Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowinka.l

Czy jedliście kiedyś kurczaka z miodem?

Polecane posty

Gość nowinka.l

moja koleżanka dziś zrobiła i byłooo przepyszne! Koszmarnie pyszne! robicie coś takiego? Może podacie przepisy i będzie jeszcze lepsze? Z czym podajecie takiego kurczaka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolezanki sie nie mogłas spyta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowinka.l
nie no spytałam,ale myślałam, że podacie jakies włąsne przepisy i wariacje, żeby jakoś urozmaicać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak spytałaś to dawaj przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowinka.l
zapytałam o przepis i nawet widziałam jak to robi. Robi się bardzo szybko i jest przepyszne... więc wzięła ogromną pierś, pokroiła w kostkę/paseczki i wrzuciła na oliwe (parę kropel). Potem dolała trochę wody i dusiła pod przykrywką. W tym czasie w szklance wymieszała sos sojowy z miodem (sosu było tak nad dnem jakieś 2cm i duża łyżka miodu). Wymieszala aż miód sie rozpuiścił . Potem wsypała na mięso troszkę soli, kardamon i curry a potem miksturę z miodem. Miód zaczał się pienić i tak dalej dusiła parę minut w tym sosie. Potem odlała delikatnie część sosu i przysmażyła kurczaka, zrobił się piękny, złoty! po czym wlewała miksturę co jakiś czas po pare kropel aż wyparowało ;-( a na koniec wsypała trochę sezamu, pestek dyni i słonecznika, wdusiła trochę cytryny i gotowe. Strasznie się rozpisałam, ale zrobienioe tego trwało jakies 10 minut :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowinka.l
miało być :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pycha------------
Skrzydełka kurczaka w miodzie Czas przygotowania: 2 godzin Czas pieczenia: 2 godzin Ilość porcji: 2 Składniki 10 skrzydełek z kurczaka - 3 łyżki oleju - 3 łyżki miodu - pół cytryny - sól - pieprz przyprawa do kurczaka Etapy przygotowania Skrzydełka oczyszczam z resztek piór, myję w zimnej wodzie, osuszam papierowym ręcznikiem. Posypuje je przyprawą do kurczaków i odstawiam na pół godziny do lodówki. Później układam je w naczyniu żaroodpornym, przykrywam (wcześniej kropię olejem) i piekę kolejne pół godziny w temperaturze 180 C. Miód roztapiam w rondelku, dodaję sok z cytryny, przyprawiam, ucieram i takim sosikiem polewam mięsko. Piekę jeszcze kolejne 10-15 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z miodem to czasem się robi na koniec smarując skórke kurczaka i 20 minut jeszcze sie piecze, aromat ladny jest :) najlepszy kurczak jest natomiast z płatkami kukurydzianymi i majonezem , normalnie się go marynuje , pozniej majonez pozniej chruupki mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowinka.l
jestem z Wielkopolski :-D dziękuje za kolejne przepisy :-) na pewno spróbuję, bo po dzisiejszym kurczaku bedę największymn fanem takich dań :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agatona
Popieram-kurczak i miód to super połączenie.Ja robiłam tak: 1.filet z kurczaka kroiłam w dużą kostkę,obtaczałam w mące z curry,pieprzem,solą,czosnkiem i lekko podsmażałam 2.na drugą patelnię wrzucałam ananasa,dodawałam sporo miodu i smażyłam 3.wrzucałam do tego kurczaka 4.podawałam na ryzu,do tego chińska mieszanka warzyw. Moje drugie ulubione połączenie: 1.lekko posolone i popieprzone filety z kurczaka obtaczałam w mące z curry,potem w jajku,potem w bułce tartej i na patelnię 2.do miseczki wrzucałam musztardę,miód,odrobinę octu winnego,kilka kropel soku z cytryny i łyżeczką oleju 3.i takie kotleciki podałam z sosem i sałatą vinegret

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja wolę kurczaka w czekoladzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×