Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkcffrt5

BŁAGAM NA WSZYSTKO O POMOC KOGOŚ KTO MA PROBLEMY Z KRĘGOSŁUPEM ALBO KRZYWY !!!

Polecane posty

Gość kkcffrt5

mam skolioze ale nie lecze jej i mam juz 28 lat ale masakra co sie stalo ostatnio ..nie moglam sie schylić tak mnie boli w piersiach i kolo pachy calej taki ból jak korzonki..normalnie oddychać nie mogłam bo tak kłuło i tak uciskalo jakby jakiś kręg w srodku w piersiach..mówie wam ..ból straszny...czy to moze byc od kregosłupa.. mialam czesto takie stany ale kilka lat temu i mniejsze dolegwliwosci aż tu nagle masakra..

Gość idz do LEKARZA

Gość lekarz ci nic nie pomoże
operacja na bank cie czeka.!

Gość idz do LEKARZA
a operacje to kto robi jak nie lakarz??? :) najpierw wizyta u lekarza

Gość idz do LEKARZA
często lekarz zleca masaże, "wyciaganie", odpowiedznie ćwiczenia itd....

Gość lekarz ci nic nie pomoże
a cwiczenia TOMBAKA na kregoslup rybka i karaluszek ten japonski zestaw jest najlepszy.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Może to nie tyle wina skoliozy, a tego że uciska na nerwy, mięśnie? Bardzo znaczące masz skrzywienie?

Gość kkf55
A MOZE MA KORZONKI PIERSIOWA LASKA CHORE?

Gość kkcffrt5
no u lekarza bylam chyba 7 lat temu z tym i nawet nie okreslil mi stopnia skrzywienia a byl to dobry ortopeda ... skrzywienie mam raczej spore bo bardzo sie garbie niestety no i troche mam z jednej strony wcięcie większe niz z drugiej a talii.. ale znowuż nie mam jakiegoś strasznego tego skrzywienia ale nie potrafie stać calkiem prostop bo czuje ze jedna strona ciala mi idzie jakby w przód bardziej ..no sama nie wiem jak to okreslić.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Przez 7 lat zmiany mogły się pogłębić. Skolioza to nie tylko skrzywienie jako takie ale też przemieszczenie kręgów. Proponuję najpierw iść na ponowne prześwietlenie potem na konsultację i określenie zaawansowania choroby. Operacja może nie być konieczna, ale rehabilitacja, gorset itd. Nie ma co lekceważyć problemów - ja nie wiedząc nic tak sobie żyłam, teraz wiem że mam postępujące zwyrodnienie odcinka szyjnego, wypadające dyski. Za parę lat mogę przestać chodzić, dodatkowo uciskające kręgi powodują poważne ataki migren skojarzonych- bywa że jestem sparaliżowana, mam ataki afazji, zaburzone widzenie, ogromne bóle głowy.

Gość Zuzanna153
Koniecznie wizyta u ortopedy i najlepiej rezonans magnetyczny w celu dokładnej diagnozy.Taki ból może być też od serca .A jeśli masz taką możliwość to pływanie ,nie ma lepszych ćwiczeń.

Gość ideałlllll
masakra... skolioza to smiertelna choroba. do lekarza marsz

Gość angelina to jej moze lizac
hjehehee