Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiktoza

Rozmiar dzidziusia w 12 tygodniu ciąży?

Polecane posty

Gość fiktoza

Witam. Mam pewien problem. Otóż jestem na początku 12 tygodnia ciąży i dziś byłam na USG ( dopochwowe). Lekarka wyliczyła z niego,że moje maleństwo ma 53 mm. Nic nie mówiła,że to źle,ja nie pytałam czy to dobrze,bo byłam taka przejęta,ale teraz się bardzo martwię,bo wyczytałam,że dzidzia w 12 tc powinna mieć ok 7-9 cm... Czy to coś poważnego? Bardzo się boję ;( Z góry dziękuję za odpowiedzi! Pozdrawiam!

Gość fiktoza
Czyli nie powinnam się martwić???

myślę że jest ok, ja w 13 tygodniu robiłam test papp-a i miałam usg 3D i tam wyszło że moje dziecko ma 6.64 cm

Gość dziewczyna na balkonie
ja ma podobną sytuację, tylko jestem we wczesniejszej ciąży. U mnie jest 8 tydzień i 5 dzień ciąży a na usg dzidziuś wygląda na 7 tydzień i 3 dni :( Jestem załamana, nie wiem, co to oznacza, czy takie odstępstwa sa normlane czy świadczą o czyms poważnym

czy któraś z Was miała taka sytuację? :(

wielkość dziecka się różni, więc się nie martwcie. dziewczyno na balkonie ten 8 tydzień jest liczony od okresy czy od zapłodnienia?

8 tydzień i 5 dzień jest liczone od ostatniej miesiączki, a na usg wyszło, że 7 tydzień i 3 dni. Nie wiem, jak ustawione jest usg lekarzy rozmarowo wynosi 1,23 cm

Gość ffff
wydaje mi sie ze nie masz sie czym martwic, moja dzidzia w 12 tyg 3 d miala dokladnie 5,85 i wszytko bylo dobrze, a chodze do naprawde dobrego lekarza:) pozdrawiam

dziewczyny, ale lekarze, że podają Wam przy usg na któy tydzień dziecko wygląda, tylko romiar? Bo wydaje mi sie, że mój lekarz kierował się tym, na ktry tydzień wskazuje usg (i to sie u mnie nie zgadza z tygodniami ciąży)

Gość Blue kotka przesłodka
sorry że się wtrące ale "rozmiar dzidziusia?" :D

Gość fiktoza
A czy tytuł ma jakiekolwiek znaczenie? Wydaję mi się,że każdy doskonale zrozumiał o co chodzi... Dziękuje am za wszystkie odpowiedzi! Uspokoiłyście mnie ;* Teraz będę mogła spokojnie zasnąć ;) A jeszcze takie jedno pytanie ;) Wiem,że jest już tu podobny temat,ale w którym tygodniu słyszałyście już bicie serduszka swojego dziecka i kiedy miałyście robione USG przez brzuch???

Gość u mnieeeeeeeee
13 i4 dniu miał 7,5 cm wydaje mi się że lekarz powiedziałby ci jakby było coś niepokojącego.

pierwsze usg miałam w 8 tygodniu dzidzia miała 2.01cm i wtedy widziałam serduszko, ale lepszy efekt była na usg 3D przy teście papp-a bo tam badał dokładnie i wszystkie szmery słyszałam i serduszko

Gość dzidziusiom dziękujemy
po aborcji farmakologicznej 9-cio tygodniowy płód,miał ok centymetra i wyglądał jak szczępek komórek.To nie było dziecko....

Gość odetta0606
Witam przyszle mamusie:)Ja dzis bylam na usg i wszystko jest ok jestem w 13tc a malenstwo ma 71mm.Glowy do gory badzcie dobrej mysli-kazda nasza kruszynka rosnie w swoim tempie:)pozdrawiam:)