Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MICHAL0980

płodnośc

Polecane posty

Gość MICHAL0980

Czy moze byc tak ze jak byłem młodszy czesto sie masturbowałem a teraz słyszałem ze moge być bezpłodny prawda to jest.

Gość MICHAL0980
Bo chodzi mi o to że teraz staramy sie z zona o dziecko i jakos nam to sie nie udaje i mysle czy to czasem nie jest moja wina

Gość peciula25
daj spokój,chyba aż tak go nie targałeś, a co to ma wspólnego z niepłodnoscią?

Gość MICHAL0980
tak slyszalem i sie boje

Gość a ile ty masz lat
A ile ty masz lat, że wierzysz w takie zabobony???? !!!!!! Jak długo się staracie? 6-12 miesięcy to norma przy regularnym współżyciu w dni płodne. Po pierwsze, niech żona nauczy sie wyznaczać dni płodne, a po drugie nie uprawiajcie seksu częściej niż co 2-3 dni, ponieważ plemniki potrzebują 72 h aby dojrzeć. Mit o bezpłodności wynikającej z masturbacji powstał z tego, że częste wytryski powodują, że plemniki nie są dojrzałe i zdolne do zapłodnienia. I tyle. A jak macie jakies wątpliwości to ginekolog nie gryzie !

Gość bakomaaa
Tzn ? Raz piszesz że plemniki potrzebują 72 h aby dojrzeć co jest nie prawda bo potrzebuja tyle ale dni a nie godzin i częste wytryski powodują, że plemniki nie są dojrzałe i zdolne do zapłodnienia.tzn co ? że jak bede sie kochał z żoną w trakcie okresu a pózniej zrobie kilka dni przerwy do dni płodnych to mam już dojrzałe plemniki czy nie ?