Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinki mamusia

Jakie pieluchy od 1 dni zycia dziecka?

Polecane posty

Gość kalinki mamusia

Jakie sa najlepsze pieluchy dla niemowlaka?Tetrowe czy pampersy?Pampersy to jakiej firmy?Ile razy w ciagu dnia trzeba takiemu dziecku zmieniac?Prosze o opinie doswiedczone mamy?

Gość tetrowe polecam
ja bym na poczatku przynajmniej uzywala tetrowyc lub flanelowych, pampersy sa robione z wybielanego chemicznie papieru, nie uwazam zeby to bylo zdrowe od pierwszych dni dziecka moze wygodne ale nie zdrowe..przeciez dziecko ma taka delikatna skore...i juz mu chemie dawac przez ta skore o nie

Gość vbv cbcvz
najlepsze pampers new born lub 1. firmy pampers

Gość Oioi
Ja tak samo uwazam z doświadczenia na swoim dziecku ,że najlepsze są pampersy firmy pampers lub ewentualnie dada z biedronki tez nie sa zle,jak moje maleństwo było maleńkie pare dni uzywalam tetrowych i caly czas sie budzilo bo ciągle czuło mokro ,pampersy super wchlaniają i dziecko nie czuje mokrej pieluszki ,ma sucho i wygodnie

Gość kalinki mamusia
A co ile trzeba takiemu maluchowi zmieniac pieluszke?

Gość Oioi
To zależy poprostu trzeba sprawdzac czy pielusia jest juz bardziej mokra tzn.nie zeby calą pieluszkę zdejmowac tylko wystarczy po boku pielusi włożyc palce i wyczuc i ocenic czy juz czas czy nie,ja nie raz zmienialam czesto tak od 40 min.do 1,5 godziny ale to tez dlatego ,bo takie nowonarodzone dziecko często robi kupke