runcmd 0 Napisano Marzec 18, 2009 Witam, Zamierzam kupić TV Samsung A656. Niestety nie ma wiele opinii na temat tego telewizora (wyszedł w październiku 2008). Parametry: Przekątna: 37\" (16:9) HD: FULL HD Odświeżanie pionowe: 100 Mhz Kontrast: 35000:1 We/Wy (istotne): 4xHDMI, PC(VGA), USB Bardzo zależy mi na znalezieniu ukrytych/fabrycznych wad tego TV. Słyszałem o głośnym piszczeniu przetwornika, i odklejaniu się obudowy, ale nie wiem ile w tym prawdy i jak wiele egzemplarzy to dotyka. Z góry dziękuję za wszelkie rady. Pozdrawiam runcmd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość missstrawberry Napisano Marzec 18, 2009 pracuję w salonie RTV i pierwsze słyszę o takowych wadach ukrytych. Telewizotek jest super, dobra jakośc obrazu, dobre wyposazenie łady wygląd. Obudowa na pewno ci sie nie odklei. No i chyba masz jakąś telewizję cyfrową bo jak nie to lipa. aha no i lepiej kino domowe sobie zafundowac albi inne głośniczki bo stosunek obrazu do głosu z telewizora jest nieadekwatny, taki trochę stłumiony - to wina ukrytych głośników. Generalnie telewizja cyfrowa, kino domowe i nic więcej do szczęścia nie potrzeba:) telewizor super a no i pośpiesz się do w najbliższym czasie ceny pójdą w górę o jakieś 10%. Miłego oglądania:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
runcmd 0 Napisano Marzec 18, 2009 Nie wytrzymałem i dzisiaj zakupiłem ten TV i niestety.. WIELKIE ROZCZAROWANIE!!!! Po zakupie czym prędzej podążyłem do domu by go sprawdzić. Już miałem w głowie plany o podłączeniu do kompa po HDMI, cyfrowej jakości obrazu, wysokim kontraście. Włączam TV i wszystko jest ok, obraz super (chociaż z kablówki tak sobie, ale to nie koniecznie wina TV), a tu nagle wsłuchuję się i słyszę jakieś buczenie. Buczenie na tyle głośne, że nie mogłem filmu obejrzeć w spokoju. Jednak podekscytowany samsungiem postanowiłem tradycyjnego troubleshootingu. Więc wyłączam i włączam. Buczenia jest ale teraz bardzo ciche. Postanowiłem zbadać sprawę. Skontaktowałem się ze sklepem (electro world) i tam sprzedawca powiedział mi, że to wada fabryczna i mogę reklamować u samsunga. Na szczęście mogłem go zwrócić (7 dni na to miałem) i tak też zrobiłem, nie miałem zamiaru czekać aż obudowa zacznie odpadać (choć nie mogę tego potwirdzić) Co od siebie mogę powiedzieć po 4h testach to pod względem parametrów TV jest taki jak o nim piszą. Wysoka jakość dźwięku i obrazu. Natomiast wykonanie jest badziewne. Buczenie okazało się być bardzo głośną pracą przetwornika ( i nie jest to coś co się szybko i łatwo naprawia) co ciekawsze inny sprzedawca powiedział mi, że obudowa pęka, podobno nie wytrzymuje napięć pod wpływem wyższej temperatury. Rzecz ma miejsce tylko w przypadku gdy TV działa po 6-8h dziennie przez więcej niż 3 m-c, ale nie we wszystkich modelach. Buczenie i wady obudowy zdarzają się nie we wszystkich egzemplarzach. Oczywiście buczenie potwierdzam ale obudowy nie. Podsumowanie: NIE POLECAM TEGO TV. Może spowodować problemy, Samsung sam się przyznaje do tej wady (już do nich dzwoniłem) i potwierdza serwisowanie. Problem w tym, że jak obudowę będą musieli sprowadzić z za granicy to czeka się ponad 14 dni na zwrot odbiornika. Pozdrawiam serdecznie runcmd P.S. Będę kupował LG 7000 Scarlet 2nd Edition (zobaczymy co tym razem ;) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolitaska Napisano Marzec 18, 2009 oto przykład cichego marketingu, szkoda tylko że "czarnego". Pan z jakiej firmy? LG? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
runcmd 0 Napisano Marzec 18, 2009 @lolitaska: Nie jestem pracownikiem LG, jak bym był z LG to co najwyżej napisał bym o LG a najprawdopodobniej kupił a nie pytał się na forum. Ale dziękuję, widocznie moja wypowiedź brzmi niezwykle profesjonalnie. Skoro Pani ma inne metody reklamowania sprzętu niż opinia podparta doświadczeniem to z pewnością jest Pani pracownikiem Samsunga, więc zapraszam do odpierania moich argumentów, no chyba że loty rozmowy są zbyt wysokie ;). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzydula30 2 Napisano Marzec 18, 2009 Kupilam Samsunga LE40A656 i jestem mega zadowolona:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lolitaska Napisano Marzec 18, 2009 :) drogi autorze powyższego tematu. Nie jestem przedstawicielem żadnej firmy choc pracuję w branzy. Moje wypowiedzi sa oparte doświadczeniem, testami i użytkowaniem telewizorów różnych marek przez co wyrobiłam sobie na ten temat pewne zdanie i go nie zmienię. A moje zdanie jest takie iż to bardzo dobej jakości telewizor. Jesli Tobie akurat przypadł w udziale wadliwy to jest mi przykro - miałeś wyjątkowego pecha. Ja testowałam ok 15 szt tego modelu i kazdy z nich był bez zarzutu. Choć oczywiście nie mam nic do telewizorów LG ale tylko z serii Scarlet (jeśli w tej półce cenowej się poruszamy) bo niestety pozostałe mają wpychane stare matryce choc model telewizora może być np. 2008 roku. Co ciekawiej nawet do Scarlet może się takowa stara matryca znaleść. trzeba poprostu obejrzec obraz z telewizora przed kupnem. Nie będe popisywac się swoją wiedzą techniczną przed Tobą bo Cie nawet nie znam i nie ma to sensu. Wszystkich rozumów nie pozjadałam ale coś tam wiem a Tobie życzę udanego zakupu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach