Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agajulcia

Zasypianie bez płaczu

Polecane posty

Gość agajulcia

Witam drogie mamy. Mam problem z usypianiem mojej 8 miesięcznej córeczki. Zastanawiam się nad kupnem książki "Zasypianie bez płaczu. Jak pomóc swojemu dziecku zasnąć i spokojnie przespać noc" Dr Wiliam Sears, Martha Sears. Czy ktoś ma może tą książkę i może mi doradzić, czy warto ją kupić. Czy znajdują się w niej jakieś mądre rady?

Gość
a w jaki sposob usypiasz swoja coreczke? jak to wyglada?

Gość Jessy28
ja poleciłabym "Jezyk niemowląt" Tracy hogg, ale nie wiem , czy 8 miesięcy to nie za późno. Generalnie od pierwszych dni poznawania swojego synka czytałam ta książkę i musze przyznac-zasypia bez problemu, sam w swoim lóżeczku, od maleńkiego a ma 1,5 roku i teraz tej samej autorki czytam "Język dwulatka" bardzo pomocna lektura w wychowywaniu dziecka, w rozumieniu go i w unikaniu problemów w codziennych czynnościach

Gość ja wlanczalam
melodyjki na cd dla takich maluszkow one uspakajaly mi dziecko

Gość agajulcia
Betix- usypiam ja na rekach bujajac. Zaczelo sie jak miala kolki- kazdy doradzal, ze bedzie lepiej, jak ja bede bujac i tak zostalo.

Gość martita25
agajulcia ja moją malutką (teraz ma półtora roku prawie ) do pół roku też bujałam na rękach. Ale w końcu jak zobaczyłam w super niani jak matka buja 3letnie dziecko powiedziałam dość. Najpierw kładłam się z nią na łóżku przytulałam i do uszka mówiłąm ciii. Płakał nie powiem ale ja musiałam być silna . trzy dni były takie. Pózniej już wiedziała że jak kładziemy sie do łózka to idziemy spać . I przyszła kolej na łóżeczko. Najpierw w dzień pomalutku odkładałam ją tam spać jak usnęłą na łózku. Potem zaczęłam ją tam odrazu kłaść zamiast na łóżko. Wiła sie i płakała ale wedy podnosiłam przytulałam i odkładałam. I tak w kółko aż w końcu dała za wygraną. Trwało to w sumie dwa tygodnie ale tylko pierwsze trzy dni były najgorsze. Z czasem doszła noc. A potem nauczyła sie sama usypiać w pokoju ale wszystko poszło na manowce jak poszła do żłobka (11 m-cy). W żłobku panie siedzą z dziecmi w pokoju i śpiewają kołysanki, wiec od tamtej pory muszę koło łóżeczka siedzieć i trzymać ją za rączkę albo położyc jej rękę na główkę do czasu jak uśnie. Bedzie dobrze tylko musisz być silna i wiedzieć że ten płacz oznacza tylko bunt na zmiany. Jej sie naprawde nic nie bedzie działo a z czasem zobaczysz jak to ułatwi ci życie. A płacz i wymuszanie jeszcze przed tobą wieć i tak musisz już zbroić sie w cierpliwość :)

Gość blanka i dziecko
Dajcie spokój, w 3 miesiącu, po bujaniu na rękach nauczyłam małą usypiac w łózeczku, odkładając, klepiac po pupie, trzymając za rączkę. Po kilku tygodniach małej coś się poprzestawiało i jak odkładam do łóżeczka, to ryczy. Nie wiem co jest, ale nie potrafię okiełznac tego płaczu. Ryczy, ja się wkurzam, czasem krzyknę w nerwach, mała denerwuje się jescze bardziej Koło zamknięte. Ale jak jestem spokojna też ryczy. Nie wiem, co znowu jest nie tak.

Gość współczuje
Wspólczuje wam z tym usypianiem naprawde. Moje dziecko od urodzenia potrafiło samo zasnąc odłożone do łózeczka. W dzień czasem sobie popłakała a raczej pomarudziła ale jak włozyłam smoczek usypiała w moment. A wieczór to wogóle bez najmniejszego marudzenia. Nigdy nie wiedziałam co to znaczy usypiac dziecko poprostu zasypiało normalnie. Mma nadzieje ze tak jej zostanie teraz ma 8 mies przesypia calutkie noce juz od 3 miesiaca życia a jak sie nawet obudzi to zaraz sama zasypia. Kurcze chyba jestem szczęsciara. Nie mniej jednak polecam ksiązkę Język niemowląt bardzo fajna jest a co do Zasypinia bez płaczu nie miałam ale moja kolezanka tez była z niej zadowolona.

Gość
znam z kadś to bujanie . oczywiscie teraz juz nie mam problemu z tym . u mnie takie bujanie skonczylo sie tym ze dostalam calkiem przypadkowo bieguny do lozeczka . nadal bujalam ale juz to bylo wygodniejsze,wiadomo nie musialam juz nosic dziecka.