Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieskakalinia

UBEZPIECZENIE GRUPOWE

Polecane posty

Gość niebieskakalinia

To moja pierwsza praca więc nie bardzo wiem ci mam zrobić. Zostałam zatrudniona na umowę o pracę. Pani w kadrach pytała mnie się czy chcę przystąpić do ubezpieczenia grupowego i nie bardzo wiem o co w tym chodzi a ta pani nie była chętna do tłumaczenia. Na razie dała mi do podpisu kartkę że rezygnuje z tego ubezpieczenia a w razie jak zmienię zdanie to mam to jej zgłosić. Co to jest to ubezpieczenie grupowe? czy w takim razie teraz nie jestem nigdzie ubezpieczona? i jak coś to gdzie jeszcze i w jaki sposób mam się ubezpieczyć? proszę pomóżcie bo nie mam się kogo poradzić.

Gość gosiaczek1122
ubezpieczenie grupowe jest dodatkowym i dobrowolnym ubezpieczeniem są rozne opcje np.za urodzenie dziecka,za pobyt w szpitalu,za śmierć rodziców,teściów,za uszczerbek na zdrowiu tz.1% (np.za złamaną ręke,noge,oparzenia),za śmierc ubezpieczonego. To tak najogólniej. pozdrawiam

Gość niebieskakalinia
Bardzo dziękuje za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanko jaka może być miesięczna stawka tego ubezpieczenia?

Gość rgty
o skladce powinna cie poinformowac pani z kadr, moze to byc skladka ok 30 zl miesiecznie, szczerze to nie wiem czy warto

Po pierwsze poproś o szczegółowe warunki ubezpieczenia. Często ubezpieczenie grupowe nic nie daje a płaci się niepotrzebnie 30-50 zł miesięcznie. Pani z kadr MUSI przedstawić Tobie warunki ubezpieczenia, nawet jak jej się nie chce.

Gość złota rybka.............
ja mam w pracy ubezpieczenie grupowe i płace PZU 40zł. ale lepiej ubezpieczyć się indywidualnie.

Gość niebieskakalinia
dzięki wszystkim za odpowiedzi. A skoro to jest dobrowolne to chyba nie skorzystam.