Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aluska81

osoba towarzysząca

Polecane posty

Gość aluska81

mam takie pytanie ; jak nie znam nazwiska chłopaka od kuzynki to mam dzwonic i za wszelką cene pytać o ten nazwisko czy poprostu napisac z osobą towarzyszącą ; czy bedzie to wielki nietakt

Gość ona27_dg
jesli to nie narzeczony to wystarczy osoba towarzyszaca,skad masz pewnosc ze ona akurat bedzie chciala z nim przyjsc?? moze akurat beda miec kryzys i ona zabierze ze soba kogos innego...

hm zalezy czy to bliska kuzynka-jesli tak,to zadzwon bedzie jej milej jesli to staly chlopak. jesli daleka-napisz z os tow. ja tez tak mam,nie znam nazwiska chlopaka kuzynki,ale poznalam go,widuje tylko na weselach w rodzinie,ale napisze z os tow.

Gość a co bedzie w sytuacji kiedy
kiedy ta kuzynka zerwie z tym chłopakiem i bedzie z kims innym? Najlepiej pisac z osoba towarzyszaą i juz

Ja dzwoniłam do brata ciotecznego i pytałam o nazwisko dziewczyny jego. Nie widzę w tym nic strasznego.

Gość lolka ta od bolka
ja nie widze powodu zeby wypytywać o nazwiska osób towarzyszacych, gdybym znała dana osobe towarzyszącą to napisałalbym jej naziwsko. A tak to lepiej nie pisać.

Gość anonimkaanonimka
jeśli to jej poważny chłopak lub narzeczony to napisz nazwisko, ale jeśli to jakaś przelotna miłostka lub ledwo co się poznali to napisz z os. towarzyszącą;-)

Gość ssssssssssssłonko
Jezeli ktos sie dobrze orientuje z kima dana osoba i jak długo jest to inna sprawa, ale taka 19-latka ktora poznaal chłopaka nie wiadomo czy do czasu slubu bedziez nim, zwłaszcza jak zaprasza sie 2 miesiące wczesniej.

Poszukaj na naszej klasie a jak nie znajdziesz to napisz że osoba towarzysząca i nietaktu nie powinno być.

spokojnie mozesz napisac z osobą tow. jeżeli nie są zaręczeni... bo jesli są narzeczeństwem to powinno sie napisać imiennie

Gość h.2.o
Ja wpisuję tylko imiona jeśli nie znam nazwisk, a wiem że pary są stałe.