Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedopasowanaa

analiza kolorystyczna u wizażystki/kosmetyczki

Polecane posty

Gość niedopasowanaa

czesc , chcialabym sie wybrac na analize kolrystyczna ale nie do konca wiem jak to wyglada. moze ktos sie orientuje? czy pomoże mi to na przyklad dobrac kolor włosów?

Gość niedopasowanaa
nikt nie wie? halo panie kosmetyczki..

Gość wysokieobcasy26
analiza kolorystyczna polega na tym,że pani kosmetyczka/wizażystka najpierw określi jaki masz typ urody...wiosna,lato,jesień czy zima..czy jesteś typem urod ciepłym czy zimnym... będzie miała taie husty w przeróżnych kolorach ibędzie je przykładała do twojej twarzy i potem powie ci w jakich kolorach dobrze wyglądasz i np. dobierze tobe odpowiedni makijaż wg tych kolorów

Gość niedopasowana
dzieki. miał ktos kiedys taka analizę robioną? kurcze zastanwaiam sie tylko czy t wizazystka jest w tym dobra bo to pewnie sporo kosztuje i chcialabym jakis efekt sensowny. zeby mi ktos w koncu powiedzial czy zimne czy cieple barwy i jaki kolor włosów.

Gość babygirll
na pewno jest to lepsze niz doradzanie na forum na odległość. ja i tak zawsze musze sama to przemyśleć, nie chce dawać im 100% pola do popisu. ile razy zdarzało sie coś im spieprzyc. w koncu to nie ich włosy polecam artykuł o kolorach http://www.handsomemen.pl/wlosy,wlosy,kolory_wlosow.html

Gość www.abram-makeup.com
Analizę kolorystyczną przeprowadza się najczęściej pracując na zestawie chust kolorystycznych, które najpierw pomogą określić tonację (ciepła/chłodna) a następnie dokładny typ urody klientki. Analiza jest o tyle pomocna, że klientka sama widzi jak przy danych kolorach zmienia się jej twarz. Przy jednych wygląda ona na nieco zmęczona i ziemistą, a przy kolorach z jej palety - wygląda bardziej świeżo i młodo. www.abram-makeup.com

Gość dominika_tg
a powiedzcie mi, czy tę analizę robi się kompletnie bez makijażu czy można mieć taki delikatny, codzienny, żeby wyglądać jak człowiek, a nie jak trup (np. wytuszowane rzęsy, trochę różu na policzkach i podkładu pod oczami, żeby zmniejszyć cienie pod oczami)? ja np. mam bladą cerę, wiecznie podkrążone oczy i dość jasną oprawę oczu i nie wyobrażam sobie przymierzania jakichkolwiek kolorów do twarzy bez choćby odrobiny różu na policzkach, bo i tak w każdym będę wyglądać źle. jak więc to wygląda?:)

Gość dominika_tg
aaa no i o najważniejsze nie zapytałam:) orientujecie się, jaki jest koszt takiej analizy w Warszawie?