Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kozarium

co wy na to?

Polecane posty

Gość kozarium

Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, tylko bydło stoi i czeka.

Gość kozarium
a może jakiś Neofita się wypowie czy to sprawiedliwe?

Gość kozarium
samo życie: Przychodzi facet do księdza: - Księże proboszczu, ja mam nietypową prośbę, chciałbym ochrzcić mojego kotka. - Nie ma mowy! Bezrozumne i bezduszne stworzenie nie ma prawa do świętych sakramentów. Nie mogę dopuścić do taki - Ale ja bardzo kocham swojego kotka i chcę by dostąpił on zabawienia. Bardzo dobrze zapłacę, mam bardzo dużo pieniędzy. - Nie ma takich pieniędzy! - Tak? Ale ja jestem gotów zapłacić......tu wymienił sumę. - Proboszcz zaniemówił. Pomilczał chwile, jakby coś rozważając, wreszcie zrezygnowanym głosem powiedział: - Oczekuję pana wraz z kotkiem i rodzicami chrzestnymi w niedzielę o piętnastej. W wyznaczonej porze wszystko zostało załatwione zgodnie z regułami. Kotek został ochrzczony, czek zainkasowany. Po kilu tygodniach jednak wieść dotarła do biskupa, ten wściekły wsiadł do mercedesa i pognał do proboszcza. Wpadł na plebanię i już od progu wrzeszczy: - Co ty na Boga wyrabiasz? Kota chrzcisz, przecież to grzech śmiertelny, nie mówiąc już o ośmieszaniu kościoła! - A pamięta ekscelencja ile ostatnio posłałem do kurii? - Pewnie, tego mercedesa za to kupiłem, myślałem, że z rok na to zbierałeś. - A czy widzi ekscelencja te nowe organy? - Widzę, skąd na to miałeś pieniądze? - To właśnie za tego..

Gość kozarium
Sędzia do oskarżonego: - Czy przyznaje się pan do winy? - Nie, wysoki sądzie. Mowa mego obrońcy i zeznania świadków przekonały mnie, że jestem niewinny...