Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie do Żyrafki Długiej

pytanie o wynik badan. Żyrafo-Długa jestes?? jeżeli tak to doradz

Polecane posty

Gość mam pytanie do Żyrafki Długiej

żyrafko, dziś odebrałam wyniki hormonow. wiesz moze jak to interpretowac? prolaktyna 26,8 (norma do 23,3) progesteron 10,79 (norma fazy lutealnej do 27) - byla pare dni po owulacji TSH 1,690 (norma do 5,010) Czy jest sie czym niepokoic?

postaram się Ci pomóc, powiedz tylko dlaczego miałaś robione te wyniki? chorujesz na coś? coś jest podejrzewane? rozumiem, że nie jesteś w ciąży

Gość dziekuje za odzew
wyniki mialam robione profilaktycznie. dwa miesiace temu mialam podejrzenie wczesnego poronienia (5 tydzien) a o dziecko staram sie juz ponad pol roku.. owulacje tez mialam monitorowana (czesciowo) czesciowo bo lekarz mimo ze prywatny to ciezko umowic sie na wizyte.. i tak: w 7 dc moje najwieksze jajeczko mialo 11mm lekarz stwierdzil ze raczej mam owulacje skoro nie mam problemu z regularnoscia cykli

Gość dziekuje za odzew
w badanie krwi mialam robione w 20 dc.. gdzie owulacja byla ok. 16 dc. dodam ze krew pobierano mi ok. godz. 16.30. po malym stresie.. (zgubiono wczesniejsza probke z krwia a dzwonili do domu zeby o tym poinformowac jakbym conajmniej umierala na cos - kazali przyjechac do zabiegowego nie informujac domownikow po co mam jechac)

Gość jeden z lekarzy kazal mi
kazal mi isc jeszcze do endokrynologa ale pare miesiecy temu bylam i mam wyniki w normie w strone niedoczynnoci tarczycy...

Gość dodam ze odrazu po owulacji
zaczely mnie bolec piersi od zewnetrznej strony.. a zaczelo sie od piekacych brodawek - jak po oparzeniu.a to wszystko juz dzien po owulacji.. owulacje raczej mam: sluz bol jajnika wskazuje na to.

Gość ohoh ohohoh
a skad wiesz ze owulacja byla?? jak bylas na monitoringu w 20 dc to bylo pekniete jajeczko??? progesteron troszke niski i to moglo byc przyczyna wczesnego poronienia. Prolaktyna za wysoka, moze niewiele ale radzialabym zrobic po obciazeniu mtc. Regularne cykle nie swiadcza wcale o przebyciu owulacji a zbyt wysoka prolaktyna czesto powoduje jej brak. Sorki, ze sie wtracilam, mam nadzieje jednak ,ze troszke pomoglam :)

Gość dzieki za opinie
owulacje czuje po prostu, wiem z ktorego jajnika sie uwalnia jajeczko i potem po 14 dniach dostaje @. moze sie myle...

Gość dzieki za opinie
a progesteron za niski? norma jest od 1,7 w tej fazie.. hmm.. juz sama nie wiem,

wiesz co, trochę ciężko mi coś na ten temat powiedzieć. rzeczywiście, 11 mm pęcherzyka w 7 dniu cyklu świadczy o tym, że rośnie on prawidłowo i pewnie pęknie w dniu owulacji, z tego wynika że pomimo wszystko owulujesz i to jest bardzo dobre rokowniczo. poza tym sama widzisz po objawach, że owulacja się pojawia. owulacja nie musi mieć miejsca co miesiąc (to normalne!), ale ważne że jest bo to oznacza, że nie jesteś bezpłodna - przy drobnych zaburzeniach hormonalnych łatwo będzie lekami wyprostować Twoje hormony co ułatwi zajście w ciążę. natomiast cała reszta - podejrzenie poronienia w 5 tygodniu ciąży (rozumiem, że nie masz pewności, czy była to ciąża czy przedłużający się cykl), i te stężenia hormonów... mogłabym się skłaniać że może to być niewydolność ciałka żółtego. po prostu pasuje mi to do całego opisu. niewydolność ciałka żółtego leczy się bardzo łatwo - po prostu podaje się progesteron w II fazie cyklu, to pozwala na poczęcie i utrzymanie ciąży. jestem położną, nie lekarzem, dlatego mogę się mylić co do swojej "diagnozy". gdy oceni to Twój lekarz, będziesz miała pewność co to jest.

Gość dzieki za opinie
dziekuje Żyrawko o opinie. jezeli chodzi o to poronienie to ciaze potwierdzily testy owulacyjne. potem byla w szpitalu na patologii ciazy i przez to ze samo sie wszystko oczyscilo lekarz stwierdzil ze traktujemy to jako miesiaczke i mozna od razu zaczac starania..

Gość dzieki za opinie
oczywiscie testy ciazowe a nie owulacyjne potwierdzily ciaze. - pomylilam sie - przejezyczenie