Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejaheja

Hej dziewczęta, czy jak macie okres...

Polecane posty

Gość hejaheja

... to też macie takie zawroty głowy? Czasami myślę aż, że zaraz upadnę.

Gość angelala
Ja nie mam zawrotów , ale czasem jest mi tak słabo , że też myślę ,że upadnę

Gość hejaheja
a mi to sie kreci we lbie potwornie czasami. bo mdlosci to ja rozumiem, i ze nerwy mam, ale od jakiegos czasu czesto takie straszne zawroty...

Gość Anq
kiedy jak bylam mloda mialam zawroty glowy i zaburzenia widzenia kolorów. Robilo mi sie goraca, widzialam jak przez noktowizor w ciagu dnia momentami i nogi jak z waty...nie wspominajac o strugach zimnego potu...na szczescie przeszlo i teraz tylko mi bole brzucha i miesni dokuczaja.

Gość hejaheja
ale ja juz nie jestem mloda, mam 25 lat a okres od 11 roku zycia, i tak od ok roku mi sie robi

Gość hejaheja
ale kurcze ANQ, dzieki bo to jakies pocieszenie, ze tak moze byc po prostu

Gość kix
Ja nie mam zawrotow glowy ale mam objawy jak przy zatruciu pokarmowym. Gorace i zimne poty, bol i musze byc w poblizu toalety... ;( Rano bywa ciezko, czasem wrecz nie moge dotrzec do pracy... Life

Gość hejaheja
kix, też tak miałam wcześniej, właśnie.... profilaktycznie nic nie jadłam wtedy w te dni ale znam ten ból i po co kobietom ten cholerny okres! 😭

Gość Anq
kuzwa my to mamy przeje..... Nie wiem jak wy ale ja od kilkunastu lat co miesiac powtarzam sobie w myslach "k.... za co ja to musze znosic? Nie nawidze tego":P Ale tak powaznie to idz do lekarza zbadac krew. Mozliwe ze masz anemie. A jezeli do tego jestes slaba i blada to juz niemal pewne.

Gość hejaheja
nie mam, nie jestem slaba, nigdy nie mialam do tego predyspozycji, nawet jak bylam kiedys pare lat wegetarianka. ostatnio niedawno mialam krew badana i bylo ok a jesli chodzi ze mialam - takie jakby zatrucia przy kazdym okresie praktycznie i wtedy nic nie jadlam, znaczy zywilam sie chrupkami kukurydzianymi i zarlam tabletki uspakajajace i wegiel aktywowany i tylko woda, najgorsze dwa-trzy pierwsze dni, bo jak sie zacznei to masakra, a tak to się tak "zabezpieczalam", i wtedy dawalo rade

ja wlasnie dzis mam.raz na kilka miesiecy mam taki silny okres.i to wlasnie teraz jest mi slabo trzesa mi sie rece i kreci mi sie w glowie.mysle,ze to dlatego,ze trace duzo krwi normalnie mam bardzo skapy ten jest dosc mocny.wiec chyba to normalne

Gość hejaheja
ja biore ascorutical i aspargin - wiecej niz zazwyczaj, uspokajacze i mi to pomaga

Gość nie ma to jak...
pierwszy dzien okresu. moze raz do roku, moze dwa razy, juz nie pamietam, zdarzalo mi sie, ze jak dostawalam okres, to w tym samym momencie spadalo mi cisnienie... tracilam przytomnosc, ale musialam jeszcze biec do wc , zeby zwymiotowac, ze tez o rozwolnieniu nie wspomne. bol brzucha byl nie do opisania i bylo mi goraco, pot sie ze mnie lal. po zazyciu wielkiej ilosci tabletek przeciwblowych, bol mijal, ale robilo mi sie bardzo zimno. ale przestawalo mnie bolec.... wtedy bylam taka szczesliwa, ze juz nie boli............. teraz biore piguly i juz dawno tego nie mialam...

Gość nie ma to jak...
no i raz rzeczywiscie zemdlalam.