Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkipp

HCG rośnie po poronieniu - pomocy!!!

Polecane posty

Gość kkipp

Dziewczyny, czy to jest możliwe aby poziom HCG rósł mimo stiwerdzonego (aczkolwiek stwierdzonego \"prawdopodobnie\") poronienia??? Wydaje mi się że miałam kilka dni temu samoistne poronienie bardzo wczesnej ciąży (3-4 tc), ale dziś odebrałam wynik testu i poziom tego hormonu rośnie... sama nie wiem co mam o tym myśleć? Czy ktoś z Was miał kiedyś podobny problem czy ktoś wie co to wszystko może oznaczać? Będę wdzięczna za każa wskazówkę!

Gość pwoinnas sie udac do ginekolog
byc moze organizm nie oczyscil sie do konca, lub nie doszlo do poronienia tylko w tym wypadku rosnie hcg nie zawesze krwawienie swiadczy o tym ze doszlo do poronienia

Gość kkipp
dzięki!!! wizyte mam jutro rano, ale z nerwow i tej hustawki nastrojów chyba oszaleje jeszcze dzis, więc każda Wasza wskazówka jest bardzo ważna dla mnie. Dzięki raz jeszcze! Aha, myslalam ze jest to poronienie bo to nie bylo zwykle krwawienie tylko leciealy ze mnie kawalki... (dalej bez szczegolow)

Gość kkipp
dziewczyny czy ktoś tak kiedyś miał?

Gość Anialisa
Miałam podobnie, w 7 tygodniu ciąży dostałam masywnego krwawienia łacznie ze skrzepami (i to wielkimi). Myślałam, że poroniłam, a okazało się, że jajo płodowe się odkleja i w obrazie USG widać było zarodek z bijącym serduszkiem. Krwotok powtórzył mi się w 12 tygodniu ciąży - znów myślałam, że to koniec. Całą ciążę miałam zagrożoną, brałam leki na podtrzymanie, hormony w zastrzykach i leki rozkurczowe. Urodziłam zdrową córkę w 35 tygodniu ciąży. Dziś ma prawie 12 lat. Jak idziesz do lekarza, to niech koniecznie zrobią ci USG, może coś już będzie widać. Przekonasz się, czy ciąża nadal żyje, że faktycznie poroniłaś, a HCG wariuje.

Gość madalenkaaaa
Ja poroniłam 4 dni temu. Jutro idę na betę. Nie chcę Ciebie martwić ale lekarz pow2iedział, że musimy się upewnić się czy spadła, bo jak nie to może być ciąża pozamaciczna. Jaki masz poziom?

Gość madalenkaaaa
Anialisa ile dni miałaś krwawienie?