Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania w Potrzebie

Nieregularna Miesiaczka...Co Robić.

Polecane posty

Gość Ania w Potrzebie

Cześć...Mam na imie Ania W marcu skonczyłam 16 lat chciałabym wam opowiedzieć o moim problemie bo niewiem co robic... otóz mam nieregularny okres wystepuje co 3, 4 miesiace. Martwie sie tym bo z nikim jescze nie współzyłam,niemam zadnych bóli,i niewiem co mogło to wywołać...A do ginekologa wstydze sie iść.Moje kolezanki sadza ze w tym wieku to całkiem normalne ale ja nie jestem tego pewna, i boje sie ze jestem na coś chora i ze w przyszłości nie bede mogła mieć dzieci .Mam nadzieje ze ktoś mi pomoże..:[ Prosze...

Gość co robić-iśc do lekarza
Musisz iść do lekarza, miesiaczka co 3-4 miesiące może występować ale zaraz na samym poczatku miesiaczkowania. Pierwsze dwie-trzy miesiaczki moga takie być, ale kolejne powinny występowac średnio co 20 kilka - 40 dni i na poczatku sa faktycznie nieregulrane, ale ta nieregularność polega na tym, że raz okres dostajesz co 28 a raz np 35 dni. 3-4 miesiace to juz przesada. Powiedz mamie i idźcie do lekarza razem. Prawdopodobnie masz zaburzenia hormonalne, a to stwierdzi lekarz na podstawie badań specjalistycznych. Powinnaś się z tym pośpieszyć, aby własnie nie doprowadzić do sytuacji kiedy zmiany będą na tyle duże że nie bedziesz mogła mieć dzieci. Idź porozmawiaj z mamą. Inna przyczyna braku miesiączki: intensywne odchudzanie, mocna niedowaga i bardzo intensywne treningi sportowe. Mimo wszystko do lekarza i powodzenia!