Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ronii

Pomoc w napisaniu opowiadania.

Polecane posty

Gość ronii

Gość ronii
Witam. prosze o pomoc w napisaniu opowiadania z ktorym nie umiem sobie poradzic. Ma to byc opowiadanie krotkie dla dziecka z 3 klasy. Temat: napisz opowiadanie w ktorym narratorem jest jakies zwierze. moze sie zaczynac tak: czy wiecie jak trudno byc... nie mam glowy do napisania czegos wiec prosze o szybka pomoc. Nic nie znalazlem na necie a szukam dlugo wiec postanowilem napisac

Gość dorcia33
Moze cofnij sie do podstawowki jak masz takie braki hehehe.

Gość ronii
dzieki wielkie za pomoc ;] po co sie odzywasz jak nie chcesz pomoc. nie masz zamiaru to lepiej nic nie pisz.

Gość dorcia33
Odzywam sie,bo mi byloby wstyd o takie głupoty prosic i tyle kochany..

Gość nikt nie ma zamiaru popierać
lenistwa :O

Gość ronii
dobra dzieki za pomoc :P kochani jesteście

Gość dorcia33
Sam widzisz...

Gość na tym topiku prosisz
??? Idź na ogólny :o

Gość bluerash
Nie macie pojęcia, jak trudno być biedronką..słodką, małą, kropkowaną...Łatwo o drobne uszkodzenia moich małych skrzydełek łapką kotka albo psa..cięzko odnaleźć się w betonowym świecie...Jednak są zalety - codziennie podziwiam błękit nieba i latające wysoko w chmurach ptaki.....Spaceruję chodnikami, czasem idę po zielonej trawce..a gdy mi źle, wykorzystuję swoje skrzydełka i lecę w odpowiedniejsze miejsce, gdzie nie grozi mi żadne niebezpieczeństwo :-) Czasem jakieś małe dziecko próbuje nakarmić mnie ziarenkiem cukru..czasem kładzie na swojej małej dłoni i przygląda mi się z podziwem. To cudowne uczucie. Nie wiem tylko dlaczego ludzie tak bacznie przyglądają się moim kropeczkom :-). Poza tym, życie Biedronki takiej jak ja jest piękne, normalne i obfituje w szczęście. Nie chciałabym urodzić się kotkiem albo lwem, o nie ! Jest mi dobrze, tak jak jest. :-)

Gość ambiwalecnja89
a potem dzieci maja problem z napisaniem czegokolwiek... czemu wyreczasz swoje dziecko?? chcesz zeby mialo potem problemy w szkole??

Gość majakaja
Prosze bardzo, moze to Wam troszke pomoże. Cięzko jest napisac językiem dziecka, zwlaszcza gdy tego dziecka sie nie zna..ale moze to chociaż troche pomoze:) Czy wiecie jak trudno być psem? Posłuchajcie co ja Fred, mały jamniczek mam Wam na ten temat do powiedzenia. Mówicie ludzie, że pies jest najlepszym przyjacielem człowieka. Szkoda, że tego nie widać kiedy psy takie jak ja głodne chodzą po mieście, kiedy jest im zimno, kiedy są samotne. Psy są często radosne, ale przecież nie zawsze. Tak często chcemy z Wami porozmawiać ale nie umiemy posługiwać się Waszym językiem. Kiedy dzieje nam się krzywda to zwyczajnie piszczymy. Gdy nas coś boli, chowamy się w kąt, a kiedy jesteśmy szczęśliwe, skaczemy z radości do góry. Bardzo lubię być psem, bo mam swoją Panią, która zawsze mnie rozumie, pogłaszcze, przytuli, a kiedy trzeba to i zgani. Ale czasem chciałbym być człowiekiem, żeby móc z wami tak naprawdę porozmawiać.

Gość poprawiam
@ majakaja Ogólnie dobrze, tylko niektóre zdania za bardzo złożone jak na przeciętnego ucznia kl. 3. np: Bardzo lubię być psem, bo mam swoją Panią. Ona zawsze mnie rozumie, pogłaszcze, przytuli, a kiedy trzeba to i zgani.

Gość majakaja
Nie wiem, nie znam tego dziecka. Dzieciaki są różne przecież i różnie piszą. Ja nie chcialabym ,zeby to było potraktowane jak gotowiec do ściagniecia, tylko jako pomoc przy napisaniu. Jasne, że lepiej bedzie jak dziecko ubierze to bardziej we własne slowa. Bo to ma być praca dziecka, a nie moja:)

Gość majakaja
Aha..a za słuszną uwagę..bardzo dziekuję:)