Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łolelelelele

JEM CEBULĘ, KTO JESZCZE???

Polecane posty

Gość łolelelelele

odnawiam topik o jedzeniu cebuli. ja zaczełam 5 dni temu, chcw wytrzymac narzie miesiac, a pozniej moze trzy miesiące. wszystko po to zeby miec piekne grube, błyszczace włosy.chciałam jesc jedna małą cebulke codziennie, ale czuję przesyt. jak myslicie, dwa grubsze plasterki wystarczą????

Gość taramtam
ja jem. dla zdrowia, bo chora jestem i dlugo musze brac leki. biala kupuje nie jest ostra. jedna srednia dziennie

skorupki jajek tez pomaga na włosy i paznokcie i odkwasza organizm

Gość łolelelele
skorupki jajek????niesłyszałam o tym jeszcze???serio???i jak to sie je??uuujjj niewiem czy zmusiałabym sie do jedzenia tego , nawet za cenę pieknych włosów. chociaz moze.....

Gość iuewqr487yrw8764
jeżeli chodzi o skorupki to mam znajomą na wsi, oni to jedzą, jakoś to tłuką na proszek, no a skorupki to przecież wapno

Gość mone makarone
Ja też jem cebulkę. Mmmmm pycha.Ktoś na innym topicu napisał,ze po cebuli trzeba zjeść jabłko i umyć zęby. Niweluje to przykry zapach. Muszę powiedzieć, że to działa. Żeby efekt byl lepszy gdzieś za pół lub całą godzinę powtórzyć ( jabłko i mycie zębów) 🌼

Gość mone makarone
Babcia mojej koleżanki hodowała kury. Zbierała skorupki, pózniej tłukła i dawała kurom. Ponoć lepsze jajka były🌼

Gość lokokokjikjikji
ja czosnek

Oj, chętnie przyłączę się!! Mam liche, cienkie włosy i tragiczne (porozdwajane) paznokcie. Będę jadła cebulę i skorupki też. Wiem, że skorupki gotuje się minimum 5 minut, suszy i miele. Potem dosypuje do jedzenia. Podobno można zjesc do 1 grama dziennie. Zobaczymy co to będzie! :)

Gość ambiwalenccja
dziewczyny a w jaki sposob jecie cebulke?:) Bo aj nie ejstem niestety w stanie zjesc jej samej:( Macie jakies pomysly?

Gość na kanapce z pomidorem
w sałatce z kapusta kiszona

Gość na kanapce z pomidorem
z twarożkiem i ze śmietaną

Gość s.600
juz wiem co dzis bedzie na kolacje;) A powiedzcie czy cebula duszona z maselkiem ("na gesto") ma te same wlasciwosci czy to ucieka??

Gość łolelelelele
no podobna duszona nie jest juz taka zdrowa, w wysokiej temp.uciekaą wszystkie witaminy i inne takie.ale nie wiem tego na sto procent. ja najbardziej lubię kanpake z pomodorem i na to cebula.mmm pycha jutro chyba zrobie jaka sałatkę z cebula/ ale niestety chyba nie zdobedę sie na to zeby jesc skorupki, nie wiem jakos mnie to zniechęca

Gość Głupia i stara
ja zaczynam od teraz, właśnie jem kanpki z cebulą

No, więc tak. :) Miałam już ususzone skorupki. Zmieliłam je w starym młynku. Na elektronicznej wadze zobaczyłam ile to jest 1 gram - okazało się, że 1/2 takiej malusienieńkiej łyżeczki do kawy. Na kolację zjadłam twarożek z połową cebuli i z 1 gramem mielonych skorupek. Było pyszne! Życzę Wam dobrej nocy i kolorowych snów! 🌼

Wierzę, że będę miała piękne włosy i zdrowe paznokcie!

Gość mone makarone
Ja też od paru dni jem cebulkę. Ale jakoś ciężko mi się przemóc do tych skorupek.:-D

Gość najgorzej rano w pokoju
tez macie komore gazową ?

Gość najgorzej rano w pokoju
hihihi własnie doczytałam, ze nie jestem sama z tym problemem ;)

Gość mone makarone
Nie ja nie mam.Może za krótko jem tą cebule?:classic_cool:

Gość Ariannaanna
ja jem surowa z lyzka oliwki z oliwek i odrobina soli super na kanapki

Gość ambiwalenccja
dzis zjedzona mam nadzieje, ze wytrwam w systematycznosci;p Nie bylo tak zle

Skorupki jaj Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów. http://zdrowezywienie.w.interia.pl/ciekawostki.htm

Merkaba... i już Cię lubię...! Dzięki za te mądre wiadomości. :)

Gość jakby wystarczyło
jeść cebulę na grube i piękne włosy to każdy by takie miał :O Ktoś puścił taka plotę i już kazdy wierzy.Jem cebulę codziennie bo lubię i włosy mam gówniane mimo że ich niczym nie dręczę

Gość primero
widocznie masz takie genetycznie wloski:) Ja ogolnie mam grube i ladne tylko ostatnio po zimie z braku witamin zrobily sie matowe :( dlatego ja wierze w cebulke

Gość tv kłamie
cebulka jest smaczna także drobno posiekana wymieszana z tunczykiem w oleju na kanapki z buraczkami tartymi z oliwa i sola do obiadu