu synowi butelke do 6 r.ż. ale to juz podbiega pod lekkie przegiecie :)

Gość saleminka8
o tak ja znam osobę,która trzymała w pieluchach 4 latke,która potrafiła już nawet na normalnym w-c robić :) Butelke jej daje do teraz ,w szczególności na noc :) a potem mała zasypia z paluchami w buzi:) Moja siostrzenica używała butelki z smokiem do hmm nie pamiętam ale coś około 6-7 miesięcy, potem ten kubek z dziurką a teraz ma 2 latka i pije z kubka normalnego-plastikowego-bo lekki :)

Gość według rad super niani
to maksymalnie do końca drugiego roku życia i nie dawać już picia w nocy, a jak już musi, to tylko woda przegotowana, bez cukru, żeby nie było próchnicy

Gość kazde dziecko inaczej idzie
mojego odrzuciło od butli jak skńczył 7 m-cy i do dziś nie wiem dlaczego- była to dla mnie katastrofa ...bo wyobrażcie sobie takiego malucha karmić łyżeczką???!!!😠 Ale nie było rady albo łyżeczka albo wcale nie chciał wziąc butelki do buzi jak poczuł smoczek to był straszny krzyk!!! Teraz ma 6 lat ...aa i zwykłego smaoka miał w ustach wmoże z 10 razy przez całe życie ,wyrzuciłam prawie nowy ...

Gość saleminka8
pamietam jak moja siostra oduczała swoją od smoczka :) Została potem z jednym i odgryzła go od tego plastiku ,chyba z nienawiści do nich :) szybko jej poszło z tymi smokami :) z butelką też,zresztą ona sama chciała już z czegoś innego pić :)