Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyroskoczek

nadzerka - co robic?

Polecane posty

Gość wyroskoczek

Moja żona była ostatnio u ginekologa i dowiedziała się, że ma nadżerkę. Bardzo się sprawą przejąłem, bo uważam że to moja wina i ona jest teraz na to chora. Robiłem jej minetkę wiele razy, czasem tak delikatnie gryzłem po wargach i okolicach, chciałem tylko polizać, mówiła zawsze, że sie jej to podoba i jest przyjemne- nie wiedziałem że robie jej krzywdę. Choć mówiła mi, że już to ma od jakiegoś czasu- czy możliwe że jej były partner kiedyś nadżarł ją i zostało tak do teraz. Nie wiem co robić, boję się teraz ją całować w miejscach intymnych by nie powiększyć schorzenia.

to nie wiarygodne że pisał dojrzały facet Raczej przypuszczam że dziecko Nadżerka poszukaj w google jest to niegojąca się ranka na szyjce macicy w środku cipki. Przez niektórych lekarzy uważana za stan przed rakowy dlatego koniecznie należy leczyć

Gość wyroskoczek
A czy mogę się tym zarazić? Po stosunku czasem czuje swędzenie w penisie i skórka napletka robi się ciaśniejsza, tzn przez parę dni pęka i tydzień trwa zanim dojdzie do stanu poprzedniego.

Gość wyroskoczek
Poszukałem i znalazłem coś na ten temat,objawy się zgadzają, ale nie rozumiem tego słownictwa (rybka = pochwa, akwarium=majtki ?), czy te leki o których mowa dostanę bez recepty? : PRZYCZYNA: Wiciowce Hexamita symphysodoni. OKOLICZNOŚCI SPRZYJAJĄCE: Stres, zła jakość wody, brak odpowiedniej ilości witamin w pokarmie (awitaminoza żywieniowa) w tym głównie witaminy C. Dotyka głównie paletki, pielęgnice i ryby słonowodne. SKUTKI: W przypadku braku leczenia wywołuje zniekształcenia ciała lub śmierć rybki. OBJAWY: Na głowie oraz wzdłuż linii bocznej rybki rozwijają się otwarte ubytki skóry i mięśni. LECZENIE: 1) Sprawdzić za pomocą testów jakość wody i zoptymalizować ewentualne rozbieżności pomiędzy parametrami wody i wymaganymi przez hodowany gatunek; 2) zredukować stres do minimum; 3) zmienić dietę rybek na karmę bogatą w witaminy, zwłaszcza w witaminę C. 4) Nie wolno dopuścić do powstania gnijących i powiększających się ran. Ranki i ubytki stają się często siedliskiem bakterii i grzybów chorobotwórczych. Są podatne na wszelkie infekcje, dlatego też należy przemywać chore miejsca r-rem rivanolu 100 mg /100 ml, lub też poddać rybkę kąpieli w r-rze tetracykliny (antybiotyk) 5 mg /1L czas kąpieli 4 dni. Po kuracji wodę należy przefiltrować przez węgiel aktywny. UWAGI DODATKOWE: Rybki hodowane w akwariach z bogatą florą rzadko zapadają na tę chorobę.

Gość jaak zwykle
oczywiście to ...prowokacja chłopczyk się bawi w wymyslanie tematów no i trzeba być niedojrzałym i niedouczonym aby podniecać się tematami o których dorośli zwykle wszystko wiedzą ale załóżmy że chłopczyk rzeczywiscie chce się dowiedzieć czegos tam o tak dla niego podniecająco - chorych tematach opisał dość dokładnie że... czym to jest zarażony i jego partnerka oczywiście też -bo oboje są zarażeni wirusem HPV...nieuleczalne zarażenie wirusem brodawczaka ludzkiego ...typy onkogenne bo jest nadżerka czyli stan przedrakowy wymagający leczenia i obserwacji przez całe życie...a zarażonemu chłopczykowi grozi rak prostaty, penisa , jądra, i układu moczowego - bo oboje są bardzo zagrzybieni i niewykluczone że drożdżaki opanowały już cały ich organizm -bo oboje maja też najprawdopodobniej opryszczkę genitalną stąd cyklicznośc dolegliwości ...też nieuleczalne...mają to na całe życie -bo skoro skacze od wyrka do wyrka ...to może jest też zarażony wirusem HIV..... niezbyt dowcipne było prowokowanie znaczeniem słowa ...nadżerka taka skłonność do szczeniackich dowcipów i do szczeniackiej fantazji ...co się pojawia czasami na początku rozwijającej się chaotycznie seksualności

Gość wyroskoczek
brodawczak- chyba chodzi o rodzaj zarostu- owszem mam 3 dniowy,a prącie jest bez skazy, porostu czasem po stosunku jakby skórka napletka się ściągała i później gdy ją naciągnąć pęka ( natrzyj swojemu facetowi penisa zielonym ogórkiem to będzie ten sam efekt,pewnie jakiś substancje ściągające skórę). Grzyb jest w łazience w narożniku. Drożdżaki tak, szczególnie z dodatkiem chmielu, ale to wieczorem opanują organizm. Dziękuje za porady. Masz duża wiedzę w tym temacie, pewnie wynika z autopsji :)