Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona_ mama

Jak Odzwyczaić niemowlaka od jedzenia w nocy?! Wasze opinie i doświadczenia

Polecane posty

Gość zagubiona_ mama

MAm 7,5 miesięcznego dzidziusia. W nocy budzi się 3, 4 razy na karmienie. Ja zaspana dostawiam go do piersi i tak śpimy razem w moim łóżku. Chcę z tym skończyć. :(:( Znacie jakieś skuteczne sposoby na zdrowy senek niemowlaczka?? . . Wieczorem dostaje mleko z cyca i 150 ml kaszki

skoro zjada z cyca i 150 ml kaszki to głodny nie jest, potrzebuje tylko bliskości, podejdź pogłaszcz, weź na rączki, uspokój i odłóż do łóżeczka. ew możesz podać wodę w butelce, skuma, że nie opłaca się wstawać :)

Gość zagubiona_ mama
to nie takie proste. Jak mu podaje wodę to sie bardziej ożywia, w koncu wierci się, a ja jestem taka zaspana że biorę go do cyca. Chcę z tym skończyć... Mea - trzymanie za rączkę nic nie daje. Podawanie smoczka rowniez, po godzinie maly znowu wstaje :(

nikt nie powiedział, ze to będzie proste :D ale swoją konsekwencją i uporem możesz sprawić, że to stanie się możliwe. jednakże będziesz miała ciężkich a nawet bardzo ciężkich kilka nocy.. jednak jak wytrwasz będzie ci lepiej :)

Gość zagubiona_ mama
Dzisiaj wyprubuję. A do której powinien nie dostać jeść jak pojdzie spac o 21?

Gość zagubiona_ mama
jeżeli ktos jeszcze zna jakąś skuteczną metodę - bardzo proszę napisać

Gość moim zdaniem ***
Meaa ma rację. Tylko konsekwencja. I żadnego brania do łóżka. Wbrew pozorom, to nie jest długotrwały proces, bo takie maleństwo raczej łatwo przyzwyczaja się do nowej sytuacji;):)

moja 3 mies córcia zjada o 19.30 i dopiero o 7 rano

Gość z.m.
O ktorej najwcześniej dac mu cyca?

Gość zagubiona-mama
mea. pozazdrościć Ci takich spokojnych nocy. Może wyjawisz mi jak to zrobilas?

Gość zagubiona-mama
moje dziecko chodzi spac o 21, juz o 23 wstaje zrozpaczone i żałośnie płacze, pozniej co 2, 3 godziny i tak do rana. W jakiej pozycji go kłaść ??- ja kładę na boku.. moze inaczej//?

nie wiem, samo się zrobiło ;) zacznijmy od tego, że jak miała 4 tygodnie to zaczelismy ją uczyc samodzielnego zasypiania. ciężki to był tydzień.... ale udało się i teraz wystarczy ją odłożyć do łóżeczka, pogłaskać po główce i zasypia sama :) pierwsze 3 miesiące spała z nami w sypialni (w swoim łóżeczku) zasypiała o 20 tej i budziłą się raz o 4 abo 5 na butlę i spała dalej. 2 tygodnie temu przenieslismy ją do jej pokoiku i od tamtej pory przesypia całą noc od 20tej do 7 mej :) widocznie coś jej przeszkadzało tam w sypialni... a twój mały spi z wami? moze przeszkadzają mu oddechy, albo duszno jest? kładę małą na boczku ale w nocy wierci sie i budzi się na pleckach

Gość zagubiona_mama
Mea. dzięki za rady. Ja dzis polozylam swojego aniołka samego spać. I zasnął.Zupelnie samiuśki w pokoju. Dostal sporo jeść. Będę probować nie karmic go dzisiaj w nocy. pozdrawiam

Gość zagubiona_mama
moze jakies inne mamy znają jakieś sposoby jeszcze na usypianie swoich dzieci.?? A Twoje dziecko Mea śpi przy lampce czy w ciemności\?

Gość smietankowa landrynka 24
meaaa ciekawe to co piszesz ja z 6 tyg bede rodzic bliznieta czy korzystalas z jakiej ksiazki z poradami, jelsi tak to napisz jaka chetnie poczytam a juz wiele czasu mi nie zostalo a zielona jestem troche :-(

nie czytałam książek, tak jakoś kombinowaliśmy i na forach różnych czytałam o metodach tracy hogg. przeczytaj \"zaśnij wreszcie\" i \"język niemowląt\" warto :)

Gość anias97
Mój synek od początku przesypia całe noce. Jak tylko wyszliśmy ze szpitala od razu włączyłam mu w domu radio i nikomu nie pozwalałam mówić szeptem. Wieczorem po kąpaniu i butli była dopiero cisza. Teraz ma pół roku i nie zawalił nam jeszcze ani jednej nocy.