Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aua

Bardzo mocny ból menstruacyjny Pomocy!

Polecane posty

Gość Aua

Witam Wszystkich ! Chodzi o bol podczas okresu... Kiedyś tak nie było, kiedy mialam okres nic nie czułam, moze cos lekkiego . Teraz mam 17 lat i od około 2 lat bole sa tak mocne ze nie pomagaja mi tabletki, dzis musialam zwalniac sie ze szkoly, myslalam ze nie dojde do mieszkania, plakalam z bolu jak bobr ! Lezalam skulona i nic, przeszlo mi po jakiejs mega tabletce naprawde mocnej. Bardzo nie lubie faszerowac sie lekami przeciwbolowymi. I jeszcze sprawia, ze nie bylam nigdy u Gin - nie zaczelam wspolzycia, nie dzieje sie ze man nic niepokojacego i mysle ze nie potrzeba mi byla jeszcze ta wizyta Czy ginekolog cos poradzi na to co sie ze mna dzieje? Mam juz naprawde dosc...

Gość Aua
up

Gość Aua
jestem skazana na super mocne srodki przeciwb?

Gość Aua
halohalo

Gość idź do lekarza
mimo że jak uważasz nic sie nie dzieje - idź do lekarza, jesteś w takim wieku, że czas już na pierwszą wizytę, lekarz może przepisać środki które bierze sie w okreslone dni cyklu przed miesiączką i które łagodzą potem jej przebieg, po co sie męczyć?

Gość pigulki antykoncepcyjne
polecam bol w czasie krwawienia jest praktycznie minimalny...

Gość qqlele
Mysle ze ginekolog to najlepsze wyjscie...pomoze na pewno... :)

Gość no-spa
2 tabl jak nie przejdzie to jeszcze 2. sprobuj.

Gość Aua
dzieki..musze isc. Ale to nie jest latwe bo ja sie starsznie stresuja ta ziwyta moze fdlatego ja tak odkladam

Gość qqlele
Na mnie nos-pa działa odwrotnie...ból kosmiczny po jej zazyciu...

Mi pomaga rumianek do picia- działa rozkurczowo i termofor na brzuch... i jest takie ćwiczenie kładziesz się na plecach, podkurczasz nogi, kolana do brody i w takie pozycji z 5 min.

Gość ja mialam bardzo bardzo
bolesne :O :O i u mnie było podobnie tzn najpierw były w miarę a nagle zaczęły sie takie potworne :O tylko że u mnie akurat zbiegło sie to z rozpoczęciem współżycia przetestowałam masę leków które miały pomóc, począwszy od tych typowo na bóle menstruacyjne, skończywszy na tych typowo przeciwbólowych od Aulinu, przez Ketonal skończywszy na Tramalu (sic!) żaden nie pomagał tzn pomagały ale na chwilę, dopóki sie organizm nie uodparniał :O pomogły dopiero tabletki anty ale zaczęłam je brać dopiero po skończeniu 18-stu lat bo wcześniej sie bałam ból jak ręką odjął już po 2 opakowaniu !! :D nie mogłam uwierzyć ! :D po raz pierwszy w życiu nie musiałam obsesyjnie myśleć o zbliżającej sie @ która zawsze eliminowała mnie z życia przez ok 2, 3 dni co miesiąc i co najważniejsze - tabletki bralam rok, odstawiłam a bolesne miesiączki nie wróciły przez 4 lata i już chyba nie wrócą ! :D