Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny powiedzcie jak

Czy wam też zupa cebulowa wychodzi taka muląca??

Polecane posty

Gość dziewczyny powiedzcie jak

Nie wiem jak to ująć,ale na początku wydaje mi się pyszna,lecz juz po małej porcji mam dość i wrecz robi mi się mdło,jak jeszcze potem zaleci mnie ten zapach to....Wy też tak macie?Nie wiem czy to wina moich umiejętności czy po prostu nie mogę jej dużo jesc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Soczewka
Moja zawsze wychodzi pyszna i nawet córka prosi o dokładkę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
moja również . Do cebulowej nie dodajesz grama maki wiec dlaczego ma być mulaca . sekretem dobrej zupy są przyprawy , białe wino i ogrobina soku z cytryny lub kwasku . Sama cebula est slodka wiec smak trzeba wyostrzyć .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczyny powiedzcie jak
To ja chyba korzystam z jakiegoś niedobrego przepisu,bo u mnie jest mąka,posypuje się nia cebulę na patelni i wychodzi z tego taka jakby zasmażka.A z przypraw są tylko zioła,pieprz i sól,Maggi i takie tam,o winie nic nie ma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gem_ma
no widzisz :-) Białe wytrawne winko to podstawa...dzięki niemu nie ma tego mulącego własnie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Soczewka
Ja dodaję mąkę i nie daję wina a mimo to moja zupa jest pyszna i nie muląca :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niemuląca RAZEM
😡

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuppppa
a moze podalybyscie przepis?dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
zajrzyj na topik o oszczędzaniu . Na prośbę jednej z pań podawałam przepis na tę zupę :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a możesz podać link
?Jakoś nie mogę znaleźć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale to jest z winem
a ja nie używam białego wina,wolałabym wersję bez.Może mi ktoś podać wypróbowany przepis/??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przyszły_uczniak
cebule podsmazasz czy dajesz suszona? nie lepsza szczawiowa? a do tego kukulcze jaja na zneutralizowanie kwasow palacych zoladeczek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niee :) Ja dodaje winko biale wytrawne papryczki chili i co najmniej dwa gatunki sera albo jak skoncze i posypie ja startym pikantnym zoltym serem to polewam jeszcze sosem z sera plesniowego pikantno-gorzkiego. No ale ja w ogole w kuchni strasznie wydziwiam. Ziola jak ciut bazyli oregano ziol prowansalskich tez pomagaja :) no i zawsze szczypta chili albo pieprzy cayenne tez swoje robi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×