Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duka

bardzo słaba druga kreska

Polecane posty

O jaa, zaczyna się czytanie "mONdrości" z netu :D Dziewczyno, daj spokój! Jedz to, co dasz radę albo to, co ci organizm sugeruje. Od takiego czytania to można zdurnieć, bo wyjdzie na to, że nic nie można jeść ani robić. Oby ci takie samopoczucie pozostało :)

jestem "inną" dominiką. kochalam sie w dni plodne, w tym problem. pierwsza miesiaczke po pierwszym razie dostalam 23 dni cyklu, gdzie zawsze mialam co 29-30 dni. kupilam kolejny test, tym razem inny, zrobie go za 2 dni i zobaczymy :( jestem przerazona

Gość dominikazzzzzzz
Dagmara, przepraszam cię, ale wzięłam cię za kogoś innego. No ale jeżeli to Twój pierwszy raz to zakładam, że jesteś jeszcze przed 20-tką, a z doświadczenia swojego i koleżanek wiem, że miesiączki bywają wtedy jeszcze psotliwe i przychodzą różnie. Mnie po pierwszym razie spóźniła się z nerwów. Miesiączką bym się w ogóle nie przejmowała, ewentualnie lekarz pomoże ją wyregulować. Ale ten blady paseczek sobie sprawdź, idź po prostu do lekarza, albo powtórz test. 5 tygodni po stosunku pasek chyba juz powinien być wyraźniejszy. Ja jestem raptem 2-3 tygodnie i mam pasek, że hej:) Nie napisałaś czy się zabezpieczyliście czy nie. cyki cyki - nie czytam jeszcze mądrości, mądra koleżanka mi tak powiedziała o tym serze pleśniowym :) no śmieszne to śmieszne, ale to z podniecenia.

na poczatku sie zabezpieczalismy, ale robilismy to pare razy i za ostatnim razem ktory trwal dosc krotko juz tego nie zrobilismy. zastanawiam sie czy ten test byl ok, bo obejrzalam go teraz ponownie i w miejscu gdzie jest ta niby kreska jest wypustka, tzn taki pasek wlasnie przez ktory moglo to wygladac jak blada kreska i tak masz racje jestem przed 20, co gorsza chodze jeszcze do szkoly a w tym roku matrua.... i musze Ci podziekowac bo gdy wczesniej pisalam spotykalam sie z ludzmi przez ktorych od razu bylam krytykowana

Kreska ciążowa ma być w takim samym lub nieco jaśniejszym kolorze, co ciążowa, czyli fioletowa lub różowa, a nie sinowyblakła, czy przezroczysta. Kurczę, przecież jest ulotka, w której wyraźnie jest napisane, że testu nie odczytuje się po czasie!!!

Gość dominikazzzzzzz
Śmieję się z samej siebie, naprawdę jestem komiczna. Właśnie sobie myślałam o czymś zupełnie innym i nagle poczułam w jednej sekundzie ochotę na ... paprykarz. Naprawdę, chyba powinnam z kimś pogadać zanim zwariuję. Ta przychodnia w której robiłam badanie chyba odsyła próbki do szpitala, bo u siebie nie robią analizy. Dlatego tak późno są wyniki. Gdybym wcześniej wiedziała, to od razu bym pojechała do szpitala. Dagmara, może zadzwoń od razu do ginekologa i umów się na wizytę - ginekolog powie ci czy jest potrzeba wyregulowania miesiączki, bo TO jest raczej Twój problem. Zbyt częste i obfite miesiączki są bardzo męczące dla organizmu, powodują anemię itp. Idź do kina, albo poucz się do matury, żeby nie myśleć o tym - nie stresuj się tym tak bardzo, bo naprawdę nie masz powodów do podejrzewania ciąży. Kreska powinna być moim zdaniem kolorowa, nie szara

No to będziesz wiedziała, żeby następnym razem jechać gdzie indziej. Badań z krwi czeka cię sporo. Ja na wakacjach wpierniczałam codziennie pomidory, musiały być i koniec. Teraz jak ręką odjął, za to faza na czekoladę :O

Gość kawoszkaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
dziewczyny mam pytanie o kawe... czy któraś z was miala moze tak jak ja ... staramy sie o dzidzie brzuch mnie troszke pobolewa piersi tez ale to tak jak przed @ (mam dostac za 5 dni)ale ja nie nawidze kawy a tu nagle jak by cos sie stalo i nie moge sie opamiętac tylko bym piła kawe cały czas mam na nia ochotę moze ktos tak mial na początku ciąży?

Gość dominikazzzzzzz
niwertyu - taki głupi komentarz w dziale "ciąża, poród, macierzyństwo i wychowywanie dzieci" mógłby zostawić chyba tylko facet, w dodatku palant. Czego tu szukasz?

Gość Lady Mia
Czy jest tu kobieta, która ma mdłości, albo zgagę, albo i to i to??;>

Gość dominikazzzzzzzz
Temperatura mi spadła do 36.8 :( oj nie wiem, nie wiem... To normalne? Nie chce dostać okresu...

Gość dominikazzzzzzzz
Źle zmierzylam... 37,1 :D

Gość dominikazzzzzzzzz
Podaję jako ciekawostkę. Nie brałam wcześniej, tzn. przed zajściem kwasu foliowego. Ale wyczytałam (zaczyna się czytanie mądrości internetowych :) ), że w 100 ml soku pomarańczowego Tymbarka jest ok. 25 g kwasu foliowego i 400 g kwasu folinowego. W soku pomarańczowym Tarczyna jest jeszcze więcej: 100 g kwasu foliowego i ponad 700 g kwasu folinowego. Najlepszy jest Tarczyn i Cappy jakbyście chciały wiedzieć:) Uff, to fajnie, bo piłam soki pomarańczowe (czasami karton dziennie) dość często, choć się bardzo kiepsko odżywiałam. Chyba straszna będę w ciąży, obsesja się zaczyna. :)

Gość dominikazzzzzzzzz
chodziło mi oczywiście o mikrogramy, a nie gramy

E tam, ja tam żadnymi statystykami się nie kieruję, bo dla mnie punkt pierwszy to zawartość cukru (białego) w pożywieniu. Po sokach owocowych jest mi niedobrze :O Kwas foliowy brałam prawie 3 miesiące i lekarz kazał odstawić. Witaminy zażywałam tylko 2 pierwsze tygodnie, bo miałam wrażenie, że nasilają mi mdłości i nie biorę żadnych suplementów. Byłam nawet taka "strasznie nieodpowiedzialna", że przebywałam w jednym domu z kotem, a ostatnio położyłam sobie kociaka na brzuchu. Dziecku się podobało.

Gość dominikazzzzzzzzz
No i zeszłam z chmur, a właściwie zostałam brutalnie ściągnięta. Do dupy to życie. Bóg popełnił masę błędów projektując mózgi kobiety i mężczyzny - to jak bomba i zapalnik.

Gość dominikazzzzz
cyki cyki, a miałaś infekcje grzybicze? Bo mnie od wczoraj chyba coś złapało (pieczenie), a to podobno nie rzadkość w tym stanie. Przyspieszyłam wizytę na jutro z tego powodu W który jesteś miesiącu?

Gość dagmara 119988
kobietki, coś dziwnie się czuję. zaczal mnie bolec brzuch od czasu do czasu i wydaje sie wiekszy. przez te 2 miesiace przytylam 3 kg. co dalej tym sadzicie?

Gość jeoil
Druga kreska nie zawsze oznacza ciążę - druga kreska może pojawić się np. w przypadku infekcji (b. rzadko), w przypadku przyjmowania niektórych leków hormonalnych oraz srodkow wposmagajacych zajscie w ciąze

Nie mam infekcji, chociaż "coś" mnie jakby łapało, ale to może od pęcherza (co dziwne posiew wyszedł ok, więc trochę zdurniałam). A u mnie już prawie połowa ciąży. Dagmara, dziecko, weź się ogarnij i tyle :O

Gość kupkukp
ej ja tez tak mialam z testami i tez tak wczesnie:))))))) I tez 3 roznej firmy robilam. Dzis mam 2 letnia corke:) Gratuluje

Gość sloneczku
dokładnie rok temu zrobiłam test i zobaczyłam "cień cienia", myślę że nikt inny nic by nie zobaczył, a dziś mój synek ma ponad 4 miesiące:0)

Gość oedoiew
Ja zrobilam test pierwszego dnia kiedy mialam miec okres i wyszly dwie kreski. Kreska wskazujaca ciaze byla bardzo widoczna i grubsza nawet od kreski kontrolnej. Tak, ze nie wiem czy ledwo widczna kreska wskazuje na ciaze, moze u innych kobiet tak jest.

kupie kolejny test jutro i zrobie z samego rana w niedziele slyszalam ze guick vue jest dobry, choc raz juz robilam (drugi test) i wyszedl negatywny

Gość martynaaaaaa
hej kafeterianki, mam pytanie. otoz z chlopakiem ostatni raz kochalam sie 3 miesiace temu, od tego czasu mialam 5 miesiączek, pierwsze trzy byly co 2-3 tygodnie, trwaly bardzo krotko, ostatnia, ktora mialam na poczatku tego miesiaca byla normalna, trwala 6 dni tylko wydawalo mi sie ze auwazalny byl w niej sluz, czy mimo miesiaczek moge byc w ciazy? dodam ze dwa testy ktore robilam miesiac i poltora miesiaca od stosunku daly wynik negatywny