Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnie wychowujacy tatus

zgrztyanie zebami... help

Polecane posty

Gość samotnie wychowujacy tatus

dla mojej slicznej córy wyszedł jeden zabek na dole i widac juz 2 na górze, jak zalapie faze to niemilosiernei niemi zgrzyto no szkoda zabkow co robic pchac smoczek?? 10 miesiec.

Gość pomaranczowa pani
smoczek odpada bedziesz tego zalowac ze jejg o dalas bo sie pozniej nie odzwyczai i bedzie miala krzywe zeby ... zajmij ja czyms zeby tak nie robila . Lepiej daj jej zimny gryzak .

Gość pedagog jedna
Jezeli jest tak jak napisałes w nicku,ze jestes samotnym ojcem to prawdopodobnie twoja corka ma to na tle nerwowym,nawet nie wiesz jak ona teraz czuje brak matki - to z nia w tym okresie (noworodkowym) matka ma najwiekszy kontkat psychiczny i fizyczny proponuje skonsultować sie z psychologiem dziecięcym pozdrawiam

Gość ng dgh
Być może podoba jej się nowa umiejętność i na to bym stawiała. Przy nocnym zgrzytaniu można podejrzewać też owsiki.

Mój Fabi tez zgrzyta ząbkami. a ich 8 i uwielbia to robić... zawsze jak zazgrzyta to zaczyna się smiać... Ma 16 miesięcy

Gość to normalne ze dziecko zgrzyta
bo to dla niej cos nowego . moja tez na poczatku zgrzytala jak jej wychodzily pierwsze zabki . pozniej jej sie znudzilo to zgrzytanie i przestala . nie zgrzytala przez sen tylko tak sie bawila w dzien . jesli to tylko dla niej zabawa a sen ma spokony ( nie zgrzyta ) na pewno nie ma owsikow . jak dziecko ma owiski to w nocy sie wierci i zgrzyta zebami.

Mój synek też zgrzyta, ale tylko w okresach kiedy ma wyjść kolejny ząbek. myślę że to jest pozostałość po tym jak miał tylko dwa zęby na dole i mógł sobie nimi górną szczękę podrapać, co pewnie przynosiło mu ulgę. Robi to przez kilka dni a potem przestaje, aż do czasu kiedy znowu nie będzie szedł ząb