Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość only coca cola

Wrastające włosy i blizny po depilacji.

Polecane posty

Gość only coca cola

uzywam depilatora elektrycznego do depilacji nog i mimo, iż za 2 razy w tygodniu robię peeling nóg wrastają mi włoski. Aby je usunąć muszę przebić skórę, wyjmuję wtedy te miękkie włoski, ale zostaje potem ranka, która często po wygojeniu zamienia sie w ciemniejszą bliznę. Pełno mam takich kropek na nogach. Jak ich sie pozbyc i co innego polecacie na wrastające włosy?

Gość only coca cola
??

Gość Green Tea.
Musisz bardzo nawilzac skore, i natluszczac wiec zainwestuj w dobre balsamy do suchej/bardzo suchej skory. Poza tym peeling 2 razy w tygodniu to za malo, oprocz tego uzywaj pod prysznicem szorstkiej gabki i codziennie okreznymi ruchami masuj te miejsca. Polecam te gabke: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27372 niezly drapak, ale pomaga i w dodatku zwalcza cellulit.

Gość kiti pipi
niestety ja miałam to samo. w 96r, miałam 16 lat, kupiłam depilator. i tu skończylo sie moje marzenie o gładkich nogach. włoski wrastały, w miejscach po włosach powstawały malutkie czarne wągry, które znikały dopiero w momencie ponownego wzrostu włosa. niektóre włosy wcale nie przebiły sie przez skórę, a w końcupowodowały powstanie takiegookropnego pryszcza, takiego twardego czopu, który w momencie wyciśnięcia pozostawiał krater w skórze, a razem z nim wyłaził spetlony włos, czasem o długości 3 cm!!! ale to nic, najgorsze były wrzody, tak po prostu wrośnięty włos to ciało obce ipowodował powstanie wrzodu. po nim ciemnablizna o średnicy ok 1,5 cm-koszmar!!!!!!!!!! poszłam do dermatolog, dała mi mazidła po czy powiedziała- ale to i takwróci. poszłam do kosmetyczki, a ta powiedziała, że depilatorowi powinnam powiedzieć WON. przez 3 tyg nie goliłam nóg, chodziłam nacodzienne zabiegi. nie wiem jak to sie nazywa- taka banka szklana, która przy zetknięciu ze skóra wytwarza takie małe prądki, które w efekcie wysuszaja skórę w miejscu, gdzie się działa tymi prądkami. do tego przed tym zabiegiem smarowałam te pryszcze taka maścią robioną. cena jednego zabiegu wynosiła w 98 3 zł;) sama sobie robiłam tezabiegi a kosmetyczka zajmowała się inną klientka w tym czasie. po tych 3 tyg ogoliłam nogi, ale już maszynką. blizny miałam jeszcze dość długo, ale teraz mam nóżki gładziutkie i zero wrastających włosów!!! blizn nie widać, nie wyróżniają się wcale. także dziewczyno odrzuć to cholerstwo, nie każdy jest stworzony do używania depilatora. niektórym pozostaje tylko maszynka i golenie- ale koniecznie na mokro i z pianka lub mydłem!!!! daj skórze zyc i juz teraz popracuj nag nią, żeby do lata wszystko sie pogoiło i zebyś mogła pokazać nóżki bez krępowania się:)

Gość podnoszę122

Gość only cocoa cola
wcięło mi wypowiedz, pisze 2 raz ja depiluje nogi od plus minus 13 lat, wiadomo włoski zrobiły sie cieńsze, czesto wrastają, ale lepiej to wygląda niż golenie, bo po goleniu masakra!!! Robią mi sie czerwone , swędzące kropki, które póżniej podchodzą ropą. Smarowałam to basamem po goleniu nivea do wrazliwej skóry, ale efekt mizerny. A bikini nie jestem w stanie wydepilować. Nie wiem juz jaka metode stosować. Jak na razie najlepij wygląda jak nogi depilatorem elektrycznym, a bikini żyletką. Krem depilacyjne tez mnie uczula...

Gość do gory141

Gość alle ja

Gość lulka27
A jak rozjaśnić te blizny?

Gość ndepheutes
też mam ten problem wrastają mi włosy wyjmowałam je igłą kosmetyczna, ale powstawały po tym mniejsze lub wieksze ranki, teraz gole nogi od ponad roku, ale nadal mam troche blizn i nie mogę sobie poznwolić na plażowanie , chodzenie w kostiumie czy krótkich spódniczek/ sukienek bez rajstop. i tak już od ok 3 lat, czy kiedyś blizny znikął co zrobić, by zniknęły ? czy też któraś z was ma też tak przerąbane ?

Gość ja luka
Ja po depilatorze przez parę dni miałam skórę jak kurczak, a potem mimo peelingów, balsamów i masaży wrastały...do tego jeszcze depilator nie chwytał wszystkich włosków, niektóre wyrywał z cebulką inne ucinał KOSZMAR!!! teraz używam woku na ciepło, jest trochę więcej roboty, ale wosk chwyta nawet króciutkie włoski i co dla mnie najważniejsze podrażnienie znika w ciągu kilku godzin:)

Gość nepheutes
i co nie wrastają ci włoski po wosku?

Gość Alkaprima
Witam, ;-) Znam problem chyba od podszewki:-) Dla Pań chcących samodzielnie walczyć z wrastającymi włoskami polecam PILARIX - krem z apteki zawierający mocznik 30 %, albo podobne "specyfiki". Ja sama po długich latach zdecydowałam się na wizytę u dermatologa. Przepisał mi maści zrobione na zamówienie: jedna na bazie Urea, druga z antybiotykiem: gentamecyną. Na razie stosuje je kilka dni więc o efektach nie mogę napisać;-) Natomiast chciałabym zwrócić uwagę,że częste peelingi przyczyniają się do pajączków na nogach więc OSTROŻNIE ;-) Pozdrawiam.

Gość Alkaprima
W rozjaśnieniu blizn może pomóc maść z apteki :CEPAM, ok 22,00 zł. lub podobne;-)

Tak jest jak się goli nogi depilatorem niestety. Osłabiasz włos przez co nie ma on siły przebić się przez skórę. Mi też tak wrastają, ale w okolicach bikini. Depilatora przestałam już używac jakiś czas temu żeby nie mieć tego problemu. A traz myślę, że chyba najlepszym rozwiazniem byłoby zrobienie sobie depilacji laserowej. Szukam więc odpowiedniego miejsca do tego, może któraś się wypowie gdzie warto. I w ogóle jak wygląda zabieg?

Gość gość
Używam po prostu wosku do depilacji HB i wszystko jest ok - nie mam żadnych problemów, ale wcześniej tak różowo nie było. Zanim doprowadziłam sobie cerę do normalności sporo minęło. Plus taki, że teraz depiluję się coraz rzadziej, a jest ok.