Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ilonkaa

Opuchnięty palec

Polecane posty

Moj problem moze nie jest az tak powazny,ale troszke mnie niepokoi.Moze Wy bedziecie wiedzieli co to moze byc. Wczoraj rano zauwazylam,ze moj palec wskazujacy jest troche opuchniety.Nigdzie sie nie uderzylam w niego,itp. Lekka opuchlizna utrzymuje sie do dzisiaj.Boli tylko jak go zginam,i to zgiecie jest zaczerwienione.Co to moze byc??

Gość rozmarzona fantastka
Zastrzał? Ukłułaś się może, albo może pierścionek Cię ciśnie?

Wlasnie nic sobie wniego nie zrobilam,sam tak spuchł,a pierscionkow tez nie nosze :(.Troche mi wstyd z tym isc do lekarza,z palcem,dlatego najpierw wolalabym wysluchac Waszych opinii.

Gość kateryna12345321
ostatnio mialam tak z kolanem, spuchniete bylo i cholernie bolalo jak zginalam, nigdzie sie nie uderzylam ani nie nadwyrezyłam... po tygodniu mineło i do tej pory nie wiem co to mogło byc... wiec mysle ze Tobie tez minie:)

Ale bardzo Ci spuchł czy tak troszkę? Jak się będzie ten stan utrzymywać długo to chyba warto pójść do lekarza.

Gość kateryna12345321
moze tez to byc reakcja na pogode;), mysle ze jak po tygodniu nie minie to warto isc do lekarza, czasami poprostu tak sie dzieje

Nie tak bardzo spuchł tylko troszke.Odroznia sie od palca zdrowego.I sam nie boli,tylko troszke jak go zginam.Mam nadzieje,ze nie bede musiala z tym isc do lekarza.

Nie panikowałabym na razie. Obserwuj (ale nie cały czas) i jak nie zniknie albo się powiększy to idź do lekarza. Nie ma się co wstydzić, od tego są lekarze żeby rozwiewać wątpliwowści i leczyć. Co mają powiedzieć te babcie co tylko przychodzą do przychodni na pogaduchy i po receptę?

Dzieki kohane za porady :).Bede go obserwowac i jak to nie zniknie wybiore sie do lekarza.Pozdrowionka :).

Gość kup sobie altacet w żelu
i smaruj

Gość dys tajm in orendż
kup sobie maść przeciwzapalną to może być miejscowe zapalenie stawu

Bylam u lekarza i wiecie co powiedzial?Ze byc moze to jest wlasnie ugryzienie przez stawonoga.Ale gdzie tu o tej poryze stawonogi?? Przepisal mi antybiotyk i masc. I powiedzial,ze jak przez tydzien nic sie nie polepszy to..byc moze czeka mnie amputacja palca :(. Jak to uslyszalam,bylam w szoku. Jestem zalamana,ciagle placze,nie wiem co robic :(.Pomozcie mi kochani,co mam robic,czekac??

Gość hhe
niech ci go odetną