Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korowody barwne

Aborcja TAK-NIE

Polecane posty

Gość kocia natura D
mihr-un-nisa Matylda - wyobraź sobie że powodem aborcji nie zawsze jest plan urlopu A często ciążę usuwa sie bo najzwyczajniej w świecie nie chce się mieć dzieciaka a jakby na przykład zalegalizować także eutanazję i usuwać rodziców których się juz nie chce mieć? Możnaby legalnie połozyć łapę na majątku... :P

Gość smutne to....
ZOSTWAIŁA MNIE MAMA,TRAFIŁEMJAKO DZIECKO 3MIESIĘCZNE DO RODZINY ZASTĘPCZEJ,KOCHAJĄCEJ MNIE RODZINY!JESTEM SZCZĘŚLIWY ŻE ŻYJE,WDZIĘCZNY MOJEJ MATCE,ŻE MI POZWOLIŁA ŻYĆ,I DRUGIEJ MAMIE,ŻE MNIE WYCHOWAŁA I NADAL WYCHOWUJE.DODAM,ŻE ZNAM MATKE BIOLOGICZNĄ,ODDAŁA BO MUSIAŁA,ALE ZA TO JĄ KOCHAM.JESTEM SZCZĘŚCIARZEM BO MAM 2MATKI,MATKI KOCHAJĄCE MNIE!!!

Gość mihr-un-nisa
Aha, to że nie zawracam sobie głowy terrorystami oznacza że nie używam mózgu, ciekawa teoria ;) Rozumiem że ty myślisz o tym nocami, zamartwiasz się, wymyślasz czarne scenariusze któe dotyczą nie tylko terrorystów i ich planów zamachów, ale także przejmujesz się czy wielki zderzacz cząstek nie wywołaą czarnej dziury, czy nie spadnie na nas deszcz meteorytów i czy wulkan w Yellowstone wreszcie nie wybuchnie i nie spowoduje kataklizmu :D Niektórzy już tak mają że lubia się nad wszystkim umartwiać :D

Gość Matyldaaaaa
Hehehehe dobre, usuwajmy wszystko czego nie chemy, rodziców,tesciowe, sasiadów, pełna legalizacja.Nie chce nie musze miec.

Gość mihr-un-nisa
Różnica jest taka że rodzice są istotami myślącymi :P Zlepek komóek nie, no chyba że myśli serduszkiem :P

Gość smutne to....
ŁATWO SIĘ PISZE TAK O NA SUCHO,ALE INACZEJ SIĘ MYŚLI KIEDY NAS TO DOTYCZY

Lilitka chyba nie jesteś aż tak mało inteligentna ( oczywiście bez obrazy ) żeby nie zrozumieć co miałam na myśli :) ale dobrze poprawie się :) Jeżeli myślisz, że oddanie dziecka jest gorsze niż aborcja to już Twoja sprawa ja tak nie uważam i nigdy uważać nie będę.

Gość kocia natura D
mihr-un-nisa A propos, dla mnie pojęcie morderstwa dotyczy kogoś kogo uważam za istotę żyjącą. Zarodek jest dla mnie tylko zlepkiem komóek, dopóki nie wykształci mu się mózg i układ nerwowy, bo np. za odczuwanie bólu odpowiadają właśnie one, a nie serduszko Ciekawe... wiesz, że w GB aborcja dopuszczona jest do 24 tygodnia ciazy? czy wiesz, że takie dzieci (z 24 tygodnia ciazy) udaje się już utrzymać przy zyciu jeśli się urodzą?

Gość Matyldaaaaa
Czas powtórzyc lekcje biologii.

Gość mihr-un-nisa
A mimo że jesteście przeciwne aborcji i nazywacie ją morderstwem, niejedna kobieta w tym tygodniu w Polsce dzisiaj się wyskrobie, bo tak chce i już. No i co ztym zrobicie? Możecie co nawyżej pomarudzić na forum jakie to zło :) Kobiety się skrobały, skrobią i skrobać będą :)

Gość Matyldaaaaa
Ktos na to patrzy i wymierzy sprawiedliwosc, nie martw sie.

Gość mihr-un-nisa
Ale ja pisałam że to moje zdanie. Któraś kobieta może uważać że dziecko to jest dopiero po urodzeniu, wcześniej można usunąć. Brutalne, ale co mi do tego? Jesteś przeciwna aborcji? To jej sobie nie rób :P

Jeżeli dziecko nie ma jeszcze rozwiniętego mózgu i układu nerwowego to się nie zalicza go do istoty żyjącej ? Pewnie niektórzy stwierdzą, że jeżeli nie ma jeszcze ukształtowanych paluszków to też jeszcze nie człowiek.

Gość kotka222
TAK

Gość smutne to....
mihr-un-nisa NIESTETY,ALE TAKA JEST RZECZYWISTOŚĆ.

Gość mihr-un-nisa
Matylda - wrażenie że ktoś na ciebie cały czas patrzy da się wyleczyć :D

Gość kocia natura D
bo tak chce i już. No i co ztym zrobicie? W przeciwieństwie do ciebie NIE nazwiemy tego DOBREM PRAWEM WOLNOŚCIĄ WYBORU :P

Gość mihr-un-nisa
To że NIE nazwiecie, wcale nie zmieni faktu że skrobanki i tak będą :P

Gość mihr-un-nisa
balbinka - a jeśli tak stwierdzą, to co? Zabronisz im? Ich sprawa, nie masz na to żadnego wpływu

Oczywiście, że im nie zabronię, ale oni także nie zabronią mi myśleć że płód to życie :)

Gość kocia natura D
sądzisz, że to nie ma żadnego znaczenia? 100 lat temu, kiedy istniał zdecydowany sprzeciw społeczny przecie "bękartom" i "spędzaniem płodu" kobiety jakoś umiały nie popuszczać szpary każdemu i zawsze gdy zdarzyła sie okazja. Dziś maja pigułki ze skutecznością 98% i nagle to problem jest?

Gość mihr-un-nisa
balbinka - ale przecież nikt ci nie zabrania. Ty myślisz tak, ja inaczej, i nie widzę w tym żandego problemu :) Gdyby wszyscy mieli takie samo zdanie nie byłoby z kim dyskutować na forum :D 100 lat temu było 100 lat temu. Teraz jest teraz, jest jak jest, i nic z tym się nie zrobi. Moim zdaniem, jeśli ktoś uważa jakieś rzeczy za złe, to niech po prostu ich nie robi.

Gość mihr-un-nisa
kocia, a 100 lat temu aborcja też była. Poczytaj sobie o metodach, masakra jakaś :classic_cool:

Gość kocia natura D
Teraz jest teraz, jest jak jest, i nic z tym się nie zrobi. Mylisz się. Na przykład sa kraje w których na żadanie usuwa sie tylko odciski :P

Gość kocia natura D
Ja wiem że była. Ale do cholery nie była NORMĄ. jak pisałam - ja byłam juz dorosła gdy wprowadzali ustawe antyaborcyjną. I pamietam np. dyskusje panienek w tramwaju, gdy jedna drugą przekonywała, że wpadka to nie problem, bo ona już 4 razy usuwała i nic złego jej się nie stało :O

Gość mihr-un-nisa
A są kraje gdzie na żądanie usuwa się ciążę :P I można się tak przerzucać :) Natomiast takich krajów gdzie aborcja jest absolutnie zakazana w każdym przypadku jest niewiele... W większości jednak jest dostępna, co najmniej w tych paru przypadkach wymienionych w prawie, a często te przepisy są mniej restrykcyjne. Ciekawe dlaczego :P Ach, to pewnie ten zgniły moralnie Zachód :classic_cool: Nie tak jak nasza Polska katolicka... Rzyg :classic_cool:

No właśnie skoro 'teraz jest teraz' , a teraz w Polsce aborcja jest zakazana to niech tak zostanie :)

Gość kocia natura D
rzygaj panna, rzygaj - Jedyne co możesz zrobić to dbać o linię :P, bo na intelekt to ty nikogo nie poderwiesz :P