Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika pika

chorobliwa samotność

Polecane posty

Gość kdkdkd
Poza tym ciekawa jestem, czy takie samarytańskie uczucia budziłaby w tobie 3--letnia samotna koleżanka? I myślę że odpowiedź jest jasna: nie.

Gość kdkdkd
30-sto

Gość vedd
\"Chorobliwa\"? A dlaczego chorobliwa? Bo co, bo wszystko co inne, jest chore? A ci, co nie żyją jak większość, są nienormalni? Oto Polska właśnie:(

Gość nie mozna pomoc komus
kto tego nie chce po co ?

Gość vedd
No mniej więcej leci na niego, ew irytuje ją to, że on jest głuchy na jej wdzięki tudzież akcje siostrzanej pomocy.

Gość ja tez tak lubie
przykłady? cięzko mi teraz podac bo to zazwyczaj wychodzi w rozmowie, po prostu czlowiek zanim powie to co naprawde chce poprzedza to zazwyczaj paroma, paronastoma innymi slowami lub gestami, podoba mi sie to :)

Gość a ja sie zastanawiam
czy jestem normalna bo mam fajniej bedac sama niz z kims. paranoja :O

Gość czyli ze chowanie
jestes kobieta czy menem, ja tez tak lubie ? o jakie gesty chodzi ?

Gość ja tez tak lubie
widzisz nawet teraz popadasz w schemat, wiem ze piszać takie rzeczy wzbudze twoje zainteresowanie - oczywisice otwarcie nie powinenien tego pisac , jestem facetem, ty dziewczyna zapewne ??

Gość czyli ze chowanie
zapewne :) jednak dla wlasnego zdrowia psychicznego zawsze pisze szczerze :) co wiecej nie uwazam, ze popadam w schematy bo tu nie ma zadnych gestow ani slow wiecej ponad to, co chce 'uslyszec'.

Gość ja tez tak lubie
hehhee to wczesniej to byl tylko przyklad , nie potrafilem znależć innego :(. ale mowiac to wcale nie mam na mysli nieszczerosci, myslke raczej ze to dzieje sie podswiadowmie.

Gość ja tez tak lubie
zreszta nieważne wlasciwie to sma chcialem się dowiedziec co złeo jest w tym ze lubi się być samemu, bo tez juz nawet moja rodzina zaczyna się na mnie krzywo patrzec ;/

Gość czyli ze chowanie
zainteresowal mnie sam problem. mialam nadzieje dowiedziec sie czegos wiecej na ten temat. ludzie sa rozni, i rozne sa ich oczekiwania, doswiadczenia zyciowe, charaktery..etc. mnie interesuja ludzie wlasnie z tego powodu. moja ciekawosc ludzi, ich sposobu wyrazania swoich mysli jest tak wielka, ze postanowilam wziac udzial w tej dyskusji, nie po to by kogos pouczac, jak moglby zyc, co ma ze soba zrobic [choc poczatkowo moglo na to wygladac] ale co w takim czlowieku drzemie... ta ciekawosc sprawia, ze nie unikam ludzi, nie unikam z nimi kontaktu z tego powodu ze sa nieciekawi czy schematyczni. :)

Gość czyli ze chowanie
hmmm...ja tez lubie przebywac sama ze soba. kazdy czlowiek musi miec chociaz kilka chwil takiej samotnosci dla wlasnego zdrowia psychicznego w tym porabanym swiecie :) jednak, kiedy czlowiek przebywa dlugo sam ze soba - jak to jest ?

Gość HolyGrace
chyba facet zamknał sie juz w swoim świecie i moze juz nie bardzo wie jak z niego wyjsc.a to ze reaguje agresją,czasami ludzie zachowują sie tak irracjonalnie ze wtedy kiedy najbardziej kogos potrzebują to wlasnie wtedy staraja sie swoim zachowaniem odrzucic / odstraszyc ludzi, rodzine .dlaczego?nie wiem,tak juz jest. moze to tez strach lub nieumiejetnosc stworzenia jakichs wiezi

Gość ja tez tak lubie
dlaczego uważasz że ten świat jest porąbany ?? ja go bardzo lubie :)

Gość czyli ze chowanie
bardzo go lubisz, a jednoczesnie masz dosc w nim ludzi :) swiat jest porabany bo ludzie za malo ze soba rozmawiaja, a co za tym idzie rozumieja sie. ponadto w tym swiecie, w ktorym dane jest nam zyc mamy nieco klopotow, nie wszystko jest takie piekne i kolorowe, zgadzasz sie ? :)

Gość ja tez tak lubie
ale po co sie nad tym zastanawiac ? zreszta jakby wszystko było piekne i kolorowe, to skąd byś wiedziala ze to fajne jest skoro nic by nie było brzydkie i szare ? zresztą nudno chyba by było

Gość ja tez tak lubie
ale oczywiscie zgadzam się ... z kobietami nie mozna sie nie zgadzac :P

Gość czyli ze chowanie
niekoniecznie trzeba sie zgadzac ;) jesli masz odmienne zdanie, masz prawo je miec. po co sie zastanawiac ? moze to dziwnie zabrzmi ale chyba po to, zeby jednak wiedziec, przekonac sie. wlasnie, nudno :) a z drugiej strony obserwujesz ten swiat i masz ochote czasem krzyczec glosno: mam tego dosc ! bo jak mozna pozwolic na to by ludzie zyjacy gdzies na swiecie toczyli wojny albo powodowali by inni cierpieli glod i biede ?

Gość ja tez tak lubie
też racje , ale dla mnie za późno juz na takie poważne tematy :), musze jutro do pracy wstac, bo w prawdzie całymi dniami przed komputerem si9edze, ale z czegos utzrymać się trzeba :)

Gość ja tez tak lubie
pozdorwka

Gość czyli ze chowanie
milo mi bylo :) a tez zbieram swoje zabawki i ide spac. pozdrawiam i milej nocy 🖐️

widac jest introwertykiem a to nei choroba iektorzy po prostu wybieraja taka forma zycia i to trzeba uszanowac

" Dla czego bardzo często ludzie myslą że jak ktos jest sam to od razu wariat, gwalciciel czy pedofil." Bo ludzie jako ogół to idioci "mimo to, że jesteście zapraszani na imprezy itd - wolicie siedzieć w domu" nie jestem i nie będę zapraszany tańcztyć zacząć nie zamierzam, regularnie pić też nie, z większością ludzi nie mam o czym gadać bo mnie te tematy nie obxchodzą A siedzenie w mimeszkaniu jest całkiem inspirujące "widzisz dużo jest takich ludzi, więc to bardziej normalne niż " introwertyków jakieś 25%... a skąd ona zakłada że on nie ma znajomych np poza pracą to nie mam pojęcia. Wróżka się znalazła "ac wam cos dzieki czemu wyjdziecie z tej choroby, ktora nazywa sie samotnoscia na wlasne zyczenie." a skąd taka diagnoza? cud psychiatrii przez kabel? Nikt kompetentny nie zabrał by sięza diagnozy bez rozmów z "pacjentem" " Ma pracę zarabia to....." ale teraz po maskarze w niemczech temat będzie na topie i wyrośnie pełno domorosłych łowców czarownic "e reaguje agresją,czasami ludz" jak by ci sięwszyscy 3 lata wpieprzali i chcieli cię przestawić na swój słuszny model życia, 5000 płytkich lans znajomych na NK i imprez disco z dużą dawką alkoholu a dodatkowo nie potrafili pojąć że nie wszystkich to kręci to co siędziwisz :classic_cool: " Jak wygląda ?" pewnie jest berzydki, niski i ma krzywe nogi :D to w końcu w tywoim rozumowaniu wyjaśnia wszystko......... alleluja brzydcy odrzucenia reszta szczesliwa a kwestai charakterów to dla ciebie archiwum x :P

Gość nandinka
Brzydki - za duzo wypiles. Idz spac 🖐️

Gość nandinka
to dlaczego piszesz jakby Cie zdjeli z krzyza ? :) ja juz naprawde lece spac, dobrej nocy {czesc])))