Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heidiiii 000

kamica nerkowa we wczesnej ciąży

Polecane posty

Gość Heidiiii 000

Witam chciałabym sie spytac czy ktoras z was miala podobny problem jestem w 11 tyg ciąży i dzisiaj lekarz powiedzial mi ze podejrzewa u mnie kamice nerkową ,bardzo sie boję obawiam sie że sie nie myli bo mam naparawde ogromne bole przy siusianiu i przy prostowaniu sie ,byl ktos moze juz w takiej sytuacji czy ktos wie jak takie leczenie w ciąży wygląda ?

Gość Heidiiii 000
nikt nie był w takiej sytuacji ,kurcze strasznie sie tym denerwuje

czesc:) Ja na początku ciąży też miałam problemy z siusianiem, lekarz tez stwierdził kamicę nerkową, przepisał mi debelizyne i kazał dużo pić wody niskozmineralizowanej, POMOGŁO!!! Potem już pozniej jak tylko cos czulam to brałam urosept i woda cały czas i jakos przetrwałam:) Tobie też życze wytrwania z tym dziadostwem:)

Ja mam kamicę nerkową (miałam ją już przez kilka lat przed ciążą), a w czasie ciąży wszystko minęło :) i miałam spokój przez 4 lata i teraz się znów odzywa :( Na początku ciąży brałam Urosept+ witamina C, a teraz Furagin + witamina C

Gość Heidiiii 000
a powiedzcie mi jeszcze tylko czy to ma duze znaczenie na rozwoj dziecka ,boje sie o moje malenstwo

ja urodzilam zdrowa i dorodna córeczke:D mimo tych dolegliwosci, a oprocz brania debelizyny mialam inne leki cala ciaze, takie jak duphaston, no-spa, aspargin, folik - to wiadomo:), i jeszcze kilka ale nie pamietam nazw, mialam zagrozona ciaze:( ale sie udalo:D Także powinno być wszystko ok:)

ja miałam kamie w 7 miesiacu- polecam wode jana, sok zurawinowy tylko w slkepach ze zdrowa zywnoscia! i tabletki z zurawiny mozna jesc w ciazy i mi bardzo to wszystko pomoglo ! a leki i pobyt w szpitalu nie zaszkodziły synkowi