Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

I kropka.

PORTRET

Polecane posty

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
sliczne!ile czasu zajmuje ci narysowanie czegos takiego?

Gość manika.a
dobra robota :) długo się uczyłaś rysowania? bo ja, cholera, za grosz cierpliwości do tego nie mam, niestety...

To nie jest mój rysunek, podałam tylko link do tego na allegro. Ja rysuję podobnie, dlatego chciałam zapytać się czy się wam podoba.

Gość anhedonia00
orilyy czy jak Ci tam ;].. To co Twojej dziewczynie si epodoba to już mi nie bardzo.. ale to co tobie sie podoba to wpadlo mi w oko , w sumie fajne, podob ami si eta a la karykatura czy jak to nazwac, glowa tego faceta w tej ciezarowce haha fajne :P:] a co do pasteli to ladne portrety, ale najlepiej sie rysuje pastelami ołowkowymi bo te w sztyftach to nie wygodne dla mnie ;/

Gość też portrecistka
spróbuj pasteli, możesz osiągnąć zaskakujace wręcz efekty. Ja bardzo długo malowałam ołówkiem, węglem, wreszcie pastelami wszystkich odcieni szarości. Od ponad 2-ch lat poza olejem maluję pastelami, najczęściej chudymi. Tłuste łączę np z akwarelą lub gwaszem albo rozcieńczam terpentyną - próbowałaś?

Gość też portrecistka
Najfajniejsze są chyba techniki mieszane

Gość anhedonia00
ołwoki - uwielbiam wegiel- jedynie w olowki i z wiszerem sepia- jak wyżej kredki akwarelowe- uwielbiam, nie dosc z emog enarysowac jakis portret czy martwą, to potem pedzlem i woda zrobic z tego akwarele;) podob amis ie łaćzenie ołowka z cienkopisem, wegle z ciankopisem i olowkiem a na pastele czekam- zamawiam sobie 96 kolorow za 200zł i bede szaleć, moim marzeniem jest rysowac bardo profesjonalne portrety pastelami... ale mam na tyle samozaparcia i wiary w siebei ze wiem z emi sie uda:D

Gość też portrecistka
jeśli chodzi o pastele to w sztyfcie dają lepsze efekty niz ołówkowe. Trochę wprawy wymagaja, radzę spróbować. Super - Rembrandt-a tylko drogie niestety, dlatego mozna kupować uzupełniająco na sztuki. Wiszor owszem, pomocny jest, a po skończonym malowaniu odrobina fiksatywy albo jak niektózy stosuą zwykły lakier do włosów. Co do lakieru niektórzy mówia, że się utlenia, ale chyba to nie do końca prawda

Gość anhedonia00
z doswiadczenia wiesz ze w sztufcie sa lepsze? mi sie wydaje ze np jak zaostrze sobie olowkowa pastele to bede mogla ładniej i dokaldniej szczegoly rysować. ja stosowalam lakeir gdy nie mialam fiksatywy i byl git:)

Gość orilyyy
tak w ogole to mi sie tez sposobala ta karykatura z tym facetem w tirku, chcyba dziewczynie sprawie prezent;). tylko zamaiast tir apoproszę rolki i moja laske w sexy pozie i w krotkiej mini;D

Gość też portrecistka
są pastele półtwarde (Gioconda), którymi można świetnie wydobywać szczegóły, one są stosunkowo niedrogie, a pza tym na papierze fakturowanym nie dbam o dokładność fotograficzną, gram światłem i cieniem

Gość anhedonia00
ja na fakturowanym rysowalam i olowkami i weglem itp, ale teraz uwielbiam papier ziarnisty... ja uwielbiam fotorealizm, aczkowliek pastelowe wojaże tez ,takie neizbyt szczególowe:). No ale jdnak czuje sie lepiej gdy rysuję precyzyjne szczegółowe prace, nie wiem takie moje zboczenie:). Po prostu wygodnie mi gdy rec emi si enei brudza i mogę zatemepreowac sobie rysik do spzicu, :)

Gość też portrecistka
to proponuję wspierać się równiez ołówkowymi bezrefleksyjnymi STAEDTLER-ami 8B i 9B jak się uda kupić

Gość anhedonia00
bezrefleksyjne? nie slyszalam o takich... co prawda mam 8b i9b w piorniczku, ale na czym polega ich ta bezrefleksyjnośc?

Gość też portrecistka
nie odbijaja światła jak ołówek

Gość anhedonia00
a powiedz mi ile koztuja takie ? bo nie qwiem czy w plqastyku beda a w mojej okolicy to tylko w katowicach Matejko..

Gość anitka1991krk
zamówiłam se za 25zitacza wlasnie karykature podobna do tego faceta w ciezarowce, tlyko na rowerze od tej babki co rysuje:D zajebiscie wyszlo, haha:D az sobie kopie zrobilam:D jeszcze mam chetke na cos pastelami malowane ale to musze poszukac na all :D ja sie urodzilam beztalenciem;d

Gość wyrwigrosz
w plastykach sa bezrefleksyjne ale jak to w wiekszych miastach. drozsze, nie orientuje sie ile kosztuja zobacz na necie:)

Gość prettyboy
kto umie rysowac portrety z was?????

Gość ona z gor
ja umiem:D

Gość ultramaryyyy
prettyboy ja też umiem, nie jakoś profesjonalnie, ale sie staram :D i jak coś sprzedaję, to naprawdę tanio :P

Gość ultramaryyyy
mogę narysować, naprawdę tanio :(