Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

co wolno a co nie wolno robic podczas ciazy

Polecane posty

Gość teraz nie mam czasu ale
na pewno zapomnij o opalaniu i na solarium i na słońcu. ni wolno jeść owoców morza i surowego mięsa i ryb np. suszi i chyba serów pleśniowych tez nie wolno

i ŻADNYCH tabletek !!!!!!!!! w ogóle jakichkolwiek leków bez konsultacji z lekarzem!!!

myślę że o tym powinnaś porozmawiać z lekarzem. Jeśli przed ciążą uprawiałaś jakiś sport a ciąża przebiega prawidłowo to chyba nie będzie przeciwwskazań:) tylko wydaje mi się że powinien to być jakiś spokojny sport. Pływanie chyba OK ale nie wiem jak rower. Proponuję rozmowę z lekarzem

mi lekarz powiedzial ze na bol podbrzusza nospe ale w razie przeziebienia to nic nie wolno? tylko lezec w lozku?

zapomnialam ,nastepnym razem ide za 4 tyg. do pracy dojezdzam rowerem 1.5 km niby nie duzo. a z tego wszystkiego to polowy zapomnialam spytac. to bardzo wczesna ciaza i pierwsza.wiec panikuje troche

:) wiem jak to jest z tą paniką:) mój skarb ma już 2 latka Wiesz co powiem Ci że ja bym nawet tej no-spy nie brała ból podbrzusza to chyba normalna rzecz jak macica zaczyna się rozciągać i myślę że da się obejść bez leków. Kurcze chyba bym się troche bała jeździc na tym rowerze bez konsultacji a nie masz innej możliwosci dojazdu??

chyba wolałabym zajść sobie na nogach 1,5 km to nie dużo a po co ryzykować. Przynajmniej do czasu konsultacji

mam mozliwosc. dlatego pytam czy lepiej zamienic rower.ale autem taka krotka trase jezdzic to lenistwo.chyba ze pieszo. tez sie balas. ? ja bardzo sie boje ze cos zrobie nie tak i je strace. a juz tak mocno kocham

chyba zaczne pieszo chodzic...a najwyzej przy brzydkiej pogodzie autkiem.polgodzinki na nozkach dla zdrowia

Gość ciąża to nie choroba
NIE wolno: - brać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem, nawet na przeziębienia, dotyczy to także witamin ( uwaga na witaminę C i rutinoscorbin - nie wolno) - czyścić kociej kuwety -jeść surowego mięsa np. tatar - uprawiać sportów extremalnych i grożących kontuzją np. jazda konna - stresować się bez powodu -jeść żywności wysoko przetworzonej i zakonserwowanej np. zupki chińskie, czipsy WOLNO: - jeździć na rowerze jak masz siłę i ochotę, po równej drodze - uprawiać sport bezpiecznie i rozsądnie - spacerować, gimnastykować się -prowadzić samochód - pracować z umiarem - odżywiać się zdrowo - żyć normalnie! Na czas ciąży nie musisz zamykać się w domu!

oj bardzo się bałam i strasznie dużo czytałam o ciąży mój mąż się ze mnie śmiał:) że strasznie panikuję ale powiem Ci że po jakimś czasie mi przeszło i starałam się zachowywać normalnie:P Ciąże wspominam cudnie te pierwsze ruchy no i jak mówisz od samego początku niesamowita miłość do dzidziusia:) lepiej wybierz spacer albo ten samochód a powiem Ci że jazda autem taką krótką trasę w ciąży to nie lenistwo tylko troska o dzidziusia i rozsądek jeśli wszystko będzie ok i lekarz pozwoli to zawsze można wrócić do roweru:) który tydzień??

Gość jojojoojjjj
i chyba farbować włosy nie wolno - chyba że szamponem koloryzyjacym, i niewskazane są długie kąpiele i kąpiele w gorącej wodzie i myśle że rower odpada - nie ryzykuj lepiej, spacer to też uważaj bo niby dobry ale na taką pogode jak teraz łatwo się przeziębić albo złapać jakąs angine a potem jest męczarnia bo niewolno tabletek żadnych a jeśli już niema innego wyjścia to trzeba znów brać więc po co ryzykować?? nielepiej podjechać te 1,5 km? przynajmniej w wiosennym okresie!! zresztą organizm sam jest taki że da ci znać kiedy zaczniesz "przeginać", odrazu zacznie boleć, albo nawet plamić jak ostatnio mojej koleżance która organizuje ślub - zapraszali gości itd itp i oranizm powiedział stop i niestety leki podtrzymujące i tydzień leżenia - naszczęście tylko na tym się skończyło...

Gość jojojoojjjj
aaaaa i polecam basen ze sportów