Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dscdc

JAKIE ZNAACIE KSIAZKI O KOBIETACH Z KRAJOW ISLAMSKICH, O PORWANIACH ITP

Polecane posty

Gość grdhg
Zakazana żona - verena wermuth

Gość PepsiP
Arabska żona, Arabska córka.... no i reszta z tych w/w

Gość Ania z Oxford
"Burka milosci" - polecam

Gość Teklik
Polecam moją powieść pt.: Zemsta Pasztuna opublikowaną pod nazwiskiem Eugeniusz Wędzicha przez Wydawnictwo Ardius, Warszawa. Opis treści, cenę i warunki zakupu można znaleźć na stronie internetowej tegoż Wydawnictwa. Dla zainteresowanych mogę przekazać jej nową poprawioną wersję bezpłatnie.Staram się też o jej wydanie w postaci książkowej. Eugeniusz

Gość Maja193
Polecam też "Ocalona aby mówić". Może tematyka trochę inna bo o kobiecie która przeżyła ludobójstwo w Ruandzie ale bardzo wstrząsająca i warta przeczytania. Naprawdę polecam.

Gość gość
Jest sporo ciekawych książek o tej tematyce. Ja od siebie mogę jeszcze polecić nową książkę Cay Garci Za drzwiami pałacu. Historia prawdziwego życia saudyjskiej księżniczki zrobiła na mnie bardzo duże wrażenie.

Gość gość
Tanya Valko czy jakos tak .Autorka cyklu powieści sama żyła wiele lat pośród arabów to temat zna od podszewki .Szukajcie jej powieści, jest tam o Polkach zwiazanych z islamistami.

Gość gość
Co prawda to nie książki a filmy ale polecam "ukamieniowanie sorayi m" i "obca". Oglądałam również "tylko razem z corka" świetne filmy.

Gość gość
A z książek polecam "niewierna corka" oparta na faktach

Gość gość
"3096 dni" To jest opowieść o dziewczynie która została porwana w drodze w szkoły bo jej tata był alkoholikiem a mam była dla niej miła ale również taka ostra pewnego dnia uderzyła ja w twarz tamta się popłakała i poszła sama do szkoły. Zostala uprowadzona zamknięta w małym pokoju pod ziemią z chuczącą wentylacja. Tamten chłopak, który ją porwał czytał jej bajki i wmawiał że rodzice jej nie kochali. Również ja bił i glodzil wykorzystywał ja i kazał jej chodzić nago po domu. Była przetrzymywana 8 lat w strasznych warunkach. Gdy uciekła on się położył na torach i się zabił. To naprawdę mało zespoilerowane bo cały czas się coś działo naprawdę warte przeczytania ! Gorąco polecam ;* P.s - jest też film i takiej samej nazwie ;)