Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wielka ucieczka Polaków z USA

Wielka ucieczka Polaków z USA

Polecane posty

Gość Wielka ucieczka Polaków z USA

Wielka ucieczka Polaków z USA "Wszyscy coś tu mieli, ale stracili" - mówią Polacy w USA. Część już się pakuję i wraca - jak to mówią - "do Europy", czyli albo do ojczyzny, by spędzić tam emeryturę, albo na Wyspy - by jeszcze zarobić. "Amerykański sen" o bogactwie i wielkich możliwościach przestał kusić Polaków. Niektórzy już definitywnie orzekli, że do USA nie ma po co emigrować. reszta artykulu na onecie ,co myslicie? maja wieksze szanse na wyspach niz my ,bo maja paperek z USA a to sie tutaj liczy.

Gość bajeczka szla
przestancie czytac takie bzdury, mam wielu znajkomyc w usa, kazdy z nich stoi bardzo dobrze, nawet lepiej niz ja w uk a nie jest mi zle, wszystko zalezy od tego czy sie wyemigrowalo na stale czy zeby zarobic kilka dolcow- a to juz od dawna nie jest oplacalne,

Gość MAriusz BHP
już mam dość tych tytułów z onetu wyolbrzymiających sytuację, wielka ucieczka to by była jak by pełne statki, pełne samoloty spierdalały do europy a ci którzy się nie załapali płynęliby do europy na drzwiach od chałupy jakiś pan marian wyjechał do PL bo stracił pracę a nie znalazł drugiej bo angielskiego nie zna ni w ząb i wielka mi tu kurwa masowa ucieczka Polaków

Gość wiecznie trabia o tym samym
ciagle to samo! telewizor, internet, radio - kryzys!!!!!!! ludzie wracaja do PL! itd. sluchac juz tego nie mozna, a tak na prawde ja i moi znajomi nie odczuwamy az tak tej katastrofy!!!!!!

Gość wszedzie
tylko kryzys i kryzys a w Stanach nie jest tak tragicznie jak naswietlaja to media.Moi rodzice mieszkaja w NY juz ponad 30 lat ojciec ma firme budowlana mama praktycznie nie pracuje.Pisze praktycznie bo z wyksztalcenia jest architektem i tylko czasem jeszcze sie tym zajmuje.Z rozmow z rodzicami nie wynika zeby tam byl jakikolwiek kryzys.Wrecz przeciwnie ojciec ma roboty na najblizsze kilka lat nie narzeka na brak klientow.Ostatni raz widzialam sie z nimi w pazdzierniku ale nie wydaje mi sie zeby od mojego wyjazdu jakos zubozeli.Wyolbrzymia prasa z tym kryzysem

Gość bo nikt wam prawdy nie powie.
bo nikt wam prawdy nie powie.

Gość wiecznie trabia o tym samym
no dobra! wiadomo ze nikt nie mowi do konca prawdy. z roznych powod! ale wg mnie nie wszystkich kryzys dotyka a poza tym media rozdmuchuja kazda sprawe

Gość nie ma ludzi do roboty

Gość nie ma ludzi do roboty
szukam kobiet do sprzatania domow i ciezko znalezc, wiec chyba nie jest tak zle.Zarobki od $400.00 do $700.00 na tydzien.No to co tak wyglada bezrobocie w USA?

Gość crunch salad
a te 700 to chyba od rana do wieczora przez 7 dni w tyg trzeba kible sprzatac w dodatku pewnie za drajwera robic

Gość crunch salad
ale z checia odkupie jak nie ma ich komu robic :))

Gość prawie-
za siedemset to szesc dni w tygodniu po trzy domy dziennie,(szybkie dziewczyny robia to w niecale dziewiec godzin) "robisz za drivera" bo sprzatasz sama wiec sie musisz do nich dowiezc.Jeszcze ich nie sprzedaje, moze jednak kogos znajde...

Gość a gdzie jestes

Gość gość
I jak tam teraz w USA sie zyje naszym rodakom? Skonczyl sie juz exodus, czy trwa dalej?

Gość gość
Exodus dalej trwa ale z PL. 3.000.000 już wyjechało a drugie tyle się pakuje.

Gość gość
Jak jestem w Uk to wam się wydaje, że będę sypać ch*jną ręką naokoło, bo jestem bogaty a wy biedni. A tu zonk! Ani grosza angolom i irolom. Obserwuję was z lubością jak się męczycie za marne grosze. Ale przecież tak powinno być. Bo w angli wszystko jest za bezdurno a pensje są zbyt wysokie. Wiec mordy w kubeł i za/pier/da/lać!

Gość gość
Nie ma co slepo wierzyc mediom,przeciez od zawsze wiadomo ze polityka prania mozgu trwa.Ja jestem w USA i jak narazie nigdzie sie nie wybieram.

Gość gość
Emigracyjne swinie w USA dalej nie macie kasy. Chroniczne podwyzki i walka z meksykanami. Jak przyjadę do was to widzę wasze skwaszone mordy i rozbiegane oczka w pogoni za każdym groszem. Smutek panie smutek u was. Uśmiech na twarzy u was rzadko gości. Dobrze wam tak obszczymury amerykanskie. Myśleliście że w kapitalizmem każdy będzie milionerem a tu trump!

Gość gość
Moja siostra mieszka w USA od kilkunastu lat, najpierw byla w Portland a od 5 lat obrzeza miasta blisko granicy z Kanada. praca w korpo.zarabia niezle. ma meza dziecko, psa. maja "maly domek" z "ogrodkiem" - czyli dom ma jakos 130 m2 a "ogrodek" tez jest duzy, z drzewami itd. nie narzeka.

Gość gość
Domek z tektury w usa ktory zmiecie tajfun buahahahhahaah, nie nauczyli sie jeszcze porzadnie budowac jak my w Polsce

Gość gość
No i sie zaczelo,emigracyjne smieci itp Bez komentarza

Gość gość
gość dziś Domek z tektury w usa ktory zmiecie tajfun buahahahhahaah, nie nauczyli sie jeszcze porzadnie budowac jak my w Polsce hahaHhHhHHhahahHAHAHAHAHAHA

Gość gość
Moze zmien juz plyte,bo ta juz sie nam znudzila