Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche się martwie bo nie wiem

Kiedy pierwszy ząbek? Jak bylo u waszych pociech?

Polecane posty

Gość troche się martwie bo nie wiem

Moje dziecko ma 7 miesiąc i nie ma jeszcze ząbków. Czy to normalne?

mój starszy syn pod koniec 7 miesiaca miał pierwsze zeby młodszy z koncem 5 :)

Gość ohpipi
moja pierwszy żabek przełom 10/11 miesiąca, drugi miesiąc póżniej. Teraz ma 1,5 roku i 7 ząbków

Gość tgurtyiui
nie masz sić co martwić, uważa się, że do roku powinien być przynajmniej jeden ząbek

Gość inka3546
9 miesiąc.Podobno lepiej gdy wyjdą później...lepiej uwapnione czy coś...W sumie może racja.Córce znajomej wyszły gdy miała 3,5 mies.Teraz mała ma 1,5 roku i próchnice.Ale to może błędy żywieniowe.

10 miesiąc pierwszy ząb. Teraz ma 2 lata i 5 miesiecy i brakuje jej jeszcze jednego ostatniego trzonowego który wlasnie sie przebija.

mój ma 11 mc i ma 6 ząbów - dwa pierwsze wyszły w 4 mc

mój synek miał 2 mies. i pierwszego ząbka.dodam że karmiłam do 9 mies.miał 12 mies. i 12 ząbków teraz ma 3,5 roku i śliczne białe perełki bez pruchnicy .stomatolog jest zachwycona jego ząbkami. od razu nauczyłam go myć ząbki pilnuję żeby mył po śniadaniu i na noc .natomiast bratanica w wieku 1 roczku miała pierwsze ząbki a w wieku 2,5 lat już wszystkie czarne zęby.teraz ma 6 lat i jest szczerbata a te co jeszcze zostały są czarne.lekarka stwierdziła że to dlatego że bratowa karmiła piersią do 3 roku. więc niemogę powiedzieć że pużniej jest lepiej.ząbki i tak wyjdą a potem radzę o nie dbać niedawać słodyczy na noc,myć i sprawdzać u dentysty.

mojemu marcinowi pierwszy zab wyszedl w 13 m-cu... pozniej juz szly wszystkie na raz ale jakos szczegolnie bolesnie tego nie przeszedl... jakbym nie widziala efektu w postaci zebow to bym nie wiedziala ze zabkuje... ale tez niezlego pietra mialam i lekarki co chwila wypytywalam czy on wogole bedzie mial zeby... poza tym byl zawsze bardzo duzym i swietnie odzywionym dzieckiem (wyniki badan bardzo dobre)... wcale jakos szczegolnie wytrzymale nie sa bo ma 6 lat i juz 2 plomby ale moze jak stale bedzie mial to beda wytrzymalsze (na razie ma wszystkie mleczne)... a jeszcze ciekawostka ze jako pierwsze wyszly mu jedynki ale gorne a nie dolne... corce pierwsze 2 zeby wyszly (wychodzily rownoczesnie) jak miala 9 m-cy i od tamtej pory cisza... wiecej nie ma... ciekawe kiedy pojawia sie nastepne...

Gość Answering
Moj mial 8 mies skonczone