Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwnyyyy

Nie mam dziewczyny i mi smutno

Polecane posty

dziś czytałam artykuł że onanizm w wieku 20-30 lat jest jedna z przyczyn raka prostaty

akurat plemniki nie sa odpowiedzialne za raka

hehe ojj dziecko, pasowało by się troszku poduczyć no przynajmniej w fizjologi człowieka, aby potem wygłaszać opinie że coś jest brednią a coś nie.:)

Znowu piszesz glupoty dziecko. Czynnikiem sprzyjającym rozwojowi raka jest właśnie brak współżycia, czy też onanizowania się.

wiesz wszystkiemu winny testosteron.. :) a raczej jego steżenie.

michał no proszę Cię nie pieprz mi głupot bo akurat na ten temat to wiem dużo.

no, ale dobra, wkoncu trzeba się bronić i nie dopuszczać tejże myśłi, aby móc się nadal onanizować. W każdym razie miłego:P

To nie jest bronienie się, bo choćby nawet było szkodliwe to i tak każdy by to robił. :classic_cool:🖐️ Ale gdyby onanizowanie się było szkodliwe to seks również. Z biologicznego punktu widzenia niczym się to nie różni. :classic_cool:🖐️

powiedziałam, ze artykuł taki był, amerykańce zrobiły badania i takie wyniki dostali. Wiec się wiara nie mądrzyj. Ile w tym prawdy - zobaczycie za jakies 25 lat:) pozdrawiam:P

Gość Alter gościnnie
No to ja nie dotykam nawet swojego ptaszka, nawet jak będę siku robił, bo wolę nie ryzykować podniety :P. A tak fajnie było :o :D.

Gość Alter gościnnie
Amerykańce? To kobiety nam wszystko zabierają, nawet masturbację obrzydzą :o :P.

O dobroczynnym wpływie seksu na nasze zdrowie powiedziano już wiele. Niestety, jest i druga strona medalu. Zbyt bujne życie erotyczne zwiększa ryzyko raka prostaty - donosi portal kopalniawiedzy.pl. Badania przeprowadzono na mężczyznach miedzy 50. a 60. rokiem życia, u których zdiagnozowano raka prostaty. Okazało się, że panowie, którzy prowadzili wyjątkowo aktywne życie seksualne między 20 a 39. rokiem życia, częściej zapadali na raka prostaty. Na nowotwór szczególnie narażeni są mężczyźni często praktykujący masturbację. Z przeprowadzonego studium wynika, że mężczyźni, którzy przeszli w swoim życiu chorobę przenoszoną drogą płciową, częściej chorowali na raka prostaty. Stwierdzono także, że w grupie osób ze zdiagnozowaną chorobą stwierdzono aż o jedną czwartą więcej mężczyzn, którzy w trzeciej dekadzie życia co najmniej 20 razy w miesiącu odbywali kontakty seksualne i/lub masturbowali się, przy czym onanizm okazał się formą aktywności obarczoną wyższym ryzykiem. - Wygląda na to, że hormony odgrywają kluczową rolę w raku prostaty i bardzo typowe jest leczenie meżczyzn terapiami redukującymi hormonów podejrzewanych o stymulowanie komórek nowotworowych. Popęd płciowy mężczyzny także jest regulowany przez poziom hormonów, więc nasze studium sprawdzało prawdziwość teorii mówiącej, że posiadanie wysokiego popędu płciowego wpływa na ryzyko raka prostaty - tłumaczy dr Polyxeni Dimitropoulou, główny autor studium. ------------ Wg. mnie moze to być tak, częsty onanizm i duży popęd seksualny pokazuje że dany osobnik ma dużo testosteronu, testosteron jest poza obarczeniem genetycznym głównym winowajcą raka prostaty.

"Amerykańce? To kobiety nam wszystko zabierają, nawet masturbację obrzydzą ." Niby to badania amerykańców ale tak naprawdę pewnie sama deko to wymysliła. :P🖐️ To co ja mam teraz robić? :o:D🖐️

wiara tego wlasnie dokladnie nie rozumiem, co za różnica, ale wydaje mi się że może to miec związek z częstotliwością .. no ale nie wiem tego. z drugiej strony, najwyraźnień "skoki testosteru" mogą się przyczyniać, stwarzac ryzyko.

Gość Alter gościnnie
Wykastruj się i bież leki obniżające popęd seksualny. To powinno załatwić sprawę :classic_cool:.. A Ty siostra jesteś okrutna, jedyna przyjemność jaka nam została ... :o

"wiara tego wlasnie dokladnie nie rozumiem, co za różnica, ale wydaje mi się że może to miec związek z częstotliwością .. no ale nie wiem tego. z drugiej strony, najwyraźnień "skoki testosteru" mogą się przyczyniać, stwarzac ryzyko." Ale raz na miesiąc/2 tyg. to chyba nie jest często. :classic_cool:🖐️ Chyba mogę być spokojny. :P🖐️ Śmieszne te badania, raz piszą jedno, a potem drugie zupełnie przeciwne. :classic_cool:🖐️ Trzymam się tych pierwszych. :classic_cool:🖐️

wiara - przeginać w drugą strone tez nie można:P -- a jak łysiejecie to też wiedzcie czemu :P Medycyna Oprócz wyżej wymienionych wiele źródeł twierdzi, że częsta masturbacja u mężczyzn może powodować osłabianie włosów, łysienie, słabą erekcję, przedwczesny wytrysk, ból w dolnych partiach pleców, przerost prostaty i przyczyniać się do raka prostaty. Związane jest to z praktyką masturbacji, która jest zazwyczaj czyniona często. W czasie tych czynności organizm przetwarza testosteron na DHT (dihydrotestosteron) który jest główną przyczyną łysienia. (www.4-men.org/prostatecancer.html) -- kurde zaczełam szukać różnicy, to znajduje rózne rzeczy, ale obiecuje że juz wam nic nie wkleje:P

Gość Alter gościnnie
Oprócz łysienia żadnych innych wymienionych skutków ubocznych nie stwierdziłem . Ale łysienie to akurat jest u mnie w rodzinie dziedziczne i wszyscy trzej bracia też mają zakola. Cześć i miłej niedzieli .