Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzis nie podam nicka 2

pomozcie mi podjac decyzje

Polecane posty

jestem mloda osoba ale wlasna praca udalo mi sie uruchomic niewielka firme. poswiecam sie temu bo kocham to co robie i naperawde zalezy mi zeby ktos kto pracuje u mnie byl zadowolony i lubil to co robi. niestety niedawno zatrdudnilam pewna dziewczyne i chyba sie pomylilam:(:(nie bede opisywala szczegolow,kilka dni temu przyniosla zwolnienie... zwolnienie od lekarza dziecinnego na swojego syna 13letenigo. Wiem ze syn nie jest strasznie chory, nic mu nie dolega a zwolnienie bylo naciagane. W tym czasie bylo buzo pracy i jej nieobeznosc dala sie odczuc. Mam dylemat jutro ta dziewczyna wraca do pracy i co robic???? bo szczerze to tyle tego sie nazbieralo ze najchetniej bym ja zwolnila ale z drugiej strony ... niewiem co robic dac jej szanse ze moze polubi swoja prace czy czekac az sama odejdzie?. Zwolnic???

Gość dkkdkd
Oczywiście że zwolnić,jest tyle innych na jej miejsce.

Gość erty
jak to było tylko jedno zwolnienie to daj spokój. Nie możesz wiedzieć czy to naciągane. Jeśli będzie brała często zwolnienia, albo zaniedbywała pracę ,to wtedy z nia porozmawiaj. Niech nadrobi zaległości.

Gość w pracy nie ma sentymentów
inaczej zjedza cie w kaszy ! Postaw sprawe jasno i powiedz jej czego oczekujesz bo bedzie sie to powtarzał ...a moze daj jej umowe na rok np

heh trudna decyzja przed mna:( meczy mnie to i chyba meczyc bedzie dopoty dopoki nie podejme decyzji:( a co do jej obowiazkow to nie chcialo jej sie pracowac i to bylo widac tyle ze ja zawsze oko przymykalam ale czy warto?

widac,ze masz dobre serce i nie jestes typem clowieka co traktuje ludzi jak roboty do pracy,ale pamietaj,ze sa ludzie co tego nie doceniaja i wykorzystuja.powiedz jej zeby ni robila ci takich numerow.dziecko moze bych chore fakt,ale jezeli wiesz,ze tak nie bylo.porozmawiaj z nia powiedz jej czego oczekujesz jak sie nie zmieni to jest wiele ludzi ktozy chetnie beda pracowac u ciebie.

Gość a ty masz dzieci
albo jeśli nie masz to czy jak mialaś 13 lat i chorowałaś to zostawałaś sama w domu? jak się wtedy czułaś? dziecko 13 letnie jest za małe żeby zająć się same sobą zwłaszcza podczas choroby, wyobrażasz sobie, że dziecko samo bez opieki bierze leki??? dlaczego dla pracodawcy pracownik na zwolnieniu lekarskim jest naciągaczem

no wlasnie czasem nie warto litowac sie nad ludzmi bo tylko pozniej sie dostaje po tylku za dobre serce:( takie jest zycie, a ja chyba faktycznie jestem za dobra

Gość kalkulatorek
zwolnij i po sprawie

Gość co to jest lekarz dziecinny

Gość erty
aska1234567 widac,ze masz dobre serce i nie jestes typem clowieka albo jest typowa polską nadzorczynią niewolników i za minimalną pensję każe im pracować ponad siły. tego nie wiemy. Jaką pracę wykonuje twoja podwładna i ile zarabia netto?

Gość mirabelka 38
mialam podobna sytuacje. nie zwolnilam a pozniej pozalowalam swojej decyzji...

Gość brara ararar
sorry ale jak ją zatrudniałaś, to wiedziałaś, że jest matką. Zwolnienie lekarskie jest jej prawem a jak ci coś nie pasuje to szukaj sobie takiej , co bedzie myślała tylko o swojej pracy i kochać swoja prace i takie tam bzdury

Gość brara ararar
kocham to co robie i naperawde zalezy mi zeby ktos kto pracuje u mnie byl zadowolony i lubil to co robi hehe jak pozwolisz pracownikowi korzystać ze swoich przywilejów to może ten ktos będzie zadowolony. dla kogo praca jest ważniejsza od chorego dziecka, no dla kogo? A ty masz dzieci?

Gość brara ararar
naturalnie nikt nie kubi chorowitych pracowników ani ich chorujących dzieci, pracownik ma byc jak najbardziej wydajny. A poza tym skąd wiesz, jak bardzo było dziecko chore, jesteś jej "lekarzem dziecinnym" czy co? Oczywiście dla każdego pracodawcy zwolnienie lekarskie jest naciągane. No chyba, że utnie sobie rękę. Ale w sumie ma jeszcze drugą:-P

Gość brara ararar
kurde wypowie się ktos jeszcze czy nie, czy ktos ma odmienne zdanie?