Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cherissss

wypadanie włosów - przyczyny

Polecane posty

Gość cherissss

witam! byc moze ten temat pojawial sie wczesniej ale nie moge cos go znalezc dlatego zakladam nowy. Jakie sa przyczyny wypadania wlosow, cierpie na to od ok 2 lat chodze po lekarzach robie badania, wszystkie wyniki w normie a wlosy wciaz wypadaja biore jakies witaminki cuda wcierki nie wcierki szampony ( bardzo drogie) nic kompletnie nie pomaga trace mnostwo wlosow juz od dawna. problem zaczal sie gdy zaczelam brac Yasmin ale juz od roku ich nie przyjmuje a wlosy jak wypadaly tak wypadaja. Robilam morfologie zawartosc Mg Fe poziom prolaktyny (bez obciazenia) wszystko super. nie farbuje wlosow podcinam regularnie co jeszcze moge zrobic dwa lata temu mialam naprawde piekne grube zdrowe i blyszczace wlosy mimo czestego farbowania prosze poradzcie bo naprawde nie mam juz sily do tych wlosow, a moze to stresy jestem dosc nerwowa osoba ale czy az tak by to wplynelo na moje wlosy ??? dzieki za odpowiedz pozdrawiam

Gość mam to samo z wypadaniem
też masę stresów i też włosy wypadają stres powoduje że skóra głowy jest napięta i słabo ukrwiona, podobno należy codziennie masować skórę głowy strasznie schizowałam się przy każdym myciu i czesaniu gdy widziałam ile włosów wypada, potem podciełam trochę włosy (miałam do pasa) i teraz gdy włosy są krótsze gdy je czeszę lub myję ilość wypadających włosów wydaje się być mniejsza, nie wpadam więc w doła na widok tych włosów i nie myślę cały czas o tym że włosy wypadają przy wypadaniu włosów ważna jest psychika, lęk przed utratą włosów nakręca błędne koło, ciągle się tym stresujemy a przez to włosy wypadają, trzeba przestać ciągle o tym myśleć, mnie pomogło podcięcie włosów teraz gdy są krótsze wydają się zdrowsze, gęstsze, puszyste no i optycznie mniej jest tych \"wypadnietych\" na szczotce przy czesaniu

Gość kotka222
do cherisss; ja tez tak mialam bralam tabsy przez 2 lata, po odstawieniu wypadaly mi jeszcze przez 1,5 roku, tez mialam wszystkie badania ok, wcierki nic nie dadza trzeba cierpiliwe czekac az orgsnizm sie calkiem wczysci z tego paskudztwa a wtedy zobacvzysz jak reka odjal. z witamin polecam ci inneov gestosc wlosow.

a ja już próbowałam wszystkiego.. skrzypów, vitapili, radicali, pantinów, vichów, waxów... po dwóch latach powiedziałam sobie koniec. nie farbuje włosów, nie biorę yasminu od roku, sporadycznie prostuje i używam szamponu familijnego :p dlaczego familijny? bo skoro nic nie działało to to co wogóle nie działa może zadziała ;) i co ? przy myciu wypada mi ich kilka i czuje że jest ich więcej na głowie i nie są obciążone niczym. i przede wszystkim czuje się z nimi o niebo lepiej :) co prawda był problem z ich rozczesaniem przez pierwszy tydzień ale teraz jest ok. myślałam sobie, że to szalona próba.. lecz nie żałuje ;)

Gość cherissss
dziekuje Wam bardzo za odpowiedz troche mi lzej ale i tak ciagle obserwuje te moje wlosy sa takie rzadkie chcialabym zatrzymac ten proces ale coz bede czekac dzieki jeszcze raz