Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poddasze

poddasze

Polecane posty

Gość poddasze

jakie sa plusy i minusy mieszkania na poddaszu, prosze doradzcie bo zastanawiam sie nad wanajeciem mieszkania na poddaszu

Gość no przepraszam________
zimno, jesli zla izolacja, poza tym duze straty ciepla, wiadomo ucieka ono przez dach upal w lecie - gdy zla izolacja, ale tez gdy jest dobra glosno, gdy leje deszcz i jest burza ciezko przy przeprowadzce, bo czesto na poddasze prowadza wezsze schody niz normalnie

Gość drasklica
ciekawz ukad architektoniczny to niewatpliwie duza zaleta jednak skosy sprawiaja wrazenie mieszkania mniejszego niz takie samo metrazowo ale bez skosow

Gość no przepraszam________
i jeszcze 1 minus lub dla ambitnych plus - problem z umeblowaniem, z powodu skosow

Gość poddasze
dzieki, to mieszkanie akurt niema belek

Jak dobra izolacja, to nic nie ucieka, a w lecie jest chłodno. Też zostawiłam belki. :)

Gość moze cos takiego
moze ktos jeszcze

Gość jenk
Moze byc piekny widok z okna albo pelno dymu z kominow.

I okna... trzeba czujnym być i jak tylko zaczyna padać, zamknąć, bo zaleje mieszkanie. Albo chociaż przymknąć maksymalnie.

Gość ja w wieku 27 lat
zimą zimno. latem gorąco. jak to już wcześniej wspomniał głośno podczas deszczu (co akurat czasami daje ciekawe efekty dźwiękowe) i wiatru. problem z umeblowaniem i wygospodarowaniem miejsca

Gość chatkapuchatka
ja osobiście jestem zakochana w poddaszach, jednak trzeba się sporo nagimnastykować, aby doprowadzić je do stanu komfortowej używalności. Przede wszystkim ważna jest dobra izolacja, żeby uniknąć wszystkich minusów o których wspominali moi przedmówcy. Polecam poczytać sobie nieco i przybliżyć temat http://www.planowo.pl/pokaz/2278/Ocieplenie_poddasza_pomoze - wpadło mi w ręce jakiś czas temu, wydaje mi się, że to dobre źródło wiedzy w tej kwestii. Pozdrawiam :)

Też jestem zakochaaana w poddaszach! Można tam super urządzić pokój, a nawet całe mieszkanie w niepowtarzalnym stylu. Podoba mi się gdy nowoczesny styl połączony jest z drewnem poddasza i tym zapachem, mmmmm...Jak pisze poprzedniczka, ważna jest dobra izolacja żeby uniknąć pewnych problemów i móc w pełni cieszyć się wnętrzem.

Gość robik33
Hm, ja to trochę popytałem znajomych i mi podpowiedziano Eko Pur - www.ekopur-system.pl . Rzeczywiście dobra ekipa. Mają piankę, która super mi ociepliła poddasze tej zimy, zobaczymy jak będzie z wentylacją latem, ale ma być dobrze wedle producentów.