Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angee

Usuwanie brodawki na głowie!

Polecane posty

Gość Angee

Witam! Miałam zabieg polegający na usunięciu brodawki na głowie. Przed zabiegiem wiele szukałam informacji na temat znieczulenia i samego zabiegu ale ciężko było znaleźć coś konkretnego. Postanowiłam opisać jak to wyglądało w moim przypadku, by ktoś kto ma taki sam problem jak ja miałam nie bał się. Ja swoją brodawkę miałam od dziecka na głowie, była mała i zasłaniały ją włosy więc nie przeszkadzała mi. Ale powiększyła się do ok 1,5 cm. Była duża i wystająca. Przy każdej wizycie u fryzjera czułam dyskomfort. Codziennie myłam włosy by były puszyste żeby zakryć to okropieństwo. Wreszcie zdecydowałam się na zabieg. Bałam się masakrycznie. Ja miałam usuwaną brodawkę w szpitalu. Gdy wzięli mnie na salę operacyjną dostałam znieczulenie miejscowe. Polegało ono na tym że dostałam zastrzyk w głowę. Bardzo nieprzyjemne uczucie ale dało się przeżyć, na prawdę! Mimo że ja nie cierpię zastrzyków chyba jak każdy. Po znieczuleniu dosłownie nie czułam bólu. Lekarz wziął skalpel i wyciął mi to coś. NIC NIE BOLAŁO!. Potem wziął i założył mi szwy. Ja miałam dużą brodawkę więc mam założone 3 szwy. Poza tym lekarz założył mi taką kokardkę z gazy. Na serio mnie nic nie bolało. Tylko teraz jak przestało działać znieczulenie to boli. Uczucie takie jakby brakowało skóry, bo strasznie ciągnie, ale da się przeżyć. Ja się cieszę że przynajmniej nie będę tego miała:) Więc każdy kto ma takie coś we włosach radzę usunąć bo po co czuć dyskomfort. Opiszcie potem jak wyglądał wasz zabieg:)

Gość inja
dzięki za informację na temat tego zabiegu i wogóle:)bo właśnie mam mieć ten zabieg za kilka dni..a czy tą "kokardkę" będzie widać pod włosami i kiedy będę mogła ją zdjąć? nie chciałabym mieć widocznych śladów po zabiegu pod włosami, bo na 2dzień idę do szkoły;[

Gość kiki-riki
Agnee , ja miałam ten zabieg wczoraj i rzeczywiście po znieczuleniu nic nie czułam, nic nie bolało. Za to dzisiaj strasznie boli ale tak jak napisałaś da się przeżyć. Mam trzy szwy, które polegają na tym, że został pod nie przyszyty bandaż, gdyż w przeciwnym razie musiałabym mieć zabandażowaną całą głowę,a tak nakryje się opatrunek włosami i oprócz wystających czarnych szwów nic nie widać, a że mam długie czarne włosy to tym lepiej :)

Gość gość
Trochę sie uspokoilam bo ja mam miec zabieg we wtorek a mam do usuniecia 3 brodawki i się strasznie boje

Gość gość bozka 55
Brodawkę miałam usuwaną 4 dni temu.zmieniane opatrunki.zostawione szwy.Kiedy w końcu mogę umyć włosy?