Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grandaldulka

CYTOLOGIA w Anglii

Polecane posty

Gość grandaldulka

Jak dlugo czekalyscie dziewczyny na wyniki cytologi w Anglii?

Gość grandaldulka
up

Gość antidotum A
nie pamietam dokladnie ale cos od 2 do 4 tygodni,chyba

Gość CYTOLOGIA
w planing family okolo 2 tygodni cytologia plus wymaz wydaje mi sie ze jest tam szybciej niz w przychodni u GP

Gość jak nie znasz ang
tez ok 2-3 tyg choc mowia ze wynik bedzie za miesiac. Ale zastanawiam sie czemu tutaj robia to badanie tylko raz na 3 lata a nie raz na rok jak w Polsce?

Gość annaaaa
w Polsce tez juz robia raz na 3 lata :-)

Gość nieprawda dziewczynko
w polsce zawsze mialam raz w roku przynajmniej - moze sama sie nie dopytujesz to nie masz. W polsce nikt ci nie bedzie przysylal listu z zaproszeniam na cytologie jak to ma miejsce w UK

Gość Ania 1111
nawt do 6 tygodni :( jestem swieżo po pobraniu proby

Gość nie prawda dziewczynko
Wlasnie dobrze to napisalas ''mialas'',bo ja tez mialam,ale przepisy sie zmieniaja.

Gość co 3 lata cytologia
to oczywiste dlaczego co 3 lata - ze wzgledu na ograniczenia finansowe ; w koncu wszystkiego za darmo miec nie mozna; jak chcesz czesciej zawsze mozesz to zrobic prywatnie tak samo jak i w Polsce

w polsce zawsze mialam raz w roku przynajmniej - moze sama sie nie dopytujesz to nie masz. W polsce nikt ci nie bedzie przysylal listu z zaproszeniam na cytologie jak to ma miejsce w UK tu sie myslisz w Polsce kobiety otrzymuja zaproszenia na badania tylko wiekszosc z nich poprostu nie korzysta.

Gość antidotum A
Robilam badanie krwi,czakalam tydzien,w Polsce okolo 2,3 dni.

Gość tak to wlasnie jest
jka miaszkalam w polsce to nigdy nikt nie przyslal do mnie listu z zaproszeniem na cytologie w przeciewienstwie do UK. Ale nie o tym mowa w tym temacie - mozliwe ze w ostatnich latach sie cos zmienilo ale w Polsce robilam cytologie co roku i to normalnie panstwowo.

Gość Kakkano
W Polsce nie miałam ani razu, żaden lekarz nawet o tym nei wspomniał, ani mnie, ani siostrze, ani mamie, ani nikomu ze znajomych, o wysyłaniu listownego zaproszenia nawet ni mówię:) A na wynik czekałam koło miesiąca.

Ja mialam zrobiona 25 lutego, a wyniki dostalam przedwczoraj, czyli czekalam jakies 3 tygodnie (ponad).

Gość www.wok.co.bydgoszcz.pl
W POLSCE - Jeśli masz 25 - 59 lat (rocznikiem) to korzystasz bez problemu z badania cytologicznego 1 raz x 3 lata. Warunek - opłacona składka zdrowotna. Jeśli wynik jest nieprawidłowy jest napisane, żeby powtórzyć za ... miesięcy, lub wykonać kolposkopię. Wszystko to w Programie Prof. R. Szyjki Macicy. Jeśli masz problemy pomiędzy wyznaczonymi terminami - przychodnie ginekologiczne działają cały rok. Nie widzę problemu. Jak masz pytania, kontaktuj się z nami.

Gość a czy wyniki w anglii
i w polsce roznia sie jakos w opisie? gin w polsce powiedzial mi ze musze badania powtorzyc tu na miejscu bo tamte choc niedawno zrobione sa malowiarygodne. co o tym myslicie?

Gość w polsce dostajesz
caly opis tutaj opis idzie do lekarza a ty do domu dostajesz jedynie list z wynikiem jesli wszystko ok top zapraszja za 3lata, jesli cos jest nie tak zapraszaja na powtorne badanie

Gość ja w anglii odebralam
sama wynik bo mi zalezalo zeby szybko go miec.powiedzieli ze wszystko dobrze i teraz w polsce gin mi mowi ze nie wiadomo czy wszystko dobrze ze lepiej wynik powtorzyc bo niby ten angielski jest mniej dokladny. nie wiem co myslec

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
zgubilam ten list czy musze go miec aby sie zapisac ??? jesli nie to jak jest cytologia po ang??jesli trzeba list to co mam zrobic teraz?

Gość nie nie musisz go miec
w rejestracji mowisz zeby cie zapisali na smear test