Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antonina P.

Co jest dla kobiety większym bólem - nieplodność czy poronienie?

Polecane posty

Gość Antonina P.

Jak w temacie. Proszę o wypowiedź (o ile chcecie o tym mówić) kobiety które przeżywają jedno lub drugie. Sama jednoznacznie nie umiem odpowiedzieć, z jednej strony bezpłodna nie może w ogóle zajść w ciążę, z drugiej przy poronieniu niby jest świadomość że można zajść w ciążę, ale się nie udaje dotrzymać ciąży. Niby bezpłodność można leczyć (nie zawsze się udaje), z drugiej problemy z utrzymaniem ciąży też. A psychicznie jak to wygląda? Który przypadek jest cięższy.

Gość ale w ogole co to za pytanie
?????????? jak mozna takie sprawy ze soba porownywac ?

Gość pytanie bez sensu
dla kobiet które nie mogą zajść w ciążę niepłodność jest taką samą tragedią jak poronienie dla tych, które zaszły z straciły swoje dzieciątko. To nie są sprawy, które da się do siebie porównać!

Gość oba beznadziejnie okrutne

Gość joank
Bezplodnosci nie leczy sie - to tak na marginesie...leczymy nieplodnosc..

Gość głupia jesteś Antonino
i tyle :/

Gość wiem coś na ten temat
Pierw nie mogłam zajść w ciążę-leczyłam się długo,bardzo cierpiałam z tego powodu,nie mogłam się z tym pogodzić.Udało mi się zajść,jednak radość nie trwała długo.Straciłam ciążę w 9 tygodniu.To był dopiero ból,rozpacz po konkretnym dziecku.Myślałam wtedy,że lepiej nie móc zajść w ciążę niż zajść i stracić.Minęło trochę czasu,pogodziłam się ze stratą.Obecnie znów staram się o dziecko.I na nowo przeżywam koszmar niepłodności.I to i to jest bólem Teraz już sama nie wiem co gorsze!

Gość nie uważam że to głupie pyta
nie te dwie sprawy są dla kobiety chcącej mieć dziecko bardzo cięzkie czasami myślę, że kobieta, która niemoże zajść w ciążę czuje się gorsza z drugiej strony kobieta, która poroniła też czuje się gorsza