Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOŻYNKA

JAK TAM WASZA CIĄŻA???JA JUZ 28 T.C

Polecane posty

Gość DOŻYNKA

ja na tym etapie ciazy czuje sie w miare dobrze poza bolami kregoslupa i zrostow na brzuchu w ktore kopie niunia to w zasadzie nic mnie nie boli!dodam jeszcze ze biore mase lekow ktore podtrzymuja ciaze poniewaz od 8 t.c mialam ja zagrozona wiec moze dlatego w miare dobrze znosze ten etap ciazy!a jak u was jak dzidzia wierci sie?liczycie co ile i jak czesto koie podobno trzeba kontrolowac 10 kopniec na godzine!

Gość anyżowy cukiereczek
Ja 37 tc. Czuje się BEZNADZIEJNIE!!!! :O

Gość tydgvu
a cc już sobie załatwilaś dożyna

Gość u mnie dzis rowne 19 tc
wiec jutro zaczynamy 20 tc, a narazie dzidzie czuje zadko (jakies 2 razy dziennie) i slabo...To moja pierwsza ciaza, ale przyznam, ze troche mnie to martwi. Za tydzien w czwartek mamy usg, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze Poza tym czuje sie bardzo dobrze, nadal pracuje, od czasu dp czasu podrozuje pociagiem lub samolotem (tego wymaga czasem moja praca) i w ogole czuje sie swietnie, tylko martwi mnie to, ze maluszka tak malo czuje :(

Gość megeeee
ja 8 tc mieszkam w kraju gdzie lekarze niezajmuja sie podtrzymywaniem ciazy bylam u lekarza ale badanie byly takie, ze nie wiem czy bylby wstanie wykryc czy ciaza zagrozona czy nie.. jak czytalam statystyki to polowa kobiet w tym kraju miewa poronienia i nikt o tym nie rozmawia bo to sie uwaza za naturalne.. jak dla mnie barbatrzynstwo 1.04. mam prywatnie USG (250zl) samo badanie.. poza tym czuje sie kiepskawo- mdlosci, napady glodu, ospalosc...

u mnie wczoraj zaczął się 26 tydz i czuje się bardzo dobrze. Jedyne co mi dolega to ból pleców i zadyszka jak za szybko idę, poza tym w porządku. Synek rusza się codziennie, brzuszek rośnie....oby do końca znieść ciążę tak bezbolesnie jak do tej pory.

aa no i pracuje jeszcze, mam zamiar pociągnąć do polowy maja (33tydz). Mam nadzieję, że mi sie uda. A potem to juz przygotowania do narodzin i błogie lenistwo w oczekiwaniu na maluszka:)

Dziewczyny, prosze powiedzcie mi kiedy poczulyscie wyrazne ruchy, w sensie kopniaczki waszych maluszkow? Czy moje zamartwianie sie jest uzasadnione czy raczej wyolbrzymiam narazie sprawe? Jak mowicie?

Gość aaaaaaaassss
19 tydzień to masz jeszcze czas :) ważne ze już czujesz :) nie które kobiety zaczynają czuć kopniaki dopiero po 20 tyg. takie delikatne i tez rzadko Ty czujesz wcześniej wiec teraz czekaj jak niewinne szturchnięcia będą zamieniały się w naprawdę mocne kopniaki!

Ja mam 22 t.c najgorsze są bole pleców na szczescie nie są zbyt czeste oraz bóle głowy. Rowniez biore leki na potrzymanie (na twardnienie brzucha) Bardzo często się boję o moje dziecko mimo ze czuję je naprawdę często i mocno. Brzuch powoli rośnie.

Dzieki aaaaasss za odpowiedz. Ja sie w sumie zaczelam martwic glownie dlatego, ze wydaje mi sie, ze 2 tygodnie temy "motylki" czulam czesciej i intensywniej, ale moze to moje subketywne wrazenie...? Za tydzien mam usg i juz nie moge sie doczekac...

Gość
Ja 38 tc.. i czuje sie strasznie ciezko...... Praktycznie juz w kazdej chwili moze sie zaczac poród Bóle pleców sa, bóle pachwin, zeber... kopniki maluszka zmieniaja sie pozniej w przeciaganie wiercenie i wystawianie swojej szanownej przez powłoki brzuszne ;) he he Dziewczynki macie jeszcze czas... ja ruchy poczułam takie delikatne w 17 tc...Ale norma jest chyba do 22 tc.:) na spokojnie;)

Gość DOŻYNKA
ja poczulam pierwsze ruchy pod koniec 15 tygodnia!

Dozynko, ja nie pytalam o pierwsze ruchy, bo te czuje juz od dawna, pytam o prawdziwe kopniczaki, ktore sa wyczuwalne tez np. przez partnera. Kiedy mozna sie ich spoedziewac?

Gość
Mysle ,ze ok 25 tc czuc juz kopniaczki jak sie przystawi reke.. i partner tez poczuje;)

Gość tylkome
takie kopniaczki syn czul ok 22 tyg.. a u mnie dopiero 28 tydz:P

Gość 13tydzień...
Ja jestem w 13tygodniu i ogólnie czuję się dobrze. czasem mam male zawroty glowy i boli mnie kręgoslup. Nie moge doczekac się pierwszych ruchów dziecka więc trochę wam zazdroszcze;)