Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problematycznaaaa

Rogowacenie mieszkowe/okołomieszkowe/przymieszkowe. Jak walczyć?

Polecane posty

Gość problematycznaaaa

Mieszkowe, okołomieszkowe, przymieszkowe jak zwał tak zwał.. chodzi o te cholerne kropki na przedramionach. Po prostu jakiś koszmar. Słyszałam, że nie da się tego wyleczyć ;/ A ja walczę od ok. dwóch lat. I mam już tego dość. Musi być na to jakiś lek.! Znacie jakieś sposoby na to? Pomóżcie, opiszcie swoje przypadki i jak sobie z tym radzicie. Mam jeszcze na dekolcie czasem i karku, ale to nie to.. nie słyszałam przynajmniej o rogowaceniu w tych miejscach. Macie coś na to? ;/ Idzie wiosna i jak tu się pokazać w krótkim rękawie? Czy w bluzce na naramkach? Uhh ;/ Pozdrawiam :)

Gość czemu ja..
a duzo masz tego,, rzuca sie w oczy bardzo? bo ja tez mam na ramionach, na stopie, na plecach ale takie malutkie pojedyncze, na lydce to juz prawdziwe skupisko malutkich kropeczek, ze wyglada to na plamy i co ja mam powiedziec?:(

Gość problematycznaaaa
Całe przedramiona zasypane, w sumie to prawa ręka jest nawet ok. nie ma tego tak wiele ale lewa? T r a g e d i a. ;/ od jakiegoś czasu próbując z tym walczyć - wszystkie sposoby wykorzystuję na lewej ręce a prawą często natłuszczam. Po peelingu kawowym na całych rękach z przedramion przeniosło mi się to aż po same ramiona.. ;/ Sól też zbyt wiele nie dała. Ehhh co z tym robić? :((

Gość problematycznaaaa
natłuszczam, nawilżam, smaruję różnymi maściami* (na prawej :)) na lewej inne sposoby mechaniczne i nie ;P

Gość czemu ja..
a bylas z tym u lekarza? ja nie ale nie wiem czy isc do ogolnego, dermatologa czy do jakiegos naczyniowca.. a twoje kropki sa plaskie czy wypukle, swedza cie? ja mam plaskie i nie swedza, mam je od lat . moze to byc plamica lub rogowacenie ale rownie dobrze cos innego . narazie pije wyciag z kasztanowca

Gość problematycznaaaa
nie byłam u lekarza, wybieram się do dermatologa ale oni są wszyscy do bani, w ich pomoc akurat nie wierzę jednak warto spróbować ;) moje są i wypukłe i gładkie czerwone kropki. nie swędzą.. no.. zaczęły po tym peelingu z kawy trochę ;/ Potrafią się pojawić w mgnieniu oka i tak szybko też zniknąć.. ale zawsze są, albo nowe, albo stare, albo po prostu czerwone kropki, pozostałości po krostkach. miałam to już w zeszłe lato ale nie przykułam do tego uwagi, teraz się nasiliło. Może z wiekiem przejdzie, nie mam pojęcia ;/

Gość czemu ja..
tobie przynajmniej znika od czssu do czasu a ja to mam i mam

Gość czemu ja..
tzn ja chcialabym pojsc by sie dowiedziec co to jest dokladnie bo w slepo trudno cokolwiek robic

Gość problematycznaaaa
nie znika całkowicie, zawsze jest. Znika kilka - pojawiają się kolejne. Nie chcę tego już.. marzę o całkowicie gładkim ciele.. ;/ w dodatku zauważam już coś takiego na brodzie.. niewidoczne ale jak się tą skórę jakby "naciągnie" widać. nie ma nikt więcej takiego problemu?

Gość rogowacenie
ja też mam takie krostki! to okropne ;/ teraz cały czas smaruję kremem nivea soft i tak nie pomaga.. pomału przestaję wierzyć w te cuda ;/ maci jakieś sposoby dziewczyny?

Gość mój synek miał wlaśnie
takie rogowacenie mieszkowe na ramionach i dermatolog przeprowadził kurację złuszczającą stopniowo naskórek, i teraz ma pojedyńcze krosteczki, ale on ma 3 lata , złuszczanie miał w wieku 2 lat i to dlatego żeby nie mieć alergii pyłkowej, a tak w ogóle to do dermatologa poszłam z nim bo wyszły mu krostki na czole i nie chciały zejść :)

Gość cc..
moj synek mial->nie bardzo rozumiem gdyby nie zluszczono mu tych krostek to mialby alergie?

Gość upupup

Gość winterfresh D
up up up up pomocy

Gość d win
Mi pomaga peeling kawowy co drugi dzien. ;)