Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjkkkkkkkkkkkkkk

Czy to jest możliwe w świetle prawa, praw ucznia????!!!!

Polecane posty

Mamy co tydzień testy sprawdzające wiedzę z całych trzech lat gimnazjum. Oceny są wstawiane do dziennika ołówkiem. Dziś prawie połowa naszej klasy pojechała na zakupy na targ, bo jutro jedziemy na 3-dniową wycieczkę, ja również. Koleżanka do mnie zadzwoniła i powiedziała, że Ci, którzy nie byli dostali jedynki.... Czy to jest sprawiedliwe?? Może ktoś się źle czuł i nie mógł pójść. Gdyby mnie poinformowali, że osoby nieobecne dostaną po jedynce zrezygnowałabym nawet z tych zakupów, ale ja nic o tym nie wiedziałam, nikt nie wiedział... Czy to jest Ok.?? Czy maja prawo wstawić te oceny??

Gość wandzia p.
u nas za nieobecnosć na sprawdzianie dostawało się 0, które sie liczyło jako 0 do sredniej, wiec nie wydziwiaj Ocenę zawsze mozesz poprawic w ciagu 2 tygodni czy tam miesiaca. Po prostu nauczysz sie i poprawisz. Wy tak wszyscy sie na swoich prawach znacie - a jak jest z obowiazkami ? Dlaczego chodzcie po targach w godzinach lekcyjnych?

Gość a kiedy musicie dostarczać
usprawiedliwienia nieobecności?

poczytaj statut szkoly btw, co innego gdyby ktos caly tydzien nie byl w szkole bo chory... ale jestes, a akurat w tym dniu cie nie ma co = ze nie umiesz na spr:P a to = 1 u nas tez tak robią, nie przejmuj sie;) chyba, ze ktos ma porządne wytlumaczenie :classic_cool:

Ja w ogóle tego nie rozumiem, idzieci sobie na targ, zamiast do szkoły? Macie usprawiedliwienia od rodziców, lub zwolnienie lekarskie? Jak nie, to to są zwykłe wagary, oszustwo i jedynki się należą. Niektórzy takich jedynek nawet nie pozwolą poprawiać.

Gość nauczycielka___
Nie można dostać jedynki, za to że się nie było na sprawdzianie. U nas w szkole tak było, ale podczas kontroli z kuratorium się do tego czepili. Powiedzieli, że oceny mogą byc tylko za wiedzę. Dyrekcja musiała zmienić zapis w statucie szkoły. Teraz nawet jak ucznia nie ma tylko na tej lekcji co jest sprawdzian, a na reszcie jest to i tak nie można mu bańki wstawić.

Gość o tempora o mores
rodzice sami usprawiedliwiają takie wyjazdy na targ, bo dziecko musi sobie płaszcz kupić na wiosnę, a to buty sa potrzebne. No kurde, jak ja chodziłam do szkoły, to wszystko mogłam kupić po południu. A teraz .... głupi rodzice hodują głupie bachory. I tyle !!

No ale chodzi o to, że ja jestem nawet dobrą uczennicą, usprawiedliwienia przynosiłam zawsze, nigdy nie byłam na wagarach!!! Usprawiedliwienie dam jutro, mama napisze, bo z mamą byłam na tych zakupach. Zrozumcie – ja jadę na wycieczkę pojutrze a że mieszkam na wsi, gdzie do najbliższego miasta mam 20km to tylko w godzinach lekcyjnych mogę jeździć do miasta, bo później nie ma autobusów, a jak już są to baaaardzo późno a tak późno nie chce jeździć... No ok., jeśli byłabym na wagarach – mogą mi wstawić, ale jeśli mam usprawiedliwienie??

Gość wandzia p.
Nie dramatyzuj. Masz mozliwość poprawic tę pałę? Jak masz, to popraw i już

o tempora o mores- jakbyś mieszkała na takim zadupiu jak ja, gdzie do przystanku autobusowego najbliższego mam 4km, a do miasta ponad 20km miałabyś inne zdanie.

jakbym byla nauczycielka i ktos przynioslby mi usprawiedliwienie,ze byl na zakupach,to bankowo nie ma prawa do poprawy...a co sie robilo w sobote?

piowiedz mi w takim razie co takiego pilnego musialas kupic,ze sie nie dalo w sobote albo mama ci sama kupic nie mogla?

Gość wandzia p.
ja nie znam nauczyciela, który mówi "nie", jak zgłasza siedo niego tydzień po sprawdzianie uczeń chcacy poprawic pałę Wystarczy trzymac sie terminów i regulaminu, a wszystko da siezrobić

Ja bym się nie czepiała, gdybyś przyniosła mi usprawiedliwienie od mamy PRZED sprawdzianem i poprosiła o wyznaczenie innego terminu pisania sprawdzianu. Ale w takiej sytuacji to jest niestety oszustwo i jedynka się należy. Zresztą poczytaj faktycznie statut szkoły, tam jest wyjaśnione, co wolno, a czego nie.

uważam tak samo jak nauczycielka - jak moge dostać ocenę za nierozwiązanie zadań któych nawet na oczy nie widziałam?? a poprawa??? Musiałabym poprawiać aż 5 przedmiotów, bo to nie były pytania z jednego przedmiotu tylko z wielu... jesli ktos wie prosze mi podac kontakt do rzecznika praw ucznia, bo szukam w google, ale wyswietlaja mi sie jakies dziwne wyniki... :o musiałam kupić kozaki, bo moje stare sie lały, a że mamy tam dużo zwedzac i jest błoto to nie miałam wyjścia. A mama sama chyba kozaków mi nie kupi, prawda?????????????????????

Gość nie no dziecko litości
Nie poszłaś do szkoły, wiedząc że jest test !! Nie rozśmieszaj mnie ze swoimi zakupami, mogłaś je zrobić w weekend !! Jednym słowem, nawet rzecznik ci nie pomoże, zawaliłaś sprawę i tyle.

A w sobotę nie ma otwartych ŻADNYCH SKLEPÓW z ubraniami itp....!!! Ja nie mieszkam w Warszawie gdzie są wielkie centra handlowe otwarte całą dobę tylko w małej wsi, a to moje ‘’ogromne miasto’’ w którym byłam ma 3tys. ludności..... :o. to się nie dziw.... !!!!!!!!!

A w sobotę nie ma otwartych ŻADNYCH SKLEPÓW z ubraniami itp....!!! Ja nie mieszkam w Warszawie gdzie są wielkie centra handlowe otwarte całą dobę tylko w małej wsi, a to moje ‘’ogromne miasto’’ w którym byłam ma 3tys. ludności..... :o. to się nie dziw.... !!!!!!!!!

Gość nie no dziecko litości
No dobrze, to czemu nie poszłaś po zakupy w dzień roboczy, ale taki, w którym nie było zapowiedzianego testu? No naprawdę, nic nie zwojujesz :O

A w sobotę nie ma otwartych ŻADNYCH SKLEPÓW z ubraniami itp....!!! Ja nie mieszkam w Warszawie gdzie są wielkie centra handlowe otwarte całą dobę tylko w małej wsi, a to moje ‘’ogromne miasto’’ w którym byłam ma 3tys. ludności..... :o. to się nie dziw.... !!!!!!!!! Nosz cholera czy wy wszyscy powariowaliście???? Ile jeszcze razy będę musiała napisać, że nie ma u mnie w promilu 40km sklepów otwartych w weekendy!!!!!!!!! Przeklęte mieszczuchy wy nie macie pojęcia o życiu na wsi!!!! Myślicie, że ja bym nie chciała mieć możliwości w weekendy chodzić po sklepach??? Myślicie, ze wszyscy mają za rogiem biedronkę i centra handlowe po drugiej stronie ulicy!!!!!!! Jeśli tak – to nie macie pojęcia o życiu na wsi (czytaj zadupiu...)!!!!!!!!!!!

Gość o nieźle pojechałaś
forumowiczów, którzy chcą ci doradzić nazywasz przeklętymi mieszczuchami? zatem wypiiierrrrrrrrrdalaj w podskokach z tego forum i życzę ci samych jedynek

No ale chodzi o to, że te testy miały być w czwartek i ja chciałam jechać w środę żeby właśnie te testy były ale w ostatniej chwili przeniesiono je na środę z powodu wyjazdu, dowiedzieliśmy się przed tym dzień przed... :o jak ja już sobie zaplanowałam to co????? Miałam wszystko odwołać???? Z tego powodu że ktoś tam coś tam sobie postanowił zmienić termin????!!!!! Ja umówiłam już brata żeby nas zawiózł, a powrotem autobusem i miałam go odwołać??? Wg mnie to jest chore!!!

Gość grrrrrrrrrrrrrrr grrrrrrrrrrrr
To nie mogłaś tak napisać od razu? Trzeba było pogadać z nauczycielem przed opuszczeniem lekcji, że już coś zaplanowałaś i prosisz o inny termin testu, przynieść zwolnienie od matki przed opuszczeniem lekcji!!! A ty po chamsku uciekłaś, tyle. Nauczyciel by pewnie poszedł ci na rękę, bo zdaje sobie zapewne sprawę, że przełożenie testu to kłopot.

No rozumiem jedynka gdy ktoś był w szkole a uciekł z tej ostatniej lekcji, ale ja caśły dzień nie byłam!!!! dopiero we wtorek chyba na 5 lekcyjnej dowiedziałam się o tym, że egzaminy piszemy w środę a nie w czwartek...!!!!! No to kiedy miałam przynieść to usprawiedliwienie przed środą?????????? Skąd miałam wiedzieć że to trzeba przed usprawiedliwić??? u nas się zawsze na drugi dzień po opuszczeniu dnia przynosiło usprawiedliwienie a nie dzień przed i jakoś nawet jak sprawdziany były normalne nikomu to nie przeszkadzało a teraz co??? no skąd ja miałam wiedzieć??? jakbym wiedziała to bym z sekretariatu zadzwoniła do mamy i ona by usprawiedliwiła!!!!!! Kurde, wszyscy mnie tutaj tak zjeżdżają od razu a ja nie miałam pojęcia o tym, że trzeba wcześniej usprawiedliwić - jak pisałam zawsze dawaliśmy usprawiedliwienia dzień po i nikomu to nie przeszkadzało!!! U nas są takie osoby co celowo w dane dni nie chodzą, żeby na sprawdzianach nie być i nie wyciągano konsekwencji tylko mówiono - ej, ty xyz jak tak dalej bedzie to.. bla bla bla i tym podobne gadki i na tym się skończyło. A mi raz się takie coś zdarzyło niecelowe i niezamierzone i od razu mam 5 jedynek dostać!!!!???? I to są polskie realia i polskie prawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no co zatkało was???????!!!! nawalać na mnie to potraficie ale przyznac sie do błedu to już nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o !!!!!!!!!!!!

Gość fkfgjgngnhnhnhnhhhhhhhhhh
WYPIERDALAJ KRETYNKO :O