Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alsiaisiai

Antyterroryści-dla znających się...

Polecane posty

Gość alsiaisiai

Witam, mam pytanie: jakie szkoły trzeba skończyć, oraz co trzeba mieć żeby ubiegać się o przyjęcie do jednostki antyterrorystycznej policji. I chciałbym się dowiedzieć o wysokość wynagrodzenia.

Gość kurwix
najpierw idziesz do normalnej szkoły policyjnej, robisz kilka/kilkanaście lat jako policjant, dopiero wtedy możesz ubiegać się o przyjęcie do AT. a co trzeba mieć? łeb na karku przede wszystkim, spokój, opanowanie, inteligencję i sprawną psychę razem z ciałem, bo najpierw są badania psychologiczne, potem sprawnościówka, znowu psycholog, potem kurs, psycholog i praca. a przesiew taki, że ja dziękuję. z zarobkami różnie, przy obecnych cięciach kolorowo nie jest, ale dokładniej się nie orientuję. tak przynajmniej było rok temu, zmian chyba nie ma.

Gość alsiaisiai
kilkanascie lat ?:O to przecież po kilkunastu latach to na emeryture będę się nadawać a nie do AT. A jeśli dostane się do policji to mogę odrazu z prewencji startować do AT czy muszę jeszcze do sekcji kryminalnej ?;> I muszę mieć uregulowaną służbę wojskową ?

Gość prewencja
minimum trzy lata służby na ulicy/w kryminale, ale zależy od jednostki, od zapotrzebowania, od ogólnych wytycznych, się trzeba dowiedzieć we własnym zakresie. pan/i wyżej nie powiedział/a, że żeby się dostać to trzeba jeszcze u Boga cud wymodlić, także jak coś to trzymam kciuki. mój facet odleciał, może Tobie się uda. w końcu dla chcącego nic trudnego. służba nie jest konieczna, ale miło się na nią patrzy. aczkolwiek też nie ma reguły, bo wojsko nie daje żadnej gwarancji, że ci się nie zrył dekiel. a jak "w komisji" siądzie przydupas po wojsku to będzie szukał wojskowych i robił odpowiedni przesiew, ale zazwyczaj nie jest konieczna.