Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość =jana=

owulacja???

Polecane posty

Gość =jana=

jestem w polowie cyklu. od wczoraj mam objawy ktore wskazywalyby na owulacje tzn przezroczysty ciagnacy sie sluz oraz bol jajnika jednak temperatura sie nie podniosla.nadal jest bardzo niska tzn 36,0. Czy to w takim razie owulacja??

Gość jak sie podniesie
to bedzie oznaczalo, ze jest juz po owulacji. Niska jest podczas owulacji.

podobno temperatura odgrywa bardzo istotną rolę, więc może to jeszcze nie byc owulacja, a mierzylas ja prawidlowo? Może zrob test owulacyjny, jeśli chcesz wiedziec, choć one podobno też nie sa 100% wiarygodne

Gość =jana=
a ja myslalam ze owulacja sie zaczyna od momentu skoku temperatury hmm.. nie jestem w tym jeszcze biegla bo obserwuje swoj cykl w ten sposob dopiero pierwszy miesiac

To fakt, może być z tym troszke trudności. Mogę tylko zapytać, czy stosujesz metode naturalną, jako antykoncepcje, czy planujesz dzidziusia?

Gość =jana=
nie planuje dzidziusia bo mam 6-miesieczna coreczke :) stosujemy prezerwatywy ale nie czulam sie z tym 100% pewnie wiec postanowilam rozpoczac takze metody naturalne ale jak widze musze sie jeszcze bardzo w tym podszkolic. Niestety wszystkie metody hormonalne odpadaja bo czuje sie fatalnie po hormonach :(

Gość jak sie podniesie
temperature trzeba mierzyć od 1szego dc. Jesli odnotujesz po niskich temperaturach nagle podwyzszenie, oznacza to ze owulacja byla. I wtedy temperatura powinna sie utrzymywac podywzzona do miesiaczki. Jesli doszlo do zaplodnienia, to powinna byc podwyzszona conajmniej 14 dni. jesli nie, to na 2 dni przed miesiaczka mozna juz spadek tempki odnotowac, ale nie zawsze, czasem w dniu miesiaczki tempka spada.

Gość =jana=
dziekuje za odpowiedz. czyli w takim razie powinnam byc teraz w momencie owulacji tak?

Gość jak sie podniesie
dokladnie

Gość majka

Jak będziecie chcieli starać się o dziecko to warto skorzystać z Ovu Control, oczywiście jak nie chodzicie do lekarza na kontrolę cyklu, to dzięki temu testowi będziecie mieli okazję wygodnie oznaczyć dni płodne. Sama byłam zaskoczona, że test jest rzeczywiście w praktyce tak skuteczny i dokładny.