Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aanastazaa i juz

Jak dlugo gotowac klopsiki mielone ??

Polecane posty

Gość aanastazaa i juz

Takie prosto wrzucone na wywar aby były miękkie. Bo moje cos twarde i twarde.... :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to twój problem
10-15 minut na wolnym ogniu. A z czego te klopsiki, że twarde? Przecież mielone mięso samo z siebie jest miękkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanastazaa i juz
niby z karkówki..... ach , nie mam szczescia z mielonym. smazone tez mi srednio wychodzą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to twój problem
to napisz jak robisz - może poradzimy dlaczego nie wychodzi. Z karkówki przecież są super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanastazaa i juz
niby standardowo. Dodaje jajko,bułke tarta, przyprawy. Formuje kulki i wrzucam na bulion. Gotuje a potem dodaje przecier pomidorowy,bądz chrzan i smietane. Nie sa niesmaczne,ale twardawe. :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanastazaa i juz
Niby standardowo. Dodaje jajko i bułke tartą, przyprawy. Wrzucam na gotujacy bulion. Potem dodaje przecier pomidorowy, badz cos innego, zalezy jaki sos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanastazaa i juz
o wysłało sie dwa razy. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanastazaa i juz
KUrcze, pewnie masz racje . :) Bardzo Ci dziekuje, zrobie wg Twojego przepisu. Zaraz sobie zapisze. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to twój problem
na pewno będą ok. Juz teraz życzę ci smacznego. A przy okazji dzięki za pomysł na jutrzejszy obiad. Dawno nie było klopsików :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanastazaa i juz
:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
Twarde są jak dodaje się jajko,ja nigdy nie dodaje jajka i sa mięciutkie i pulchniutkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aanastazaa i juz
Jajko ? Kurcze wychodzi na to ze lepiej nic nie dodawac. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jaki to ma byc sos
ja zwykle rozpuszczam kostke rosolową i w to wrzucam klopsy, potem dodaje mąki i smietany i albo koper, albo koncentrat ale to nie jest zbyt smaczne. Wydaje mi sie ze najpierw lepiej je podsmazyc obtoczone w mace tylko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja kiedys dodawalam namoczona w mleku bulke, ale pozniej ktos mi doradzil dodac kaszy mannej i sa o niebo lepsze, miekkie i pulchniutkie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zdegenerowana pijaczka 666
mięsko mielone (z wieprza, kozy czy jelenia) należy marynować kilka godzin przed przyrządzeniem w przyprawach (zależy jakie się lubi) pyszota i mniamuszne pożywionko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anaastazaa i juz
a tą kasze manna to na sucho czy najpierw namoczyc ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie, kasze manna dajesz zwykla, nie namoczona, pecznieje w trakcie gotowania. Ja daje ok. 3 lyzek stolowych na 30-40 dkg miesa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marus
Jajko dodaje się po to żeby białko ściągnęło mięso żeby się nie rozwalało i wtedy pulpety są twardsze,jak jest dobre mięso lepiej go nie dodawać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anaastazaa i juz
Dzieki. Wszystkie porady bardzo cenne. :) Teraz juz musza wyjsc dobre. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 3 bit i juz
up up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja polecam zetrzec pomidora na dużych oczkach zamiast jajka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×