Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farfolka102938

dlaczego nie dostałam kredytu?????

Polecane posty

Gość farfolka102938

nie dostałam kredytu, nie wiem dlaczego....mam stałą pracę na czas nieokreślny, fakt-opóźnienie w BIK-u, ale info ze scoringu dostawałam takie, że wcale nie to gra rolę największą... najgorsze jest to, że jestem w czarnej dupie bez tych pieniędzy, potzrebuję 60 tyś

Gość 010100101010
zapewne dlatego ze za mało zarabiasz poza tym ostatnimi czasy bardziej zwraca sie uwage na rozne BIKi i czarne listy niz jeszcze pare miesiecy temu...🖐️

Gość bik ci psuje wszystko
a poza tym nie wioadomo jak teraz z twoją zdolnością, i czy obecnie ci coś idzie na raty...dużo rzeczy wpływa na to., ale ogólnie banki odrzucaja teraz w dużym procencie-wiem bo sama udzielam kredytów;)

Gość farfolka102938
zarabiam 5 tys netto, chciałam splacic stary kredyt(15 tys-wzielam go bo musialam...) mialam do zaplacenia 3 raty-1 o terminie, 2 opóźniona ale zaplacona, z 3 czekalam bo chcialam od razu caly zaplacic no i kuzwa sie przeliczylam, rata wynosi 420,92.I zupelnie nie wiem co mam zrobic....bo prawda jest taka, ze potzrebuje baaaaardzo tych pieniedzy, a nikt mi ich nie pozyczy jak widze

Gość farfolka102938
poza tym wszyscy mówią, że zdolnośc kredytowa mam, tylko co...jak ktoś mi powie czemu tak się dzieje, będę wdzięczna..nie wierze, że sam BIK tak dyskwalifikuje-nie tylko BIK brany jest pod uwagę

Gość dldlldld
No nie wiem, ja właśnie dostałam kartę kredytową GOLD z 5 tys limitu na gębę, dosłownie. No dobra, na dowód. Po prostu nie uwierzyłam, dopóki nie zobaczyłam.

Gość dldlldld
Więc jak dla mnie niektóre banki są po prostu niepoważne.

Gość dldlldld
Natomiast co do BIKu - niestety chyba tam, ale są banki co nie biorą go pod uwagę, sprawdź, jest tu taki topik na ten temat. Ponoć tak jest w LUKASie.

z bankami teraz nic nie wieadomo!zaostrzają rygory i tyle !zdolnosć ci wychodzi z tego co piszesz ale to dłuższy temat, poleac ci wyzyte w biurze kredytowym ale takim z kilkonastoma bankami a nie tylko placówka 1 banku wtedy ty nie latasz po bankach a analityk za ciebie odwala brudną robote tzn szuka ci banku

Gość dldlldld
Dodam to tego wcześniejszego - dał mi ją bank, w którym nawet nie mam konta, nie zna mnie w ogóle.

Gość farfolka102938
no właśnie uważam że jest coś nie halo, tylko nikt nie mówi otwarcie...mam tylko karte kredytową na 2 tyś limitu, żadnych innych zobowiązań oprócz tej raty i komórki.kurka wodna!!!!Czy wiecie co moge jeszcze zrobic zeby miec tta kasę?z diabłem się ułoże, a muszę ją miec!

idz do analityka dobrego!to powie co jest u ciebie nie halo poz atym w jakich bankach juz byłaś?

Gość farfolka102938
no właśnie byłam w takim biurze kredytowym, i tam też nic....ja już nie wiem sama!

Gość co jest nie halo niby
jesli mialaś opoznienia w spłacie innych zobowiązań to jesteś dla banku niewiarygodna i nie chce ryzykować udzielając ci kredytu, ktorego byc moze nie bedziesz spłacać. jedne banki podchodzą do raportow z bik-u bardziej liberalnie, inne restrykcyjnie, sprobuj zapytać tam, gdzie masz prowadzony rachunek.

Gość farfolka102938
byłam w get in banku, polbank, pkobp, mbank, bgz, no i doradca sprawdził jakies następne i nic!!!!

widać kijowe biuro;-)nie no zartuję, czasem tak bywa...a lukas nie wysyła informacji do biku ale tam zagląda:)prawda jest taka że każdy bank tam zagląda ale nie wszystkie się do tego przyznaja tylko biorą pod uwage jak du że sa opóźnienia!i nei ma się co dziwić że jeli widzą że ktoś ma kredyty i ma poślizgi z ratami to kręcą nosem i nie chcą dac następnego

jak w getinie nie dostałaś to juz masakra, oni kazdemu dają . Ale sprobuj moze jeszcze w BZ WBK

Gość marta 30*
nie tylko u was cos jest nie tak ja tez starałam sie o kredyt w eurobanku niby wszystko było ok umowa podpisana czekałam na kase a na drugi dzien okazało sie ze nie dostane a w biku widnieje wpis ze sie starałam o kredyt na taką i taka kwote i juz dla innych banków jestem niewiarygodna.Z tego co wiem to kryzys i dlatego.

Gość farfolka102938
no tam gdzie mam rachunek juz bylam-1 wniosek przyjeto i przeszedł:potem powiedzialam babce, która mnie obsługiwala, że chce karencje (nie zapytala mnie o nic przed wysłaniem 1 wniosku i dlatego poprosilam o zmiane danych), i juz wniosek przepadl, i ciagnelo to sie 2,5 tygodnia

przyznaj sie jak duze to opoznienie?

Gość farfolka102938
no i w eurobanku to samo...

Gość farfolka102938
a skoki sie roznia oprocz tego ze sa parabankami, jesli chodzi o przyznawalnosc kredytów. Mnie juz nie chodzi o to, ze ja chce kredyt zeby go przejesc, a potzrebuje go na moja firme, ktora musi ruszzyc.fundusze unijne-tak wiem-staram sie, ale to jest kwestia wielomiesieczna, a ja mam kontrakt podpisany na wylaczny import i dystrybucje, a nie mam za co kupic tego towaru

Gość farfolka102938
opóźnienie-3 rata powinna byc zaplacona 1.03, ale myslalam ze przyznaja kredyt to od razu zaplace calosc 2 rata była opóźniona 29 dni i jest zaplacona (tu moje gapiostwo)

czyli ta trzecia rata nadal jest niezapłacona ?

różnią się tym, że aby dostać u nich kredyt musisz być członkiem kasy. to są spółdzielnie. czyli musisz wnieść swój udział. w zależności jaki to skok taki udział (od 10 zł do 100 zł, może więcej). ja osobiście nie słyszałam aby komuś się nie udało dostać kredytu w skoku :>

idz do tego BZ , tam powinno przejsc opoznienie do 30 dni

to kredyt na firme wbierzesz czy odobe prywatną tzn pracująca?bo t jest r óżnica!