Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podoba wam sie czy nie

Molly imie dla coreczki

Polecane posty

Gość jesuis
Mieszkalam juz w paru krajach, czasami dluzej, czasami krocej i nigdzie nie spotkalam sie z nadawaniem dzieciom przez rodzicow zagranicznych imion..takie cos dzieje sie TYLKO w Polsce:O

Ja do użytkownika o nicku 'tararararar' parę postów wczesniej, ktory napisal: "Ty jesteś pospolita. mamy piękne polskie imiona a ty chcesz nazwać dziecko zagranicznym? To imię jest brzydkie, nie krzywdź dziecka! Widziałaś kiedy Amerykankę by nazwała dziecko polskim imieniem np. Ola? Nie lecz swoich kompleksów imieniem dziecka...." Moja kuzynka, dziecko Hiszpana mieszkające w Hiszpanii, ma na imię Oleńka i to dokładnie w tej wersji zdrobniałej, więc wszystko jest możliwe. Do autorki: jak mieszkacie za granicą, to ok, ale jak na polskie warunki to chyba ciut przekombinowane jednak, ale to wasz wybór :)

Gość ja byl ja nazwala Maria albo
Malgorzata, a wołała Molly - bo od tego to na ogol zdrobnienie: Molly is a female Irish nickname, once a pet-name for Mary or Margaret, and now more commonly a name in its own right.

Gość orginalne
Molly jest bardzo slicznym imieniem te wszystkie Panie zazdroszcza Ci orginalnego pomyslu bo same wdomu maja ANKI OLKI I KASKI masakra :/ ja mam osobiscie dosyc juz tych imion tez bede szukala dla swojej coreczki zagranicznego imiona BRAWO ZA POMYSL ! I nie sluchaj ich wazne ze podoba sie tobie i mezowi :)

Molly kojarzy mi sie z owca. Poza tym podobno rodzice daja dzieciom nadzwyczajne imiona dlatego ze nie maja im nic innego do zaoferowania. :O

Gość Malinowa Jozefinka
Ja tez uwazam ze Molly to sliczne imie. Sama rozwazam imie Malin, czyt.Molin. Mieszkamy w Szwecji a to typowe damskie szwedzkie imie. A pisownia jego przywodzi na mysl polska Malinke. Uwazam ze w obecnych czasach gdy ludzie przemieszczaja sie po calym swiecie dobrze dawac imiona miedzynarodowe. Nasz wybor nie ma nic wspolnego z dowartosciowaniem sie, wprost przeciwnie - tesknimy za wszystkim co polskie i imiona ktore rozwazamy w pierwszej kolejnosci to Łucja, Józefina albo Helena. Ciekawe autorko postu jak nazwalas swoje dziecko, mam nadzieje ze nie przejelas sie opiniami innych i masz swoja upragniona Molly :) PS. A jak Wam sie podoba imie Malinka?

Gość pss...
Molly to śliczne imię. Imię zawsze kojarzy nam się z kimś:) Muszę przyznać, że znam same miłe, sympatyczne i bardzo subtelne dziewczynki o tym imieniu. Komentarze powyżej - masakra. I ja mam nadzieję, że nie przejęłaś się tym, co ludzie napisali. Oczywiście nie mam nic do imion polskich z zagranicznymi można przesadzić, przyznaję. Ufam, że mała będzie zadowolona, bo imię jest śliczne,delikatne. Malinka, tak słodko:D Pozdrawiam wszystkich zwłaszcza tych bez kompleksów, którzy nie skrzywdzili swego dziecka "cudzo brzmiącym" imieniem. Szkoda, że głośno nie reagują na wszelką przemoc psychiczną, fizyczną. Ale przecież to nie patologia, bo patologią jest rodzic, który nadaje dziecku obce imię, jak eksperci stwierdzili by się dowartościować. Hahahaha!

Gość maroohan
jak to czytam to az zanosze sie od smiechu....jestescie zascainkowa banda nie reformowanych polusow. ... Tydzien temu dalem corce na imie Molly...i zajebiscie ciesze sie z tego ze nie nosi typowo polskiego imienia....a wiecie dlaczego..........BO PIEPSZYC KONWENANSE!!!!!!!! KAZDEMU Z WAS KTORZY KRYTYCZNIE SIE WYPOWIADAJA RADZE ZASTANOWIC SIE NAD SOBA.....POZDRAWIENIA Z UK!!!!!!

Mnie osobiście się nie podoba.. ale decyzja oczywiście należy do Ciebie. Mi też się podobają zagraniczne imiona. Mój synek będzie się nazywał Oliver Gabriel : )

Gość Mollyłl
Witam, wiecie co czytam te wasze durne komentarze ... I się z nich śmieje ...Bo jesteście zacofani ... I to strasznie.. dziękuję Ci mamo ze mnie tak nazwałaś .... Pozdrawiam Molly ;))

Gość gość
ta i teraz pełno tupta Nikoli i Brajanków prawda jest taka że jest to żałosne

Gość gość
Super imie mi sie bardzo podoba ,co prawda nie mieszkam w Polsce, ale uwazam ze to wasza sprawa jak nazwiecie dziecko, moja corka tez ma na imie Molly i jestem bardzo zadowolona ,jest zdolna ladna i madra potrafi walczyc o swoje ,a opinie i tak beda negatywne znam to z autopji .Powdzenia a decyzja i tak do Was nalezy bo to wasze dziecko ,pozdrawiam.

Gość gość
A może MOLA? Będzie bardziej polskie i będzie się ślicznie kojarzyć - z papierem toaletowym. A Molly to co to za imie? W Polsce to Ci nawet nie zarejestrują no chyba że nie jesteś Polką...