Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo moja ma 4 mies i

kiedy pierwszy raz twoje dziecko dostał antybiotyk?

Polecane posty

Gość Rebeka jakaś tam
Z reguły infekcję ucha biorą się od kataru ,kiedy źle ocyszczamy nosek dziecka.

Gość Rebeka jakaś tam
Dobrze,że mieszkasz za granicą w Polsce lekarze łachę robią jak mają skierować na wymaz... i na byle przeziębienie dają antybiotyk.

Gość Rebeka jakaś tam
uup

Gość do kluski serowej znam cie z i
wiem ze na infekcje ucha nie ma innego wyjscia musi byc antybiotyk i wizyta kontrolna za dwa tygodnie moze sprobuj znalezc przyczne bo wiem jak to bylo u mnie moj syn w lece kiedy sie kapal non stop mial czeste problemy z uszmi

Rebeka jakas tam - dzieki, tylko ze moj teraz nie mial kataru :O zapytam sie lekarki jak pojdziemy na kontrole. ja pamietam ze w Polsce nigdy nie robili mi wymazu za to czesto antybiotyk. tutaj po prostu od reki przelatuja patyczkiem po gardle i od razu sprawdzaja w kilka minut. nie lubie jak malemu pobieraja krew z palca (niedawno mialam i boli :( ) ale wole to niz faszerowac antybiotykiem.

do kluski serowej - moja mama miala ciagle problemy z uszami (w sumie z jednym) maly do tej pory drugi raz wiec nie najgorzej ale tym razem wlasnie ani kataru nie mial. moze jak w weekend kapala go tesciowa to nalalo mu sie wody do tego ucha, nie wiem, ale to by tak od razu? w sobote kapala w poniedzialek juz uszko czerwone w srodku. popytam lekarki bo to to samo uszko co jak mial 4 miesiace w dodatku to to samo co mialo mala dziurke i w szpitalu nie mogli sprawdzic jak sie urodzil czy slyszy na nie. wszystko z tym uchem ok, slyszy perfekt ale moze ze mniejsza dziurka to latwiej o infekcje. koncze bo to nie moj temat a sie rozpisuje :)

Gość Rebeka jakaś tam
Na tej stronie co Ci podałam napisane jest,że infekcje ucha to często też po prostu wirusy. No albo właśnie powikłanie po przeziębieniu. Musisz też uważać na to uszko,mój kuzyn ma dzisiaj 16 lat od noworodka też właśnie choruje na uszko jedno. Jak był malutki to infekcje ucha dzisiaj jest już po 14 operacjach ucha (wykonuje prof w klinice w Warszawie) i cały czas odnawia się jemu to ucho.... :-( Wiem,że ciocia mówiła,że on nie może chodzić na basen bo nie może w ogóle moczyć tego ucha,bo mokro+ byle bakteryjka= infekcja ucha. Uszy to delikatna sfera u dziecka. Sama zresztą widzisz,że cały czas jedno i to samo ucho.

Gość mojej corce lekarka
zapisala oslonowo bo uwazala,ze sie zbyt dlugo ciagnie przeziebienie. Bylam glupia, przetraszona , niedoswiadczona matka, wiec dalam, mala miala z 3 lata. Potem nauczylam sie obserwowac i wylapywac infekcje na samym poczatku, od razu duzo pic, do lozka, czosnek, inhalacje i wiecej antybiotyku nigdy - a juz jest dorosła-nie dalam, ( choc pare razy miala zapisane, wg mnie na przeziebienia wirusowe, wiec durnota). To co wiekszosc lekarzy wyprawia, to latwizna, ignorancja,zeby nie powiedzicv- kryminal. Dlatego unikam lekarzy, dzi ęki czemu cala rodzina jest zdrowa i sami zwalczamy choroby - organizn jest sillny i nieglupi. Pewnie , gdyby byla jakas super zaraza dalabym, ale na ogol zapisuja antybiotyki dla swietego spokoju przy byle przeziebieniu,co tylko oslabia sie organizm.

Gość Ikea**88
Klusko moja mała też ma mały katarek i oczko zaczeło jej ropieć i dostała trochę temperatury, byliśmy u lekarza to powiedziała że ząbki idą tak jak u Ciebie. Też jest marudna. Czyli to zapalenie ucha ma czy na prawdę ząbki idą bo już się pogubiłam:(

Gość Rebeka jakaś tam
Zobaczysz w ciągu najbliższych dni jeśli objawy nie ustąpią to podpowiedz lekarce ,żeby uszko obejrzała. Najlepiej do uszka zajrzy laryngolog. Specjalnym przyrządem z latarką.

Gość Rebeka jakaś tam
Klusko gdzie mieszkasz,jeśli można wiedzieć? Do Mojej córce... tak nie bez przyczyny obchodzimy już nawet dzień bez antybiotyku... jak dzień bez papierosa :-( bo to takie szkodliwe. A zobacz ile teraz małe dzieci antybiotyków dostają... szok.

Gość 345678i9o
ponawiam